Nota de premsa

CaixaBank llança la ‘Convocatòria de Medi Ambient 2021’ per donar suport a projectes de millora del patrimoni natural a tota Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
‘Convocatòria de Medi Ambient‘ CaixaBank

• En 2021, l'entitat financera dona suport amb 1 milió d'euros a iniciatives dirigides a la millora del patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació.

• La convocatòria s'ha posat en marxa a tot el territori nacional i, a algunes regions, juntament amb Fundación Bancaja, Fundació Caixa Castelló, Fundación Ávila, Fundación Caja Segovia, Fundación Caja Rioja, Fundación La Caja de Canarias, Fundació Iluro, CajaGranada Fundación, Fundación Cajamurcia i Fundació Sa Nostra.

• El termini de presentació de les sol·licituds estarà obert fins al pròxim 30 de setembre i podrà realitzar-se de manera online en la web de CaixaBank i de les fundacions.


CaixaBank ha llançat aquest dimecres la ‘Convocatòria de Medi Ambient 2021’ amb l'objectiu de donar suport amb un total d’1 milió d’euros el 2021 a projectes d'entitats locals que treballen a tota Espanya per millorar el patrimoni natural, a través de la protecció de la biodiversitat, la innovació ambiental i la lluita contra la despoblació. 

L'entitat ha posat en marxa una convocatòria mediambiental a nivell nacional, al mateix temps que ha llançat convocatòries conjuntes amb les fundacions amb les quals col·labora a alguns territoris: amb Fundación Bancaja a les tres províncies de la Comunitat Valenciana, amb Fundació Caixa Castelló a Castelló, amb Fundación Ávila, amb Fundación Caja Segovia, amb Fundación Caja Rioja, amb Fundación La Caja de Canarias, amb Fundació Iluro a la comarca del Maresme a Catalunya, amb Fundación Cajamurcia, amb Fundació Sa Nostra a Balears i amb CajaGranada Fundación a Granada, Jaén, Màlaga i Almeria. A més, CaixaBank va llançar a l’abril passat una altra convocatòria mediambiental amb la Fundación Montemadrid, amb la qual col·labora a la Comunitat de Madrid i Castella-la Manxa. 

Les convocatòries mediambientals de CaixaBank estan obertes fins al pròxim 30 de setembre i a elles podran presentar-se entitats privades, sense ànim de lucre i amb una antiguitat mínima de tres anys, l'activitat de les quals estigui relacionada amb la protecció de la naturalesa i el medi ambient o el desenvolupament rural. 

Les sol·licituds podran realitzar-se de manera online en la web de CaixaBank, així com en la web de les fundacions col·laboradores i està previst que les entitats seleccionades es coneguin al mes de desembre. 

“El llançament de la ‘Convocatòria de Medi Ambient’ reforça el compromís que tenim a CaixaBank des de fa anys en la lluita contra l'emergència climàtica i en la millora del medi ambient a tots els racons d'Espanya”, ha apuntat el director d'Acció Social de CaixaBank, Raúl Marqueta. “Ara, fem un pas més en la nostra sòlida estratègia mediambiental i, en col·laboració amb entitats i associacions locals, que són les que millor coneixen els diferents reptes als que ens enfrontem, volem construir una societat més sostenible”, ha subratllat. 

El director d'Acció Social de CaixaBank ha assegurat que és “una necessitat cuidar el planeta i atendre les necessitats més urgents a nivell mediambiental”. “El repte mediambiental està cada dia més present en la nostra societat i també tenim la certesa que els bancs juguem un paper clau en el finançament de projectes de clients amb finalitats mediambientals positius”, ha apuntat. 

Els projectes presentats hauran d'emmarcar-se en alguna de les següents tipologies: 

  • Projectes que fomentin la conservació, el restabliment i l'ús sostenible dels ecosistemes (terrestres, marins i d'aigua dolça), així com la posada en valor dels serveis que proporcionen. En particular es valoraran els projectes que fomentin la conservació dels boscos, els aiguamolls, les muntanyes, els sòls, o la fauna amenaçada o en perill. 
  • Economia circular. Projectes que ajudin a reduir i reciclar residus, amb esment especial als plàstics. 
  • Innovació ambiental. Projectes que proposin innovació tecnològica (procediments, tècniques, sistemes o productes nous o modificats que resulten útils per reduir o evitar el mal ambiental). 
  • Repte demogràfic vinculat a l'impacte ambiental. Projectes que impliquin lluita contra la despoblació i que, alhora, tinguin un component de protecció o d'impacte ambiental positiu.
     

El compromís social de CaixaBank és també un compromís amb el medi ambient i amb la transició a una economia baixa en carboni. L'entitat gestiona la seva activitat diària en el marc d'aquest compromís, respectant l'entorn i les persones, i destina una part del pressupost a desenvolupar estratègies climàtiques a llarg termini. 

CaixaBank, referent en banca socialment responsable 

CaixaBank és una entitat amb vocació social. Gràcies a la capil·laritat territorial de la seva xarxa d'oficines, detecta necessitats locals i ajuda a la Fundació “la Caixa” en la distribució d'ajudes que, el 2020, van arribar a més de 6.900 entitats socials per posar en marxa 8.500 projectes. Enguany, l'entitat ha incorporat a les seves línies d'actuació el llançament de convocatòries socials i mediambientals en col·laboració amb fundacions amb profund arrelament en deu comunitats autònomes, així com convocatòries mediambientals a la resta del territori nacional. 

A més, CaixaBank, en col·laboració amb Fundació “la Caixa”, desenvolupa iniciatives solidàries com ‘Cap Llar sense Aliments’. Acció Social CaixaBank impulsa el voluntariat des de fa 15 anys i, el 2020, un total de 4.600 persones compromeses van participar en el seu ‘Programa de Voluntariat Corporatiu’, que va beneficiar a 133.000 persones vulnerables. 

CaixaBank manté un compromís amb la inclusió financera a través de productes i serveis per a col·lectius vulnerables i entitats socials i amb la seva presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank. 

L'entitat destaca per la seva actuació responsable i així ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index situa a CaixaBank entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Convocatòria de Medi ambient de CaixaBank

 

NOTÍCIES RELACIONADES