Nota de premsa

CaixaBank suma una dècada ininterrompuda com a ‘Millor Banc a Espanya’ per la revista ‘Global Finance’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Seu corporativa de CaixaBank a Barcelona.

• A més, CaixaBank ha estat escollit ‘Millor Banc a Europa Occidental 2024’ per la publicació estatunidenca

• El jurat de Global Finance ha valorat, entre altres factors, la solidesa financera del banc i el seu compromís amb la societat, materialitzat en el finançament a famílies i empreses i en el suport a col·lectius en situació de vulnerabilitat

 

CaixaBank ha estat reconegut com a ‘Millor Banc a Espanya’ per desè any consecutiu i com a ‘Millor Banc a Europa Occidental’, per sisena vegada, en els Best Bank Awards que, des de fa 31 anys, atorga la revista estatunidenca Global Finance.

Els editors de la publicació han destacat a CaixaBank entre bancs de més de 150 països després de dur a terme consultes amb analistes, consultors i executius del sector bancari a tot el món. En la seva decisió, el jurat ha valorat, entre altres factors, la solidesa financera i excel·lent posició de liquiditat de CaixaBank, així com el seu compromís amb la societat, materialitzat en el finançament a famílies, empreses i col·lectius en situació de vulnerabilitat. A banda, també ha posat en valor la seva innovadora oferta de serveis i la seva aposta per la proximitat al client, gràcies a la xarxa més extensa d'oficines del país, complementada per 18 oficines mòbils (ofibusos) que presten servei en municipis en risc d'exclusió financera.

Per a José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, “aquests reconeixements internacionals posen en valor el nostre lideratge a Espanya i la nostra manera diferencial de fer banca, amb un model que aposta per estar prop de les persones per a tot allò que importa. Això significa estar prop de les famílies i les empreses atenent les seves necessitats financeres a través de la nostra activitat, apostant també per la inclusió financera, fent costat als col·lectius en situació de vulnerabilitat, i comprometent-nos amb la transició climàtica de la nostra societat”. I conclou: “aquest guardó reconeix el treball de totes les persones del grup CaixaBank, aferma el nostre compromís amb la consecució dels objectius establerts en el nostre Pla Estratègic 2022-2024 i ens impulsa a continuar treballant per liderar la transformació del sector bancari a Espanya”.

Per la seva banda, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, destaca: “Aquests reconeixements són el fruit d'un exercici excel·lent en termes de dinamisme comercial, qualitat creditícia i fortalesa financera, que ens han permès continuar a prop dels nostres clients, complir la nostra funció social i augmentar substancialment la retribució dels nostres accionistes i, en particular, a l'Obra Social de la Fundació “la Caixa”. Un exercici que no hagués estat possible sense l'excel·lent equip de CaixaBank, caracteritzat per la seva gran vocació de servei i un clar objectiu compartit d'ajudar i acompanyar als clients i contribuir al progrés de la societat en el seu conjunt”.

Els Best Bank Awards, amb 31 anys d'història, premien les millors entitats bancàries del món que destaquen pel seu lideratge i per la innovació dels seus productes i serveis, entre altres aspectes. Els guanyadors es trien en un procés de selecció en el qual es tenen en compte tant elements qualitatius, de la mà de l'opinió d'experts i consultors del sector; com a elements quantitatius, entre els que destaquen el creixement del negoci o la seva rendibilitat.

Joseph D. Giarraputo, fundador i director editorial de la revista Global Finance ha recordat que “el sector financer ha aconseguit un altre punt d'inflexió amb el debut de la intel·ligència artificial generativa, que promet reescriure la manera de fer banca. En aquest entorn en constant canvi, els Best Bank Awards reconeixen les institucions financeres que ofereixen la més àmplia gamma de serveis, fiabilitat a llarg termini i innovació tecnològica”.

Sòlids resultats i sostenibilitat del balanç

El compte de resultats de CaixaBank del 2023 reflecteix la solidesa financera del Grup, amb importants creixements en tots els marges, en un context de normalització dels tipus d'interès i amb unes dinàmiques comercials molt positives.

L'entitat ha mantingut tot l'any un sòlid nivell d'activitat, gràcies a una àmplia oferta de productes i serveis dissenyada per respondre a les necessitats de cada tipus de client, com queda reflectit en l'increment dels recursos dels clients (+3,1% l'any) i el creixement en la nova producció d'assegurances de protecció (+7% el 2023).

A banda, l'entitat ha aconseguit tancar l'exercici amb uns elevats nivells de liquiditat i de solvència. Els actius líquids totals se situen en 160.200 milions d'euros a tancament de l'exercici, la qual cosa suposa un increment de 21.193 milions respecte a l'any anterior, i la ràtio de capital CET1 es va situar en 12,4%.

Fortalesa financera per donar suport als clients i a la societat

Els bons resultats de l'exercici 2023 i la fortalesa financera han permès a CaixaBank reforçar el seu compromís amb els seus accionistes i continuar fent costat a les famílies i les empreses en les seves necessitats financeres. En aquest sentit, CaixaBank compleix una funció social bàsica i continuarà fent costat a la societat en tres grans àmbits: el de les ajudes a clients amb dificultats, el de la inclusió financera i el de les iniciatives socials.

En aquesta línia, el 2023, CaixaBank va concedir més de 280.000 operacions de finançament a empreses i 80.000 hipoteques a famílies. D'altra banda, des que es va iniciar la pujada de tipus d'interès s'han gestionat més de 30.000 refinançaments, novacions de tipus variable a tipus fix i adhesions al Codi de Bones Pràctiques hipotecari. L'entitat compta, també, amb més de 10.000 habitatges socials i té al voltant de 360.000 clients amb comptes socials o bàsics. MicroBank, el banc social de CaixaBank, va finalitzar l'any amb la formalització de 144.473 operacions de finançament amb impacte social per valor de prop de 1.400 milions d'euros.

A banda, l'entitat va abonar el passat 3 d'abril un dividend de 0,3919 euros per acció amb càrrec als resultats del 2023, la qual cosa suposa un increment del 70% davant dels 0,2306 euros de l'exercici anterior. En total, l'entitat va distribuir un dividend de 2.890 milions d'euros, dels quals una part important reverteix de forma directa a la societat, bé a través de l'Obra Social de la Fundació “la Caixa” o directament a l'Estat, a través del FROB. L'entitat compta també amb més de 590.000 accionistes, en la seva major part minoristes.

Sobre ‘Global Finance’

La revista Global Finance, fundada el 1987 i amb seu a Nova York, té una circulació de 50.000 exemplars. Ofereix anàlisi i articles per a directius i financers que prenen decisions estratègiques i d'inversió en multinacionals i en institucions financeres. Els seus Best Bank Awards, que celebren enguany el seu 31è aniversari, trien cada any als millors bancs i proveïdors de serveis financers, convertint-se en un estàndard d'excel·lència reconegut per la comunitat financera global.