Nota de premsa

Vectalia, CaixaBank i Visa llancen el sistema de pagament bancari contactless per al transport públic d'Alacant

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Vectalia, CaixaBank i Visa llancen el sistema de pagament bancari contactless per al transport públic d'Alacant

• Aquest nou sistema de pagament permetrà als usuaris accedir a l'autobús simplement acostant la seva targeta bancària contactless, mòbil o wearebles al dispositiu de pagament.

• La incorporació de la tecnologia contactless en el transport públic d'Alacant millorarà l'experiència dels viatgers.

• Aquest projecte és possible gràcies a la col•laboració de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alacant.

Vectalia, CaixaBank i Visa han unit esforços per desenvolupar una nova tecnologia que permetrà el pagament contactless amb targeta bancària, telèfon mòbil o wearables en el transport públic d'Alacant. Aquest sistema de pagament posarà al servei dels alacantins i persones que visitin la ciutat un mitjà de pagament global, convertint Alacant en una de les poques ciutats europees que permeten el pagament amb targeta bancària EMV contactless.

Durant la primera fase del projecte, aquest nou sistema estarà operatiu en les línies d'autobús més turístiques del transport de la ciutat, com són el Turibús d'Alacant -autobús turístic que recorre la capital de la Costa Blanca- i la Línia C6 –aerobús-, que connecta la ciutat amb l'aeroport. Alacant s'ha convertit durant els últims anys en la destinació triada per milions de viatgers que arriben a la ciutat. L’any 2017 van recalar a Alacant més de 86.000 creueristes, mentre que l’aeroport de la ciutat és un dels més importants de tota la península quant a volum de passatgers, amb un tràfic que supera els 13 milions de persones l'any. Aquests factors han estat claus per seleccionar ambdues línies com les primeres a implementar aquesta solució.

El nou sistema, que compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alacant, permetrà definir un model de pagament flexible i adaptat als reptes de mobilitat a les smart cities: accessible a tots els ciutadans, personalitzat i que permet establir polítiques de pagament que afavoreixin la mobilitat de les persones a través dels diferents mitjans que conformen l'oferta pública de serveis de Mobilitat de les Ciutats (Autobús, Metro, Tramvia, Estacionament Regulat, etc.). Cal destacar que seran vàlids tots els mitjans de pagament digitals disponibles: targetes contactless, mòbils i fins i tot els wearables, com les polseres i rellotges contactless.

La nova tecnologia bancària contactless aplicada permetrà als usuaris del transport públic d'Alacant accedir a l'autobús només acostant la seva targeta habitual, telèfon mòbil o polsera, tal com ho realitzen en les seves compres quotidianes. Després d'aproximar el seu dispositiu al lector, el bitllet quedarà comprat, pagat i validat automàticament sense necessitat de comprar prèviament un bitllet físic. D'aquesta forma, en un futur podran realitzar trajectes a través de diferents maneres de transport de forma integrada i sense necessitat de tornar a adquirir un nou títol de transport. L'accés al transport públic directament amb la targeta bancària contactless permetrà als turistes, usuaris de targetes bancàries amb cobertura internacional, accedir amb major rapidesa a qualsevol mitjà de transport sense la necessitat de portar diners en efectiu en els seus viatges.

Segons l'últim estudi de Pagaments Digitals de Visa, cada vegada més ciutadans espanyols utilitzen els seus telèfons mòbils per realitzar consultes bancàries i efectuar pagaments diàriament. En el cas dels millenials, el 93% espera realitzar pagaments digitals en els seus dispositius mòbils de forma regular abans del 2020.

Aquesta iniciativa liderada per Vectalia, concessionària del transport, CaixaBank i Visa neix amb la finalitat d'atendre la demanda dels ciutadans i persones que circulen amb el transport públic alacantí. L'objectiu és universalitzar el mitjà de pagament amb targeta bancària, mòbil i wearables de forma ràpida per poder agilitzar l'atenció al client i fer-li més còmode l'ús del transport. Està previst que els viatgers puguin començar a usar-la abans de l'estiu.

La unió de Vectalia, CaixaBank i Visa suposa la unió de tres grans marques, referents en els seus sectors, que convergeixen en un mateix projecte, conjuminant una llarga experiència, diversitat tecnològica i lideratge, en projectes d'avantguarda tecnològica, amb l'objectiu comú d'oferir als ciutadans serveis adaptats a les seves necessitats.

Sobre Vectalia

Vectalia és una empresa especialitzada en la mobilitat i en els serveis que desenvolupa la seva activitat a Espanya, França i el Marroc. Més de 100 anys d'activitat continuada confereixen al grup una experiència i un ampli coneixement de la gestió de serveis de qualitat enfocats a l'àmbit privat i municipal. Vectalia supera la xifra de més de 50 milions de viatgers cada any i compta en la seva cartera de clients empresarials a més de 1.500, molts d'ells empreses capdavanteres en els seus sectors. Els qui confien en els seus més de 3.500 empleats la gestió del facility services i la mobilitat. Una empresa que manté el seu caràcter d'empresa familiar que permet combinar una aproximació global als reptes de les empreses amb una metodologia d'execució propera, i un exclusiu sistema de satisfacció en els resultats, com a mitjà per garantir resultats sòlids i excepcionals. Vectalia aspira contribuir a desenvolupar unes ciutats més intel·ligents i millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans.

CaixaBank, entitat financera líder en pagament digital

CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines, la major xarxa comercial de la península.

Actualment, CaixaBank és l'entitat financera líder en mitjans de pagament i pagament digital a Espanya, amb 16,1 milions de targetes en circulació (incloent-hi també les targetes en format mòbil i en format wearable), una quota de mercat en compres del 23,3% i més de 370.000 TPV instal·lats.

Així mateix, ostenta el lideratge en banca online, banca mòbil i banca electrònica: el 55% dels clients són digitals, 4,3 milions de clients operen a través del seu mòbil i l'entitat ostenta les majors quotes d'absorció del seu mercat al món, segons Comscore. CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques al sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, el llançament d’imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a atenció al client. A més de comptar amb l'aplicació de pagaments CaixaBank Pay, CaixaBank ha estat el primer banc a Espanya a incorporar a la seva oferta de mitjans de pagament el servei de pagaments mòbils Samsung Pay i d'altra banda, els clients de l'entitat també poden pagar amb Apple Pay.

Gràcies a aquesta estratègia, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals. El 2017, l'entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l'Any pel llançament del xatbot d’imaginBank, un servei d'ajuda al client per conèixer ofertes i descomptes exclusius basats en intel·ligència artificial. Així mateix, la revista Global Finance ha premiat CaixaBank com a Millor Banc Digital a Espanya, Millor Banc Digital d'Europa Occidental 2017 i Millor Banc del Món en Social Media 2017.

Sobre Visa

Visa Inc (NYSE:V) és la companyia líder mundial en pagaments digitals. La nostra missió és connectar el món a través de la xarxa de pagaments més innovadora, fiable i segura – permetent als individus, empreses i economies prosperar. La nostra xarxa de processament global, VisaNet, permet realitzar pagaments de forma segura i fiable a través de tot el món, i és capaç de gestionar més de 65.000 missatges de transaccions per segon. El focus continu de la companyia en la innovació és un catalitzador per al ràpid creixement del comerç connectat en qualsevol dispositiu, i el motor darrere del somni d'un futur sense efectiu per a tots, en qualsevol lloc. A mesura que el món evoluciona de l'analògic al digital, Visa està adaptant la seva marca, productes, equip, xarxa i escala per redefinir el futur del comerç. Per a més informació, visiti (www.visaeurope.com), el blog Visa Vision (vision.visaeurope.com), i @Visa_ES.

 

NOTÍCIES RELACIONADES