Nota de premsa

Voluntaris de CaixaBank desenvolupen projectes de cooperació internacional al Perú, Moçambic, l'Índia i Etiòpia

L'entitat financera impulsa la primera edició del programa ‘Cooperants Caixa’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Programa de voluntariat

• Un total de 30 persones, entre treballadors de l'entitat i membres de Voluntariat CaixaBank, participen en una experiència desenvolupada de forma íntegrament en línia.

• El projecte ha consistit en facilitar assistència tècnica qualificada a ONGs que impulsen iniciatives de desenvolupament de les comunitats, proporcionant recolzament i suport a projectes com la creació de microempreses, assessorament en màrqueting i estratègia digital o suport als joves en la recerca de treball.

CaixaBank ha impulsat per primera vegada el programa de voluntariat internacional ‘Cooperants Caixa’, adreçat a treballadors i jubilats de l'entitat financera i del seu grup, així com de la Fundació “la Caixa”, tots ells pertanyents al Voluntariat CaixaBank.

Un total de 30 persones han participat en aquesta experiència de cooperació internacional desenvolupada al llarg del segon semestre de 2022.

L'aportació dels voluntaris ha consistit en facilitar assistència tècnica qualificada a ONG amb projectes de desenvolupament en quatre països: el Perú, Moçambic, l'Índia i Etiòpia. La col·laboració entre les entitats i els voluntaris s'ha gestionat de forma 100% en línia.

Col·laboració amb quatre països

El programa ‘Cooperants Caixa’, que en edicions anteriors ha estat organitzat per la Fundació “la Caixa”, ha involucrat a deu entitats socials internacionals.

Entre elles, cal destacar el suport a organitzacions que faciliten assistència tècnica qualificada per a fomentar el progrés de les comunitats. Al Perú, els voluntaris han treballat amb Fundació Codespa, impartint tallers de disseny, vendes, màrqueting, i finances; Entreculturas, fent difusió de continguts d'ocupació, esdeveniments amb joves emprenedors i trobades amb joves per a borses de treball; i Acción Contra el Hambre, oferint assessorament tècnic sobre gestió empresarial per al petit comerç.

A l'Índia, s'han dut a terme plans de màrqueting digital a través de l'associació ActiónAid i s'han construït eines i comparadors per al finançament de microempreses, en el marc del programa Work4Progress, de promoció de l’ocupació, de la mà de l'entitat Development Alternatives.

A Etiòpia, s'ha impartit formació sobre comunicació creativa i storytelling per a promoure canvis socials i de comportament a través del Projecte Mom de lluita contra la malnutrició infantil, en col·laboració amb ACNUR.

Per la seva banda, a Moçambic, els voluntaris han creat un pla de negoci i viabilitat i un altre de màrqueting digital i estratègia de comunicació de la mà de les ONG Enraíza Derechos i Cesal. També s'han dissenyat, al costat d'Ayuda en Acción, processos de comercialització i gestió de microempreses. Finalment, en l’actualitat s'està duent a terme en col·laboració amb la Fundació Aga Khan el disseny d'un pla de desenvolupament de competències per a estudiants universitaris; aquest projecte és l'únic que està encara en desenvolupament i preveu la seva finalització a mitjans de gener.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca sostenible, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d'iniciatives d'acció social i el foment del voluntariat corporatiu són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L'estratègia d'Acció Social se centra en fomentar accions en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, així com altres aliances que s'impulsen de manera directa des de CaixaBank. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb presència en 2.234 municipis de tot el país, pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la detecció de necessitats d'entitats socials locals.

L'actuació sostenible de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de sostenibilitat. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES