Informació corporativa

Consell d’Administració

Jordi Gual Solé

President

Jordi Gual nascut a Lleida el 1957. És president de CaixaBank des de l’any 2016.

És Doctor en Economia (1987) per la Universitat de Califòrnia (Berkeley), Catedràtic d'Economia d'IESE Business School i Research Fellow del Center for Economic Policy Research (CEPR) de Londres.

Actualment és membre del Consell d’Administració de Telefónica i membre del Consell de Vigilància d’Erste Group Bank. Així mateix, és President de FEDEA, Vicepresident del Cercle d'Economia i de la Fundació Cotec per a la Innovació, i membre dels Patronats de la Fundació CEDE, la Institució Cultural del CIC, el Real Instituto Elcano i la Fundació Barcelona Mobile World Capital.

Abans d'assumir la Presidència de CaixaBank, era Economista en Cap i Director Executiu de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank i Director General de Planificació i Desenvolupament Estratègic de CriteriaCaixa. Es va incorporar al grup “la Caixa” l'any 2005. Ha estat membre del Consell d’Administració de Repsol, Conseller Econòmic en la Direcció General d'Afers Econòmics i Financers de la Comissió Europea a Brussel·les i Professor Visitant a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, la Université Libre de Bruxelles i la Barcelona Graduate School of Economics.

Jordi Gual ha publicat àmpliament sobre temes bancaris, integració europea, regulació i política de competència.

El 2019 li ha estat atorgada la Insígnia d’Or de l’Institut Espanyol d’Analistes Financers, el 1999 va ser guardonat amb el premi de recerca del European Investment Bank, i el 1979 amb el Premi Extraordinari de Llicenciatura en Ciències Econòmiques i Empresarials. També va rebre una beca Fulbright.

Última actualització: Desembre de 2019.