Nota de premsa

CaixaBank s'alia amb Google per impulsar la digitalització dels pagaments i les compres a través del mòbil

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Una de cada quatre compres amb targetes de CaixaBank es realitza a través del mòbil.

• El grup financer, líder en mitjans de pagament a Espanya a través de CaixaBank Payments & Consumer, potencia la seva estratègia d'aliances amb socis tecnològics per oferir la millor experiència d'usuari en totes les plataformes de pagament mòbil.

• Actualment, una de cada quatre compres amb targetes de CaixaBank es realitza a través del mòbil, però s'estima un ampli potencial de creixement que podrà ser accelerat gràcies als avenços de la solució de pagament de Google.

• L'acord en matèria de mitjans de pagament se suma a l'anunci de col·laboració estratègica anunciat per CaixaBank i Google Cloud en els àmbits de 'cloud computing', anàlisi de dades i intel·ligència artificial.

 

CaixaBank s'alia amb Google en la innovació en mitjans de pagament amb l'objectiu d'accelerar l'evolució de la digitalització d'aquest servei. A través de CaixaBank Payments & Consumer, el grup financer, líder en mitjans de pagament a Espanya amb un parc total de més de 33,8 milions de targetes i una quota per facturació en compres del 30,5%, comença a treballar amb Google Pay, que permet als titulars de targetes aprofitar pagaments sense contacte simples i assegurances i emmagatzematge de targetes digitals en dispositius Android, Fitbit i WearOS.

Actualment, una de cada quatre compres realitzades amb targetes de CaixaBank es realitza a través del mòbil. No obstant això, s'estima que hi ha potencial perquè aquest percentatge s'incrementi notablement a curt termini, especialment a través de l'estratègia d'aliances amb líders tecnològics, com Google.

En aquest sentit, cal destacar els avenços de Google en aspectes clau per a les noves tendències de consum, com els pagaments e-commerce i pagaments des dels dispositius wearable (pagaments amb rellotge, incorporats en una polsera, etc.).

Experiència de pagament excel·lent per al client

En el marc de l'acord, a partir d'ara, els clients de CaixaBank amb mòbils Android, així com els clients d'imagin, la plataforma de serveis financers per a joves de l'entitat, podran pagar amb targetes CaixaBank a través de Google Pay, alhora que es manté una àmplia oferta de serveis per a la gestió de pagaments des del mòbil a través de les mateixes apps CaixaBankNow i imagin.

Per a això, CaixaBank ha habilitat a la seva banca digital el botó 'Afegir a G Pay', una opció que permet que els clients enrolin la seva targeta directament a Google Wallet. També s'ha implementat la possibilitat d'afegir les targetes emeses per CaixaBank al mòbil des de l'aplicació de Google Wallet.

Els qui realitzin aquest pas podran efectuar compres en botigues físiques tan sols desbloquejant la pantalla del seu terminal i apropant-lo al dispositiu de pagament. També podran pagar en apps i webs d'e-commerce amb el seu mòbil seleccionant Google Pay en el moment de confirmació de l'operació.

En paral·lel, CaixaBank manté tota la seva oferta de serveis de pagament mòbil per a Android a través de la seva pròpia app, cosa que inclou, a més del pagament en comerços, l'activació de noves targetes, l'opció de bloquejar o desbloquejar targetes per decidir en quin moment activar-les, la consulta o de moviments o l'accés a iZZinow, el servei de 'Buy Now Pay Later' de CaixaBank que facilita el pagament fraccionat de compres en qualsevol comerç.

Aquest avenç amb Google potencia l'estratègia de CaixaBank d'oferir als seus clients de mitjans de pagament la compatibilitat amb totes les marques i entorns. CaixaBank permet la virtualització i descàrrega en mòbils de tot el seu parc de targetes, siguin de dèbit, crèdit o prepagament, i de totes les marques, així com el seu ús en múltiples plataformes tecnològiques, com Apple Pay, Samsung Pay, Garmin Pay o Swatch Pay. Els clients CaixaBank que disposin de Google Pay també podran pagar a través de wearables com Fitbit, adquirida per Google el 2021.

En total, la banca digital de CaixaBank, incloent-hi tant CaixaBankNow com l'app d'imagin, compta conjuntament en l'actualitat amb més d'11 milions d'usuaris, dels quals més de 7 milions utilitzen dispositius Android amb CaixaBankNow i Imagin compatibles amb Google Pay.

Col·laboració estratègica entre CaixaBank i Google Cloud

La col·laboració en matèria de mitjans de pagament es suma a l'acord estratègic anunciat recentment entre CaixaBank i Google Cloud en els àmbits de cloud computing, anàlisi de dades i intel·ligència artificial (IA) per desenvolupar nous serveis financers i accelerar la transformació digital de l'organització.

Aquest acord suposa l'ús de la tecnologia de Google Cloud com a suport a l'estratègia d'avançar cap a l'adopció del cloud per part del grup financer i impulsar l'anàlisi de dades mitjançant la intel·ligència artificial i el machine learning. A més, l'ús d'aquestes eines té gran potencial per innovar en àrees d'activitat clau, com la sostenibilitat i la ciberseguretat.

 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat especialitzada en finançament al consum i mitjans de pagament del grup financer. La companyia és líder en pagament amb targeta al mercat ibèric, amb un parc de 33,8 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 30,5%. A Espanya gestiona un crèdit viu de més de 9.000 milions d'euros.

CaixaBank Payments & Consumer engloba 17 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l'objectiu d'accelerar i ampliar les capacitats de CaixaBank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES