Nota de premsa

#CaixaBankambLaPalma: històries sota el volcà

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
#CaixaBankambLaPalma: històries sota el volcà

«Mai no oblidarem el 19 de setembre, el dia en què aquest volcà va decidir emportar-se pel davant els projectes de vida, els records i les il·lusions a la nostra illa de La Palma», afirmen Silvia Camacho i Uardy Díaz Koury, directora i subdirectora comercial de l'oficina 7119 – La Laguna-Los Llanos.

Aquest fenomen natural va marcar un abans i un després per a La Palma. «Vivim en unes illes d'origen volcànic i, encara que en els últims 80 anys havíem tingut dues erupcions, mai no esperàvem que a nosaltres ens toqués de viure'n una tercera i, a sobre, de tan prop», indica Javier Pérez Llamas, director de l'oficina 7104 – Tazacorte.

Cada matí, a través de les finestres de l'oficina de CaixaBank 7119 – La Laguna-Los Llanos, es podia veure Juan l'escombriaire entregat a la seva tasca i els plataners organitzant el seu treball. Se sentia aquest tràfec de cotxes i camions propi dels barris plens de vida, de gent amunt i avall gaudint del dia a dia.

Però l'erupció del volcà de la Cumbre Vieja va trencar aquesta rutina i va substituir Juan, els plataners i els agricultors de la zona per policies que barraven el pas, periodistes i veïns buidant casa seva davant l'avanç de la lava.

Silvia Camacho i Uardy Díaz recorden com durant aquells dies de setembre els seus clients, «a correcuita, intentaven salvar les seves pertinences, els seus records». «Això ens mata per dins», afegeixen. Totes dues reconeixen que veure per televisió com la lava travessava les parets de l'oficina on treballaven és un dels «moments més terribles» que guarden en la ment.

Suport, unió i solidaritat

Malgrat l'extensa cobertura que està tenint l'erupció del volcà de La Palma, la situació és molt diferent per als que en són testimonis que per als que es veuen afectats per aquest desastre natural.

«Si no ets aquí, és molt difícil d'imaginar, ni de bon tros, tot el que estem vivint», confessa Mara Rodríguez, directora de l'oficina 7102 – Store Los Llanos de Aridane. «És cert que el que s'emporta el volcà són coses, en aparença materials, però al darrere de cada cosa hi ha una història, un somni, mil vivències», assegura.

Aquesta professional de CaixaBank va perdre casa seva per l'avanç de la lava. Per això sap com és de difícil afrontar l'ajuda als clients quan la persona que ha d'estar al seu costat està en la mateixa situació que ells. «És complicat, però, en certa manera, necessari. El sentiment de suport, d'unió i la gran solidaritat mostrada és el que fa que tot això sigui més suportable», afegeix.

Rodríguez afirma que, en aquestes situacions, tothom sempre s'intenta consolar amb el fet que «no hi ha pèrdues personals i que la salut és el primer de tot», però fa palès com n'és, de complicat, explicar-li això a un agricultor que ha perdut la seva finca, que era el seu únic mitjà de vida. «Com li ho fas entendre a una persona de 75 anys que porta tota la vida treballant, que té una pensió de 700 euros i que ho perd tot? Davant això, no hi ha paraules de consol que valguin», adverteix. 

Per a aquests professionals, els dies a La Palma transcorren animant, «tranquil·litzant més que un psicòleg», com explica Elena Fernández Acosta, directora de l'oficina 7109 – El Paso. «Els nostres clients ens necessiten ara i necessiten que els diguem que tot anirà bé», indica.

Aquest sentiment el comparteixen Silvia Camacho i Uardy Díaz. «Des d'un primer moment, vam decidir estar amb els nostres clients per a tràmits, per a assessorament i per al que més necessitaven de tot: una abraçada». «Malgrat l'horror que estem vivint, les nits sense dormir i els nervis, mai no ens hem sentit tan plenes per dins fent la nostra feina», confessen.

#CaixaBankambLaPalma

Des que el volcà va entrar en erupció, Silvia, Uardy, Mara, Javier i Elena han donat el millor d'ells mateixos per ajudar els clients a sortir-se'n. «Toca posar l'espatlla i remar tots en la mateixa direcció», insisteix Javier.

L'esforç que està fent l'equip humà de CaixaBank a La Palma es complementa amb la línia d'ajudes que l'entitat va posar a disposició dels clients el passat mes de setembre, centrada especialment en famílies, negocis i empreses, i la tasca dels voluntaris del banc, que estan participant en iniciatives solidàries.

«En situacions com aquesta, t'adones que no tan sols treballes en un banc, sinó que formes part d'alguna cosa més», resumeix Mara.

El director territorial de les illes Canàries, Juan Ramón Fuertes, sosté la mateixa opinió: «Conec bé la nostra entitat i cada dia aconsegueix sorprendre'm en positiu. Tota l'organització s'ha abocat a implantar ajudes de tota mena com no ho havia vist mai, de manera generosa i amb una eficiència extraordinària, i hem transmès a la nostra societat que no som un banc, sinó que som CaixaBank”.

Un discurs que reforça les paraules de la Directora de l'Àrea de Negoci La Palma-El Hierro, Laura García Yanes: «Mai no m'hagués imaginat que hauríem de viure, en la nostra feina, una situació ni de bon tros semblant, però els asseguro que entre tots estem demostrant, un cop més, que CaixaBank és una empresa de persones, que treballem amb el negoci al cap i les persones al cor».

 

NOTÍCIES RELACIONADES