Nota de premsa

Goirigolzarri: “En un món creixentment tecnologitzat, les persones continuaran sent l'element diferencial de competitivitat”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, al VII Fòrum El Económico.

• Goirigolzarri ha assenyalat que les empreses “tenim una enorme responsabilitat amb el reskilling dels nostres empleats” i, encara que hi haurà canvis en els perfils professionals durant el temps, “allò que és important és apostar per la formació”.

• El president de CaixaBank ha assenyalat que l'ús d'algoritmes de forma automatitzada i sense supervisió humana pot generar biaixos, “arribant-se a produir situacions d'injustícia, segregació i discriminació” i, per això, “hem de seguir uns estrictes principis ètics, independentment de la regulació”.

 

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat que, en un món cada vegada més tecnologitzat com a conseqüència de la profunda digitalització, “les persones continuran sent un element diferencial de competitivitat”.

Goirigolzarri ha incidit, durant la seva intervenció a Palma de Mallorca en el ‘VII Fòrum El Económico. L'impacte de la tecnologia’ al costat de José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica, en què les persones “són clau i ho continuaran sent”, i que la diferència entre “les empreses mediocres i les d'èxit es troba en el compromís dels equips”.

El president de l'entitat ha reconegut que la innovació “genera desigualtat a curt termini” i així ha quedat demostrat en qualsevol revolució industrial o tecnològica, per bé que passat un temps raonable redunda en la creació de llocs de treball de més qualitat i en el progrés de la societat.

En aquest sentit, Goirigolzarri ha explicat que “les empreses tenim una enorme responsabilitat amb el reskilling dels nostres empleats” i, encara que hi haurà canvis en els perfils professionals durant el temps, “allò que és important és apostar per la formació”.

“Al món s'està produint un enorme desequilibri del mercat laboral entre el que les empreses estem demanant i les habilitats de les persones que s'incorporen i, per això, la responsabilitat de les empreses en la formació dels treballadors és extraordinària”, ha apuntat Goirigolzarri.

Ètica i privacitat

Pel que fa a la privacitat, Goirigolzarri ha dit que la captura, l'anàlisi i l'ús de les dades “té un enorme valor per a les organitzacions” perquè permeten fer prediccions sobre els hàbits de consum, de despesa o diferents comportaments de les persones.

Per això, el president de CaixaBank ha considerat que “hem de replantejar-nos com a una enorme prioritat la defensa, la seguretat i la privacitat de les dades” dels clients i advocar per una regulació unificada.

L'ús d'algoritmes de forma automatitzada i sense cap supervisió humana, ha advertit Goirigolzarri, pot generar biaixos que no són degudament identificats i corregits per les organitzacions, “arribant-se a produir situacions d'injustícia, segregació i discriminació” i, per això, “hem de seguir uns estrictes principis ètics, independentment de la regulació”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES