Nota de premsa

CaixaBank i Visa, els primers a Espanya a facilitar pagaments amb rellotges Swatch a través de Swatch Pay!

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Presentació de Swatch Pay! amb representants de CaixaBank, Swatch i Visa

• Swatch Pay! permet descarregar targetes Visa emeses per CaixaBank en un rellotge analògic Swatch per realitzar compres ‘contactless’ a comerços.

• Els pagaments s'efectuen de manera ràpida i segura, acostant el rellotge al datàfon i sense necessitat d’introduir el PIN per a compres inferiors a 50 euros, gràcies al suport de la tecnologia de Visa.

• La banca digital de CaixaBank, CaixaBankNow, permet gestionar totes les targetes del client descarregades en dispositius mòbils, inclosa la de Swatch Pay!, i accedir a serveis i opcions de finançament.

• CaixaBank és líder en pagament mòbil a Espanya, amb 3 milions de clients, 5,2 targetes enrolades en algun dispositiu, més de 240 milions d'operacions l’any 2021 i compatibilitat amb una àmplia gamma d'entorns mòbils.

 

CaixaBank, en col·laboració amb la seva filial de mitjans de pagament CaixaBank Payments & Consumer i Visa, i la marca suïssa de rellotges Swatch llancen a Espanya el servei Swatch Pay! D'aquesta manera, els clients de l'entitat financera seran els primers del mercat espanyol que podran descarregar la seva targeta Visa emesa per CaixaBank en un rellotge Swatch i utilitzar-lo per realitzar compres a comerços.

Swatch Pay! és un nou mitjà de pagament que permet descarregar les targetes en rellotges Swatch i efectuar pagaments contactless amb ella. L'experiència d'usuari és molt similar a la d'altres sistemes de pagament per a wearables intel·ligents, amb la característica que Swatch Pay! es pot utilitzar amb rellotges Swatch, sense memòria ni connexió a Internet.

Això és possible a causa de la innovació desplegada per Swatch, que ha incorporat a alguns dels seus nous models de rellotge la tecnologia necessària per emmagatzemar de manera segura una targeta digitalitzada. Així mateix, els rellotges tenen una antena contactless per a la vinculació de targetes i la realització de pagaments. Swatch ja ofereix diversos models amb aquestes característiques, i la marca té previstos nous llançaments. Swatch Pay! està actualment actiu a una quinzena de països arreu el món.

Per part seva, CaixaBank i Visa han treballat amb Swatch per fer possible que les targetes Visa emeses per l'entitat puguin ser compatibles amb Swatch Pay! i resultin plenament operatives en els pagaments amb rellotges Swatch.

Una experiència d’usuari senzilla i intuïtiva

El primer pas per usar Swatch Pay!, com en qualsevol altre mitjà de pagament digital, és la descàrrega de la targeta en el dispositiu amb el qual s'efectuaran els pagaments. El client ha de disposar en el seu mòbil de l'aplicació Swatch Pay! amb versió per a Android i per a iOS. Amb ella, podrà descarregar fàcilment la seva targeta Visa de CaixaBank en el seu rellotge Swatch. Només és possible tenir descarregada una única targeta a Swatch Pay!

Els usuaris de terminals Android i iOS simplement hauran d'acostar el seu mòbil al rellotge Swatch. També existeix la possibilitat de fer-ho directament a la botiga on s'adquireixi el rellotge, on se li facilita al client un codi QR que haurà d'escanejar amb el seu mòbil per a, a continuació, aproximar el rellotge i completar la descàrrega. Finalment, els qui comprin el seu rellotge Swatch a la botiga en línia oficial de la marca, https://www.swatch.com, tindran l’opció d’indicar quina targeta volen descarregar en el nou dispositiu i el rebran ja adequadament configurat.

Una vegada completada la vinculació, l'usuari ja pot realitzar pagaments contactless als comerços, simplement acostant el seu canell al datàfon, sense desprendre's mai del rellotge. Són compres en les mateixes condicions a les quals s'efectuen amb qualsevol targeta contactless, en qualsevol format, per la qual cosa només serà necessari introduir el número PIN de la targeta descarregada quan se superi la quantia de 50 euros o quan així ho requereixi el TPV per seguretat.

A través de l'aplicació CaixaBankNow, els clients podran gestionar totes les seves targetes de CaixaBank, inclosa la que tenen descarregada a Swatch Pay!, i accedir a serveis com el fraccionament de pagament, el pagament ajornat o l'activació o bloqueig de les targetes, entre altres. Igualment, Swatch Pay! compta amb les garanties de seguretat característiques dels mitjans de pagament de CaixaBank.

CaixaBank, líder en pagament mòbil a Espanya

CaixaBank és líder en pagament mòbil a Espanya, amb 3 milions d'usuaris, 5,2 milions de targetes enrolades en diferents dispositius mòbils i més de 240 milions d'operacions realitzades al llarg de l’any 2021, any en què els clients de CaixaBank van incrementar els seus pagaments amb el mòbil un 57%.

Les previsions de l'entitat apunten al fet que l’any 2022 el pagament mòbil seguirà a l'alça i calcula que, a la fi d'any, 2 de cada 10 operacions amb targeta es realitzaran amb terminals mòbils o dispositius wearable.

Actualment, CaixaBank disposa en la seva aplicació de banca digital CaixaBankNow de l’opció de pagament mòbil, integrada amb una àmplia gamma de serveis per a la gestió dels pagaments. CaixaBankNow compta amb versions per a iOS i Android. Les targetes de CaixaBank també es poden utilitzar a través d’Apple Pay, Samsung Pay, Garmin Pay i FitBit ​Pay.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat especialitzada del Grup CaixaBank en finançament al consum i mitjans de pagament.

La companyia gestiona un crèdit viu de més de 8.500 milions d’euros i és l’entitat líder en pagament amb targeta amb un parc de 31,2 milions d’unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 33,6% i del 37,5% a través dels TPV en els comerços. 

CaixaBank Payments & Consumer engloba més de 20 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l'objectiu d'accelerar i ampliar les capacitats de l'entitat.

Sobre Swatch Pay!

Swatch dona nom a Swatch Group, compost per 18 marques rellotgeres, entre les que destaquen Breguet, Omega, Swatch, Longines, entre altres. Es tracta del major grup rellotger del món, una companyia suïssa que compta a més codivisions de producció i de sistemes elèctrics, la qual cosa ha permès el desenvolupament de Swatch Pay!

Amb Swatch Pay! es pot emportar el moneder en el canell. Amb un sol moviment de canell es poden realitzar pagaments ràpid, sense contacte i segurs, a botigues, restaurants, caixers automàtics i molts més llocs. Compta amb el sistema NFC (Near Fiel Communicacion) que permet els pagament sense contacte. L’avantatge afegit és que el xip NFC no consumeix la pila del rellotge. Amb acostar la caixa del rellotge al terminal de pagament, el lector del terminal intercanvia la informació de pagament amb el xip, i ja està!

Sobre Visa

Visa Inc. (NYSE: V) és una de les companyies líders mundials en pagaments digitals i que facilita transaccions de pagament entre consumidors, comerços, institucions financeres i entitats governamentals a més de 200 països i territoris. La nostra missió és connectar el món a través de la xarxa de pagaments més innovadora, fiable, còmoda i segura. Alguna cosa que permet que els individus, les empreses i les economies prosperin. En Visa, creiem que les economies que inclouen a tothom, a tot arreu, són claus per millorar i continuar creixent i considerem l'accés i la inclusió financera com a claus per a definir el futur del moviment de diners. Per a més informació, visiti www.visa.es, @Visa_ES i, el blog de Visa Espanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES