Nota de premsa

CaixaBank emet un nou bo social de 1.000 milions per finançar préstecs a famílies, autònoms i pimes a Espanya i per facilitar l'accés a educació i sanitat de la població vulnerable

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank i “la Caixa”

• CaixaBank reobre el mercat espanyol de finançament social en el mercat Euro el 2023 amb un bo en format sènior no preferent amb venciment a quatre anys.

• És el cinquè bo social, i l'onzè bo lligat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), reforçant així el posicionament de CaixaBank com a banc europeu líder en emissions ESG.

CaixaBank ha col·locat un bo social, en format sènior no preferent, de 1.000 milions d'euros. L'objectiu d'aquest bo és finançar activitats i projectes que contribueixin a lluitar contra la pobresa, impulsar l'educació i el benestar i fomentar el desenvolupament econòmic i social en les zones més desafavorides d'Espanya. D'aquesta manera, l'emissió dona suport als ODS número 1, 3, 4 i 8 de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El bo té un venciment de 4 anys amb opció d'amortització anticipada en el tercer any per part de l'emissor i ha comptat amb una demanda superior als 1.750 milions d'euros, amb prop de 125 inversors institucionals.

El preu s'ha fixat en 150 punts bàsics sobre el midswap, 20 pbs per sota del preu inicial gràcies a l'alta demanda obtinguda. El cupó ha quedat establert en el 4,625%. També s'ha convertit en la primera emissió social d'una entitat espanyola en el mercat Euro el 2023.

Les entitats encarregades de la col·locació han estat CaixaBank, Commerzbank, Crédit Agricole CIB, HSBC i Natixis.

Cinc bons socials i sis bons verds

Aquest és el cinquè bo social que emet CaixaBank i sumant els sis bons verds emesos pel banc, es converteix en l'onzè bo sota el marc d'emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible que l'entitat va publicar el 2019 i va actualitzar el novembre del 2022.

D'aquesta manera, CaixaBank continua reforçant la seva condició d'entitat líder en emissions ESG (Ambiental, Social i de Governança, per les seves sigles en anglès) i referent en banca sostenible. CaixaBank és el més gran emissor europeu de bons en format ESG. Avui dia compta amb un total de 10.000 milions d'euros i 500 milions de lliures esterlines en emissions ESG vives en el mercat.

CaixaBank va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social en suport dels ODS de l'ONU el setembre del 2019. Des de llavors, CaixaBank ha emès de forma recurrent una emissió social a l'any, mostrant així el compromís social de l'entitat: juliol del 2020 (Social COVID-19), maig del 2021, gener del 2022 i maig del 2023. Amb l'emissió d'avui, el nominal col·locat en el mercat en format social assoleix els 5.000 milions d'euros.