Nota de premsa

CaixaBank reduirà un 30% les emissions de CO2 de la seva cartera creditícia en el sector elèctric i un 23% en petroli i gas abans de 2030

Objectius de descarbonització com a membre fundador de Net Zero Banking Alliance

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona.

• Després de la seva adhesió com a membre fundador a la NZBA l’any 2021, l'entitat financera ha establert objectius intermedis de descarbonització, a 2030, de la seva cartera creditícia, prioritzant dos sectors que són responsables del 70% de les emissions de CO₂ del planeta.

 

CaixaBank, com a membre fundador de la Net Zero Banking Alliance (NZBA), està compromès a assolir les zero emissions netes l’any 2050, en línia amb l'objectiu intermedi de descarbonitzar la cartera més contaminant per a 2030. Per aquest motiu, l'entitat financera s'ha proposat reduir en un 30% la intensitat mitja de la seva cartera creditícia del sector elèctric, i en un 23% les emissions absolutes finançades al sector de petroli i gas abans de 2030. Actualment, aquests dos sectors en el seu conjunt concentren el 70% de les emissions globals i, a més, per la seva posició en l'economia, exerceixen com a palanques de descarbonització de la resta de sectors.

CaixaBank publicarà en les pròximes setmanes un Informe Climàtic que incorporarà la descripció de l'estratègia global de clima del banc, que inclou la metodologia utilitzada per a l'establiment dels objectius en aquests dos sectors. A més, d'acord amb el compromís dins del marc Net Zero Banking Alliance (NZBA), l'any vinent CaixaBank té previst establir objectius addicionals d'alineament per a altres sectors intensius en emissions de gasos efecte d'hivernacle, tant en la seva cartera creditícia com d'inversió, amb la vista posada en el compromís total de descarbonització per a 2050.

CaixaBank és una empresa pionera en descarbonització a Espanya, ja que la companyia és 100% neutra des de 2018 en l'activitat pròpia.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

Per a afrontar aquest repte, CaixaBank té el compromís estratègic de mobilitzar 64.000 milions d'euros de finances sostenibles en el període 2022-2024 amb l'objectiu d'acompanyar als seus clients en la transició. D'aquesta manera, CaixaBank ajuda a dirigir i situar el capital en aquells sectors i activitats que necessiten adaptar els seus models de negoci al repte climàtic i a impulsar el creixement d'aquells que ja estan alineats amb zero emissions netes.

L'adhesió a aquesta iniciativa va ser una aposta de l'entitat per la sostenibilitat, situant a CaixaBank com una de les entitats més reconegudes del sector i alineada amb les expectatives dels stakeholders.

CaixaBank té un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat, que fa que assumeixi la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un nou Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank i que fa de la sostenibilitat un dels pilars per a aconseguir els resultats del Grup.

A més del canvi climàtic i de l'impuls a la transició sostenible de les empreses i la societat, les altres ambicions ASG definides pel banc en el seu Pla Estratègic 2022-2024, són liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança.

Així mateix, CaixaBank és l'únic banc espanyol a l’A List de CDP, organització que analitza i valora les empreses amb millor gestió i acompliment en els aspectes relacionats amb el clima.

 

Per a més informació, consultar Estrategia medioambiental y climática | CaixaBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES