Nota de premsa

CaixaBank s'alia amb Google Cloud per impulsar la innovació en analítica de dades

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Google Cloud i CaixaBank.

• Amb l'accés a la tecnologia de Google Cloud, l'entitat financera potenciarà les seves capacitats en ‘big data’ i intel·ligència artificial per a la transformació digital i el desenvolupament de nous productes i serveis.

• L'acord inclou l'anàlisi de l'ús de la tecnologia de Google Cloud per a donar suport a l'estratègia de CaixaBank en diverses àrees d'activitat, incloent-hi la sostenibilitat.

 

CaixaBank, banc líder a Espanya per volum de clients i xarxa d'oficines, ha anunciat avui un acord estratègic amb Google Cloud per accelerar la transició de l'entitat cap a l'entorn cloud i impulsar la innovació en tecnologies d'anàlisi de dades durant els propers anys. L'acord suposa que CaixaBank farà ús de les capacitats de Google Cloud en els àmbits de cloud computing, anàlisi de dades i intel·ligència artificial (IA) per a desenvolupar nous serveis financers i accelerar la transformació digital de l'organització.

Per a Luis Javier Blas, director de Mitjans de CaixaBank, “afegim Google Cloud a l'ecosistema de partners d'innovació de CaixaBank per a treballar junts en data analytics i donar suport a la transformació digital de tot el conjunt de l'entitat. Actualment, l'anàlisi complexa de la informació té un gran potencial per a múltiples àrees d'activitat, especialment si es combina amb noves tecnologies, com la intel·ligència artificial i el cloud computing. CaixaBank sempre ha estat una referència en innovació per al sector financer i l'acord amb Google Cloud contribuirà a impulsar la innovació basada en dades i a potenciar les nostres capacitats”.

Per la seva banda, Isaac Hernández, country manager de Google Cloud, afirma: “Google Cloud s'ha marcat l'objectiu d'ajudar a CaixaBank a augmentar els elements diferencials del seu model en un context cada vegada més competitiu. Les nostres eines de data analytics, intel·ligència artificial i machine learning ajudaran a CaixaBank a donar resposta a les necessitats dinàmiques i a les expectatives del mercat mitjançant la identificació de claus estratègiques i d'oportunitats en les quals crear valor afegit per als seus clients”.

Suport a la innovació amb una estratègia basada en el cloud i en el data

La col·laboració entre CaixaBank i Google Cloud és un element clau per a l'estratègia de l'entitat financera d'avançar cap a l'adopció del cloud i impulsar l'anàlisi de dades mitjançant la intel·ligència artificial i el machine learning, atès que són eines amb un gran potencial per a impulsar la personalització de l'oferta comercial i oferir un servei més adaptat a les necessitats de cada client. A banda, el data analytics té grans possibilitats aplicada al suport en la presa de decisions i a la creació de nous productes i serveis.

Impuls a la innovació en el sector financer amb focus en la privacitat i la seguretat

L'acord inclou l'ús de la tecnologia de Google Cloud com a suport a l'estratègia de sostenibilitat de CaixaBank. Cal destacar la sostenibilitat de la infraestructura tecnològica de Google Cloud, basada en data centers avançats amb un alt grau d'eficiència energètica.

A banda, el plantejament de la seguretat per part de Google Cloud proporcionarà a CaixaBank noves capacitats d'anàlisi de dades que compleixen els màxims estàndards en protecció i privacitat de la informació.

Sobre Google Cloud

Google Cloud accelera la capacitat de les organitzacions per a la transformació digital a partir de solucions professionals basades en l'última tecnologia de Google i en l'entorn cloud més sostenible del sector. Amb clients en més de 200 països, Google Cloud s'ha consolidat com un partner de confiança en el suport al creixement del negoci i a la resolució de problemes crítics per a les empreses.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya amb un volum d'actius de més de 590.000 milions d'euros i una posició rellevant a nivell europeu. A banda, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI.

L'entitat, presidida per José Ignacio Goirigolzarri i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, compta amb més de 20 milions de clients, la major xarxa d'oficines i caixers a Espanya i Portugal, i el lideratge en banca digital, amb més d'11 milions de clients digitals.