Nota de premsa

CaixaBank impulsa imaginCafè, un espai cultural de referència per a "millennials"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta: Maria Lluïsa Martínez Gistau, directora executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC; Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, i Xavier Mas, director de Marketing de CaixaBank

• L'entitat dóna suport a la creació d'un centre multiactivitat de 1.200 metres quadrats al centre de Barcelona.

• imaginCafè neix com a plataforma de continguts online i offline, obert a la participació dels usuaris i amb una àmplia programació d'activitats vinculades als interessos dels joves.

• Els esdeveniments estaran oberts al públic general, tot i que els clients d’imaginBank gaudiran d'esdeveniments exclusius i avantatges especials.

CaixaBank impulsa la creació d'imaginCafè, un espai de 1.200 metres quadrats que neix amb l'objectiu de convertir-se en un lloc de referència per a millennials. El projecte està inspirat en els valors de la marca imaginBank, el banc només mòbil que CaixaBank ha creat per als joves.

imaginCafè estarà ubicat en un dels punts més cèntrics i més freqüentats pels joves a Barcelona: al carrer Pelai, número 11, cantonada amb carrer Balmes i molt a prop de Plaça Catalunya. El centre obrirà al públic de forma oficial el proper dimecres, 20 de desembre.

És la primera vegada a Espanya que una entitat financera aposta per la creació d'un espai físic dirigit a millennials, dins d'una estratègia que té tant objectius de suport a la cultura i als joves com de desenvolupament de negoci.

Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, afirma que "imaginCafè és una experiència absolutament disruptiva en la forma de plantejar la relació entre una entitat financera i els seus clients més joves. El projecte neix amb la vocació de convertir-se en un lloc de descobriment de novetats i tendències i un lloc generador d'experiències que ens permeti aproximar-nos d'una manera diferent als nostres usuaris. Però, a més, imaginCafè també té l'objectiu de convertir-se en un espai de creació, on es doni suport als nous talents perquè puguin desenvolupar les seves pròpies idees i mostrar els seus projectes al públic. A imaginCafé, crearem continguts que els nostres clients o seguidors podran gaudir des de qualsevol part del món, sense necessitat de visitar l'espai físic per poder formar part de la família d’imaginers".

Per la seva part, Xavier Mas, director de Màrqueting de CaixaBank, defineix imaginCafè com "un lloc on la marca "imaginBank" es faci tangible, a través de la innovació, la instantaneïtat, la unió dels àmbits online i offline, la interacció contínua amb els usuaris, el reflex dels interessos dels joves ... Tot això converteix imaginCafè en la millor plataforma de continguts d’imaginBank i en la base per a una nova relació amb els clients. La forma de comunicar-nos amb els consumidors i especialment els joves ha canviat i imaginCafè és una aproximació al que aquest públic ens està demandant: més entreteniment, més diversió, més espais de compartició i creació ... Els continguts són el present i el futur en la relació entre marques i consumidors".

Una àmplia programació d'esdeveniments i suport als joves creadors

imaginCafè promourà una àmplia programació d'iniciatives vinculades, fonamentalment, a la tecnologia, la música i les indústries creatives. Entre les activitats previstes, destaquen concerts i espectacles en viu, sessions de gaming, actuacions de DJ's, projeccions de cinema, mostres de videoart, exposicions, presentacions, conferències...

L'espai estarà obert a tot el públic interessat en els esdeveniments, tot i que els clients d’imaginBank comptaran amb activitats exclusives, continguts premium i una àmplia varietat d'avantatges i descomptes en l'ús de les instal·lacions.

Per acollir els diferents esdeveniments, imaginCafè, distribuït en tres plantes, disposarà d'un espai de restauració, àrees d'exposició, pantalles gegants per a l'exhibició d'audiovisuals, zones especials per realitzar tallers i sessions interactives de formació i una sala auditori amb capacitat per a 250 persones.

El centre obrirà tots els dies de la setmana. L'horari serà, de diumenge a dimecres, de 8 del matí a 10 del vespre i, de dijous a dissabte, de 8 del matí fins a mitjanit.

Una plataforma digital de continguts

Una de les característiques principals del projecte és que tot el que passi a l'espai físic tindrà també el seu reflex en l'àmbit online, ja que s'adreça a tots els joves, estiguin on estiguin.

Per això, imaginCafè comptarà amb la pàgina web www.imagin.cafe, amb tota la informació de les activitats programades, abans i durant la seva celebració. El site permetrà, entre altres serveis, consultar l'agenda d'activitats i fer reserves de localitats per assistir als esdeveniments. Però, sobretot, la pàgina web, gràcies a la digitalització de les diferents iniciatives que acull imaginCafè, es convertirà en una plataforma online de continguts per als joves.

imaginCafè també tindrà perfils propis a Facebook, Instagram i Twitter (@imaginCafè i @imaginCafè_cat) a través dels quals s'informarà de les activitats i s’interactuarà amb els usuaris.

Amb el suport de grans marques

L'espai multiactivitat compta, des de l'inici de la seva activitat, amb el suport de grans marques, interessades en les característiques del projecte i en la seva aposta per la innovació i la creativitat.

Cal destacar la col·laboració de Samsung, que ha aportat una potent infraestructura tecnològica, i de Rodilla, empresa que gestionarà l'espai de restauració d’imaginCafè. A més, imaginCafè té com a patrocinadors a Movistar i Adidas.

D'altra banda, la iniciativa compta amb la col·laboració de ESL, Barcelona Tech City i diferents entitats educatives, com SAE, Universitat de Barcelona i Universitat Oberta de Catalunya.

imaginBank, el primer banc només mòbil d'Espanya

CaixaBank va llançar imaginBank el mes de gener de 2016. Es tractava del primer banc a Espanya creat per a poder realitzar tota l'operativa exclusivament a través d'apps per a mòbils i xarxes socials i amb un enfocament cap al target millennial. Actualment, imaginBank compta amb més de 500.000 clients, majoritàriament d'edats inferiors als 35 anys.

El banc ha incorporat tota l'experiència de CaixaBank en l'aplicació de noves tecnologies al sector financer i ha estat pioner en el llançament a Espanya de serveis com el primer chatbot d'informació per a clients, basat en intel·ligència artificial, o el primer teclat virtual per enviar diners a altres persones des d'aplicacions de missatgeria instantània, com WhatsApp o Facebook Messenger.

imaginBank ha rebut premis internacionals d'innovació, com el premi "The Banker" al Millor Projecte Tecnològic del Món l’any 2016.

 

NOTÍCIES RELACIONADES