Nota de premsa

Teresa Perales, Gerard Descarrega, Xavi Porras i Eva Moral imparteixen una conferència a empleats de CaixaBank sobre els valors de l'esport

Jornada emmarcada dins del patrocini de l'entitat financera amb el Comitè Paralímpic Espanyol

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Teresa Perales, Xavi Porras, Gerard Descarrega i Eva Moral visualitzen el vídeo gravat per Jordi Gual, president de CaixaBank, durant la jornada moderada per la periodista Almudena Rivera

• El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha intervingut en la jornada a través d'un missatge de vídeo: “Conèixer a quatre esportistes que són un referent mundial suposa una gran experiència i ens inspira per abordar els nous reptes que arribaran el 2020”.

• Els atletes participants sumen conjuntament un palmarès de 28 medalles en 5 Jocs Paralímpics.

• L'acció suposa una nova iniciativa de l'entitat dins de la campanya “Inconformistes de l'Esport”, impulsada amb l'objectiu de donar visibilitat als èxits de l'equip paralímpic espanyol.

CaixaBank, patrocinador oficial del Comitè Paralímpic Espanyol, ha organitzat una conferència al seu Centre Corporatiu de Barcelona per reflexionar, de la mà de quatre esportistes d'elit, sobre els valors de l'esport i la necessitat de superar les barreres mentals com a punt clau per aconseguir els objectius marcats. Empleats de CaixaBank han pogut presenciar com Teresa Perales, Gerard Descarrega, Xavi Porras i Eva Moral han debatut sobre les seves històries de superació, la preparació que ells duen a terme, el futur de l'esport paralímpic espanyol i els reptes que tenen davant de la gran cita esportiva del pròxim estiu.

La jornada, presentada per Maria Lluïsa Martínez Gistau, Directora Executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC a CaixaBank, i moderada per la periodista Almudena Rivera, ha comptat amb la participació, a través de vídeo, del president de l'entitat, Jordi Gual, qui ha donat les gràcies als esportistes per “compartir una mica de tot el que han d'ensenyar-nos amb la seva experiència esportiva i vital”. Així mateix, Gual ha agraït als empleats de CaixaBank, que han omplert l'auditori, “l’entusiasme demostrat, el qual posa de manifest que els valors de superació i esforç ens impulsen a tots per igual en els nostres projectes de cada dia”.

Jordi Gual també ha volgut confirmar el compromís de l'entitat amb l'objectiu de “donar a conèixer de primera mà a quatre esportistes que són un referent mundial i que, al mateix temps, ens traslladen la seva experiència veritablement inspiradora per abordar els nous reptes que arribaran el 2020”.

Tot seguit, Almudena Rivera, conductora del col·loqui, ha aprofundit en el perfil personal de cadascun dels esportistes convidats. Conjuntament, tots ells acumulen 28 medalles en 5 Jocs Paralímpics. Els quatre atletes han coincidit a reivindicar l'esport com a factor comú en la història d'èxit de les seves vides. Així mateix, durant l'acte s'han debatut qüestions com la necessitat d'aprofundir en la cultura de l'esforç. La jornada ha conclòs analitzant el futur immediat de cada atleta a la cita paralímpica de Tòquio 2020.

Teresa Perales és una de les grans referències mundials de l'esport paralímpic. Als 19 anys va patir una neuropatia que li va portar a perdre la mobilitat a les cames, però, com a lluitadora nata, va aconseguir forjar una de les carreres esportives més importants d'Espanya. Acumula un impressionant palmarès de 26 medalles en 5 Jocs Paralímpics (Sidney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008, Londres 2012 i Río 2016) i prepara el seu camí per a Tòquio 2020. A més, ha compaginat la seva carrera esportiva amb l'exercici de càrrecs institucionals rellevants i la seva labor com a conferenciant, coach personal i esportiu. Durant l’any 2019 ha estat guardonada amb l'Ordre Olímpica, la major distinció de l'olimpisme.

Per la seva part, Gerard Descarrega és corredor de 400 T11. Amb 4 anys, va ser diagnosticat d'una retinosi pigmentària. Als 19, va perdre la visió per complet. Apassionat de l'esport, durant la seva vida ha provat diferents disciplines (futbol, bàsquet, hípica…), encara que ha estat l'atletisme el que li ha portat a ser medalla d'or en els Jocs Paralímpics de Río.

També atleta és Xavi Porras, especialista en triple salt i salt de longitud per a atletes amb discapacitat visual. Va ser medalla de bronze als Jocs Paralímpics de Pequín 2008. Aquest any s'ha proclamat campió d'Europa en salt de longitud. Compagina la seva preparació esportiva amb la seva feina diària a CaixaBank.

Sobre Eva Moral, és una de les grans figures del moment del triatló paralímpic. Un accident de bicicleta li va fer perdre la mobilitat a les cames. No obstant això, aquesta madrilenya ha aconseguit forjar una carrera internacional: ja és medalla d'or en la Copa del Món i en el Campionat d'Europa i apunta als objectius més alts a Tòquio 2020, la seva primera participació en uns Jocs Paralímpics.

Jornada CaixaBank emmarcada dins de la campanya ‘Inconformistes de l'Esport’

Des que el gener de 2019, el president Jordi Gual fes públic l'acord de CaixaBank com a nou patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE) fins a l'any 2020, l'entitat ha mantingut el compromís amb l'esport paralímpic a través de la campanya ‘Inconformistes de l'Esport’, que té com a objectiu donar visibilitat als èxits de l'equip paralímpic espanyol.

 ‘Inconformistes de l'Esport’ es concreta en el programa ’20 per als 20’, amb 20 reptes (un per mes, fins a la cita esportiva de Tòquio 2020) pensats per destacar el treball realitzat pels atletes i donar-los notorietat, normalitzar l'esport paralímpic, implicar la societat i reconèixer la labor de tots els professionals que fan possible el projecte.

La conferència al Centre Corporativa de CaixaBank a Barcelona correspon a una sèrie d'activitats organitzades al voltant del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre, i ha permès a empleats de l'entitat conèixer de primera mà a quatre dels esportistes paralímpics més destacats d'Espanya.

 

NOTÍCIES RELACIONADES