Nota de premsa

CaixaBank anticipa als seus clients el pagament de la prestació per atur al dia 3 d'abril

L'entitat financera adopta aquesta mesura per a facilitar el cobrament de l'atur als beneficiaris, set dies abans de l'habitual

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Banca mòbil

• Els clients del banc no hauran de realitzar cap petició extraordinària, ja que l'ingrés dels fons es farà de manera automàtica per a tots aquells amb dret a la prestació i que aquesta sigui recurrent, és a dir, que ja hagin cobrat l’atur el mes passat. Per a aquells nous beneficiaris, s'anirà efectuant de forma a mesura que els organismes oficials remetin la informació.

• Es tracta d'una mesura que ajudarà a un trànsit escalonat per a la retirada d'efectiu, com ja va passar amb l'avançament del cobrament de pensions realitzat per CaixaBank.

• CaixaBank, dins de la seva iniciativa #AmbTuMésQueMai, recolza d'aquesta manera les mesures preses per les autoritats per a pal·liar els efectes del COVID-19 en l'economia familiar, a més de contribuir a les mesures sanitàries per a evitar l'expansió del virus.

Tots els clients de CaixaBank amb dret a prestació per desocupació i que l’hagin cobrat el mes passat podran disposar d'aquests fons en els seus comptes el proper 3 d'abril, set dies abans de l'habitual. El procediment no requerirà cap petició ni tràmit administratiu extraordinari, ja que es farà de manera automàtica gràcies al treball previ de diversos equips destinats a aquesta iniciativa per l'entitat presidida per Jordi Gual i que té com a conseller delegat a Gonzalo Gortázar.

A més, els beneficiaris de la prestació podran seguir cobrant-la en aquestes condicions favorables mentre duri la situació d'excepcionalitat sanitària. Aquells nous receptors podran cobrar la prestació a mesura que les autoritats remetin la informació necessària per al pagament a l'entitat financera.

CaixaBank duu a terme aquestes mesures per a recolzar a les autoritats a pal•liar els efectes econòmics negatius del COVID-19, en aquest cas de les famílies més vulnerables, tenint en compte que la majoria dels rebuts de la llar arriben els primers dies del mes. També s'aconseguirà un moviment escalonat de persones que de forma imprescindible s’hi vegin obligades a desplaçar-se a retirar efectiu, incidint en les mesures sanitàries per evitar la propagació del virus.

Acudir a l'oficina bancària només en cas de força major

Les entitats financeres com CaixaBank, considerades un servei essencial a la ciutadania, continuen prestant servei a través de la seva xarxa d'oficines. Només en el cas de tractar-se d'una causa de força major s’ha d'acudir a la sucursal, sol·licitant cita prèvia i guardant les mesures de protecció necessàries. En tot cas, es recomana l'ús dels caixers automàtics per a les retirades d'efectiu i altres gestions.

A més, els clients tenen a la seva disposició la banca online CaixaBankNow, la qual opera amb plena capacitat, i l'ús de targetes de crèdit. CaixaBank té presència en el 100% de les ciutats amb més de 10.000 habitants, en el 94% dels municipis que superen els 5.000 habitants, i és l'única entitat financera en 229 localitats del país.

Amb tu més que mai

Aquesta nova mesura s'emmarca en la iniciativa #AmbTuMésQueMai posada en marxa per CaixaBank per a estar al costat dels seus clients, accionistes, empleats i societat en general davant la pandèmia del coronavirus, com ara l'ampliació de la moratòria hipotecària, l'avançament de les pensions, la condonació del lloguers i els 25.000 milions en una línia de préstecs preconcedits per a pimes i autònoms.

CaixaBank també s'ha unit a les entitats integrades en la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA) per a no cobrar comissions en els caixers automàtics mentre duri l'estat d'alarma, i ha implementat la pujada de vint a cinquanta euros del límit per no haver d'introduir el PIN en els pagaments amb targeta, evitant tot contacte amb superfícies físiques gràcies a la tecnologia contactless.

 

NOTÍCIES RELACIONADES