Nota de premsa

Global Finance premia la transformació digital de CaixaBank amb 14 premis enguany, un rècord per a l'entitat

Reconeixement a la transformació digital i a la innovació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank, escollit ‘Millor Banc Digital de Particulars a Espanya’.

• CaixaBank ha estat escollit ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars a Espanya’ per vuitè any consecutiu, i ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Innovació i Transformació a Espanya’ per primera vegada, entre altres guardons.

• Global Finance ha atorgat a CaixaBank 9 premis digitals nacionals, 3 premis digitals continentals i 2 premis globals a projectes d'innovació en un sol exercici, consolidant l'entitat com un referent en el sector de la banca digital.

 

La revista Global Finance ha reconegut la transformació digital i l'aposta per la innovació de CaixaBank amb 14 premis enguany, una xifra rècord per a l'entitat, que es consolida com un referent en el sector de la banca digital en l’àmbit global i com una entitat pionera en l'ús de les noves tecnologies per oferir el millor servei al client. Amb més d'11 milions d'usuaris de banca digital, CaixaBank compta amb la base més gran de clients digitals del sector financer a Espanya.

Durant el 2023, la revista estatunidenca ha atorgat a CaixaBank 9 premis nacionals i 3 premis continentals en els seus “World's Best Consumer Digital Banks Awards”, que celebren enguany la seva 24a edició. Entre els guardons destaquen, en l’àmbit nacional, els de ‘Millor App mòbil de Banca Digital de Particulars a Espanya 2023’, ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Innovació i Transformació a Espanya 2023’ o el de ‘Banca Online Millor Integrada de Banca de Particulars a Espanya 2023’. A més, CaixaBank ha rebut per vuitè any consecutiu el màxim guardó nacional, el de ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars a Espanya 2023’.

Respecte als premis continentals, l'entitat ha estat escollida ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars per la seva Oferta de Productes a Europa Occidental 2023’, ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Presentació i Pagament de Factures a Europa Occidental 2023’ i ‘Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Préstecs a Europa Occidental 2023’.

Els guanyadors dels World's Best Consumer Digital Banks són escollits pels editors de la revista després de l'avaluació de les candidatures per part d'un panell de jutges d'Infosys, una consultora global líder en tecnologia que, en la seva anàlisi, va tenir en compte, entre altres criteris, la fortalesa estratègica de les entitats per atreure i retenir clients digitals, l'èxit a oferir serveis digitals, el creixement de la base de clients digitals o el disseny i funcionalitat de les plataformes de banca digital -web i mòbil-, entre d'altres.

Segons destaca Joseph Giarraputo, fundador i director editorial de Global Finance, “amb el ràpid avanç de la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic (machine learning), els estàndards de l'oferta bancària digital evolucionen de manera constant. Aquests premis volen reconèixer les institucions financeres que lideren la carrera per la digitalització”.

Projecte innovador: Insights Center/Customer Experience LABs

Els premis de la 24a edició dels World's Best Consumer Digital Banks se sumen als obtinguts per CaixaBank als The Innovators Awards, també de la revista Global Finance i que des de fa onze anys reconeixen els projectes més innovadors de les entitats que marquen les tendències en tecnologia en el sector financer global.

Enguany, CaixaBank ha vist premiats dos projectes: l'Insights Center i els Customer Experience LABs, reconeguts com a projecte destacat en l’àmbit global en la categoria de ‘Millors Laboratoris corporatius d'innovació financera’, i la calculadora de petjada de carboni per a particulars de CaixaBank, en aquest cas, en la categoria d'‘Innovació en sostenibilitat’.

L'Insights Center de CaixaBank és el centre d'R+D de CaixaBank especialitzat en l'anàlisi de les necessitats dels clients i el disseny de solucions innovadores. Inaugurat el 2022, té com a objectiu avançar en el disseny d'una experiència omnicanal basada en una estratègia centrada en el client i amb una visió de 360 graus. Gràcies al treball dut a terme al centre, CaixaBank es manté al dia de les últimes tendències del mercat, amb les quals millora i desenvolupa els seus productes i serveis i, en conseqüència, l'experiència de client. L'Insights Center és un dels projectes més destacats creats pels Customer Experience LABs de CaixaBank, en els quals equips multidisciplinaris treballen amb metodologies agile per avançar en la millora de l'estratègia de l'experiència omnicanal per oferir la millor experiència de client.

Per la seva banda, la calculadora de petjada de carboni per a particulars va ser la primera en el sector a Espanya nodrida amb dades transaccionals dels usuaris i certificada per experts mediambientals com Global Factor i AENOR. L'objectiu d'aquest nou servei és incrementar la conscienciació entre els clients de CaixaBank de la necessitat de buscar solucions més sostenibles per reduir la petjada de carboni i generar un impacte més positiu en la societat.

Aquest és el llistat complet dels premis a la digitalització i innovació de Global Finance el 2023:

  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars a Espanya 2023
  • Millor App mòbil de Banca Digital de Particulars a Espanya 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Innovació i Transformació a Espanya 2023
  • Banca Online Millor Integrada de Banca de Particulars a Espanya 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars per la seva Oferta de Productes Online a Espanya 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Presentació i Pagament de Factures a Espanya 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Préstecs a Espanya 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars en APIs Open Banking a Espanya 2023
  • Millor Banc Digital Institucional per Serveis de Gestió d'efectiu Online a Espanya 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars per la seva Oferta de Productes a Europa Occidental 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Presentació i Pagament de Factures a Europa Occidental 2023
  • Millor Banc Digital de Banca de Particulars en Préstecs a Europa Occidental 2023
  • Projecte innovador en la categoria de ‘Sostenibilitat’ 2023: calculadora de petjada de carboni per a particulars
  • Projecte innovador en la categoria de ‘Laboratoris corporatius de serveis financers 2023’: customer experience LABs i l'Insights Center

CaixaBank, líder en innovació

Aquests 14 nous premis a la transformació digital i la innovació donen continuïtat a anys de reconeixements a l'excel·lència en innovació de CaixaBank, entre els quals destaca aquest any el premi al ‘Millor Banc Digital a Europa Occidental 2023’ per la revista Euromoney.

A més, en l'àmbit de la banca privada, CaixaBank va ser escollida 'Millor entitat de Banca Privada en màrqueting i comunicació digital a Europa 2023' per la revista britànica PWM (Grup Financial Times).

La tecnologia i la innovació són clau per a CaixaBank. Amb més d'11 milions d'usuaris de la seva banca digital, la base més gran de clients digitals del sector financer a Espanya, l'entitat treballa cada dia per desenvolupar nous models que li permetin donar resposta a les demandes i necessitats dels seus clients i que acostin els productes, els serveis i la cultura financera a tots els ciutadans.

 

NOTÍCIES RELACIONADES