Nota de premsa

CaixaBank, compromesos per mitigar els efectes del coronavirus

#AmbTuMésQueMai

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
.

A CaixaBank adoptem totes les mesures necessàries per continuar sent al costat dels nostres clients, accionistes i empleats i de la societat en general. Com a banca socialment responsable, el nostre compromís davant la pandèmia del coronavirus ens porta a cercar les millors solucions possibles per poder reactivar junts l'economia.

• Amb els autònoms i pimes

Per pal·liar els efectes en el teixit empresarial, obrim una línia de 25.000 milions d'euros en préstecs preconcedits per a autònoms i pimes.

Els nostres clients -més de 440.000 autònoms, 115.000 microempreses (persones jurídiques amb una facturació de fins a 2 milions d'euros) i 52.000 petites empreses (persones jurídiques amb una facturació de 2 a 10 milions d'euros)- poden formalitzar operacions de circulant, segons les seves necessitats, per un termini de fins a 24 mesos. I totes aquestes operacions són de tramitació immediata, ja que no requereixen documentació addicional.

També ajudem a tramitar les noves línies ICO habilitades pel Govern per donar resposta a la necessitat excepcional de finançament.

Més informació, aquí

• Amb els comerços

Llancem un pla de suport al petit comerç davant la situació que ha dut al tancament de bona part dels establiments comercials espanyols.

Les mesures del pla inclouen finançament específic, la bonificació de les comissions per TPV i el llançament d'una nova solució tecnològica d'e-commerce per ajudar els comerciants a impulsar les vendes en línia a través de les xarxes socials, sense necessitat de tenir un web.

Més informació, aquí

• Amb la gent gran

Per ajudar a complir les recomanacions de les autoritats en matèria de mobilitat i salut, hem establert mesures especials i atenem de manera prioritària el col·lectiu de persones de més de 65 anys a les nostres oficines, que són un total d'1,8 milions de clients amb pensió domiciliada.

Avancem l'abonament de les pensions al dia 20 i, a més, establim un sistema especial d'informació i organització de cites prèvies per facilitar la retirada en efectiu de l'import de la pensió.

Més informació, aquí

• Amb les famílies

Per contribuir a la millora de l'economia familiar de tots els clients en situació vulnerable, ampliem fins al setembre la moratòria hipotecària per als afectats per la COVID-19. El procediment és 100% en línia, sense necessitat de desplaçar-se a les oficines operatives, i el bloqueig preventiu de la quota és immediat.

També hem reduït la documentació necessària que cal presentar al mínim imprescindible i estudiarem de manera personalitzada les sol·licituds que no compleixin els requisits de l'Administració.

Més informació, aquí

Per ajudar els col·lectius vulnerables -persones que s'hagin quedat sense feina o es vegin afectades per expedients de regulació d'ocupació, o autònoms que hagin interromput o reduït la seva activitat-, condonem els lloguers dels habitatges de la nostra propietat durant l'estat d'alarma. 

Més informació, aquí

Anticipem el pagament de la prestació per atur, en línia amb la petició de les autoritats per facilitar el cobrament de l'atur als beneficiaris set dies abans del que és habitual. Els clients no han de fer cap petició extraordinària, ja que l'ingrés dels fons es fa de manera automàtica per a tots aquells amb dret a la prestació, sempre que aquesta sigui recurrent.

Més informació, aquí

Per evitar desplaçaments innecessaris, facilitem el reintegrament a dèbit als caixers d'altres entitats financeres sense cap cost. Així mateix, per tal d'evitar el contacte amb dispositius aliens, facilitem el pagament contactless amb la mesura d'increment del límit de seguretat del PIN de 20 a 50 euros per a totes les nostres targetes i datàfons. A més, la solució de pagament per mòbil CaixaBank Pay també permet fer pagaments amb aquests dispositius sense necessitat de tocar el datàfon del comerç.

Més informació, aquí

Per facilitar la gestió financera als nostres clients i garantir-los que podran continuar operant amb tota la comoditat, reforcem el nostre servei de banca en línia CaixaBankNow, disponible tant via web com a través de l'aplicació mòbil, que permet fer gairebé tota l'operativa sense haver-se de desplaçar.

També posem a disposició dels clients la xarxa de caixers més gran d'Espanya, amb més de 9.000 terminals, i la nostra xarxa d'oficines, obertes per a aquelles gestions imprescindibles, i en què hem aplicat totes les mesures de seguretat necessàries per protegir la salut dels clients i dels empleats.

• Amb la societat

Per continuar la tasca de suport als col·lectius més vulnerables, activem iniciatives de voluntariat en línia a través de l'Associació de Voluntaris de ”la Caixa”, una entitat que canalitza el voluntariat corporatiu de CaixaBank i de la Fundació ”la Caixa” i que té milers d'adherits que exerceixen el voluntariat durant tot l'any.

El primer projecte desenvolupat amb èxit ha estat “Cartes contra la soledat”, destinat a compartir correspondència amb la gent gran que, a causa de la situació actual, es troba aïllada i sense companyia.

Més informació, aquí

Juntament amb la Fundació ”la Caixa”, a CaixaBank impulsem una campanya solidària d'emergència a favor dels Bancs d'Aliments. Amb el nom “Cap llar sense aliments”, l'objectiu d'aquesta campanya és recaptar el màxim possible d'aliments i fons per cobrir les demandes habituals ateses durant les campanyes presencials, que s'han vist afectades per la situació actual.

Més informació, aquí

Amb les diferents iniciatives i mesures adoptades, a CaixaBank intentem mitigar els efectes econòmics del coronavirus i valorar l'esforç de tots els empleats per ser al costat de la societat en aquest

 

NOTÍCIES RELACIONADES