Nota de premsa

Euromoney distingeix CaixaBank com a líder en Sostenibilitat, Responsabilitat Social i Transformació Digital a Espanya

Nous reconeixements internacionals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank.

• La revista britànica ha reconegut CaixaBank com a 'Millor Banc en Sostenibilitat a Espanya 2023', 'Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Espanya 2023' i 'Millor Banc en Solucions Digitals a Espanya 2023'.

• D'aquesta manera, CaixaBank suma vuit premis d'Euromoney el 2023, entre els quals hi ha els de 'Millor Banc a Espanya', 'Millor Entitat de Banca Privada a Espanya' i 'Millor Banc Digital a Europa Occidental'. Es tracta d'un nou rècord per a l'entitat.

 

CaixaBank ha vist premiada la seva aposta per la sostenibilitat i la transformació digital en ser reconegut com a 'Millor Banc en Sostenibilitat a Espanya 2023', 'Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Espanya 2023' i Millor Banc en Solucions Digitals a Espanya 2023' per la revista britànica Euromoney.

En una segona ronda dels seus prestigiosos Awards for Excellence, el jurat d'Euromoney ha analitzat tant les candidatures enviades pels bancs com la informació recopilada després d'entrevistes amb directius de les entitats per triar aquells bancs que destaquen als seus respectius països per la seva excel·lència en el servei al client i pel seu compromís amb la societat.

Amb aquests tres premis, CaixaBank suma vuit reconeixements d'Euromoney el 2023, entre els quals hi ha els de 'Millor Banc a Espanya' i 'Millor Banc Digital a Europa Occidental' i, en l'àmbit de la banca privada, el de 'Millor Entitat de Banca Privada a Espanya', entre d'altres. Es tracta d'un rècord per a l'entitat, que confirma el lideratge financer i la vocació de servei de CaixaBank a Espanya.

Aposta per la sostenibilitat i l'impacte social positiu

Respecte al reconeixement de 'Millor Banc en Sostenibilitat a Espanya 2023', CaixaBank ha estat distingit pel seu compromís amb la generació d'un impacte social i ambiental positiu a través de la seva activitat.

La sostenibilitat és un dels pilars en el que es fonamenta el Grup CaixaBank per assolir els seus resultats, establint tres ambicions: liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, i promoure una cultura responsable sent un referent en governança. En aquest àmbit, CaixaBank s'ha fixat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles entre el 2022 i el 2024, i assolir els 413.300 beneficiaris de MicroBank, el banc social del Grup. Des de la seva fundació l’any 2007, MicroBank ha dedicat més de 8.700 milions d'euros al finançament de projectes que generen un impacte social positiu i ha facilitat la creació de més de 300.000 llocs de treball.

A més, com a entitat de referència per a les empreses, CaixaBank ha creat un pla per impulsar la transició verda d'aquelles companyies interessades a implementar la sostenibilitat en els seus negocis. El projecte, pioner en el sector, contribuirà a que els clients puguin afrontar processos com la descarbonització i la millora ambiental, gràcies a un servei d'assessorament personalitzat amb acompanyament per part d'un equip especialista. Per a això, l'entitat ha format 150 gestors de CaixaBank Empreses.

Així mateix, CaixaBank s'ha convertit en l'entitat líder a Europa en emissions amb criteris ESG (Ambiental, Social i de Governança, per les seves sigles en anglès), amb 11 emissions des de la publicació del marc d'emissió de bons lligats a Objectius de Desenvolupament Sostenible l'agost del 2019. En total, ha emès sis bons verds i cinc bons socials, amb un total de 10.000 milions d'euros i 500 milions de lliures esterlines.

CaixaBank és l'única entitat bancària espanyola que s'ha sotmès voluntàriament a l'avaluació ESG de Sustainable Fitch en la seva modalitat 'solicited', aquella que suposa un més gran compromís d'informació i permet una anàlisi més detallada. CaixaBank ha obtingut un ESG Entity Rating de 2, una de les qualificacions més altes del sector financer a escala mundial.

En el seu avanç per generar impactes ambientals positius, CaixaBank acaba de fer públics els seus nous objectius parcials de descarbonització per al 2030 en els sectors de ferro i acer (-10% i -20%, respectivament, en intensitat d'emissions), d'automoció (-33% en intensitat d'emissions) i de carbó tèrmic (phase-out: s'exclou el finançament a aquestes companyies), que s'uneixen als ja publicats per al sector elèctric i del gas i petroli. Aquests objectius s'emmarquen dins del Pla de Banca Sostenible de CaixaBank per donar resposta als compromisos al 2050 assumits per la Net Zero Banking Alliance (NZBA), iniciativa de la qual CaixaBank n’és membre fundador. Abans de l'abril del 2024, el banc té previst establir objectius addicionals d'alineament per a altres sectors intensius en emissions de gasos d’efecte hivernacle, tant en la seva cartera de finançament creditícia com d'inversió.

Pel que fa al guardó de 'Millor Banc en Responsabilitat Corporativa 2023', la revista Euromoney premia CaixaBank per la seva vocació profundament social. L'impuls d'iniciatives d'acció social i de foment del voluntariat són per a CaixaBank una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'entitat compta amb gairebé 11.000 habitatges socials i té al voltant de 360.000 clients amb comptes socials o bàsics. A això, s'uneix el compromís amb la inclusió financera, ja que està present en més de 2.200 municipis i en 483 és l'única entitat bancària, a més de cobrir altres 675 poblacions amb ofimòbils. D'altra banda, en el marc del seu compromís de prestar una atenció propera i de qualitat, CaixaBank compta amb 1.619 gestors especialitzats per al col·lectiu sènior.

En l’àmbit del voluntariat, l’entitat lidera una de les iniciatives de voluntariat més destacades d’Espanya amb un recorregut de més de 15 anys. El Grup compta amb més de 15.000 voluntaris que ajuden persones vulnerables arreu del país mitjançant activitats relacionades amb l’educació, la digitalització, l’acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre d’altres.

Al mateix temps, en l'àmbit de l'educació, CaixaBank Dualitza continua ampliant el seu abast. En els seus set anys de vida, més de 30.000 alumnes de Formació Professional han resultat beneficiats per les activitats desenvolupades per la fundació.

Aquests dos guardons se sumen als de 'Banc Líder en Préstecs ESG al Món 2023' i 'Banc Líder en el Suport a la Societat a Europa Occidental 2023' obtinguts als Sustainable Finance Awards de la revista estatunidenca Global Finance.

Aposta per la transformació digital

CaixaBank també ha estat reconegut com el 'Millor Banc en Solucions digitals 2023', gràcies a la seva aposta per la tecnologia, la innovació i la transformació digital. Amb més d'11 milions d'usuaris de la seva banca digital, la base més gran de clients digitals del sector financer a Espanya, CaixaBank treballa cada dia per desenvolupar nous models que li permetin donar resposta a les demandes i necessitats dels seus clients i que acostin els productes, els serveis i la cultura financera a tots els ciutadans.

En aquest procés de digitalització, l'entitat financera, que compta amb una filial tecnològica pròpia, CaixaBank Tech, i amb equips multidisciplinaris que porten la innovació a tots els àmbits de l'organització, impulsa projectes basats en noves tecnologies, com cloud computing, intel·ligència artificial, desenvolupament d'aplicacions o big data, entre d'altres. Totes aquestes tecnologies permeten als seus gestors disposar de més i millors recursos per assessorar els seus clients, alhora que s'impulsa la personalització de l'oferta comercial per millorar la vinculació dels clients, es desenvolupen nous serveis financers i s'agilita el procés de presa de decisions.

Entre els projectes estrella de l'any destaca la creació de l'Insights Center, el hub de recerca i desenvolupament tecnològic de CaixaBank, especialitzat en l'anàlisi de les necessitats dels clients i el disseny de solucions innovadores. Inaugurat l’any 2022, té com a objectiu avançar en el disseny d'una experiència omnicanal basada en una estratègia centrada en el client i amb una visió de 360 graus. Gràcies a la tasca duta a terme al centre, CaixaBank es manté al dia de les últimes tendències del mercat, amb les quals millora i desenvolupa els seus productes i serveis i, en conseqüència, l'experiència de client. El projecte ha estat premiat en la categoria 'Customer Journey Design' dels Global Innovation Awards 2023 del BAI (Bank Administration Institute).

Aquesta estratègia ha recollit múltiples premis internacionals. Al juliol, la revista Euromoney va escollir CaixaBank com a 'Millor Banc Digital a Europa Occidental 2023', mentre que la revista Global Finance li ha atorgat un total de 14 premis a la innovació aquest any, un rècord per a l'entitat. Al seu torn, CaixaBank Banca Privada va ser escollida com a 'Millor Entitat de Banca Privada d'Europa en Comunicació i Màrqueting Digital 2023' en els Wealth Tech Awards de la revista especialitzada PWM, del Grup Financial Times.