Nota de premsa

Solarpack publica el seu nou Marc de Finançament Verd, assessorat per CaixaBank CIB&IB, i qualifica de verd més de 100 milions d'euros de les seves posicions

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Planta fotovoltaica de Solarpack

• Gràcies a l'elaboració del Marc, Solarpack ha qualificat de verds 100 milions d'euros de posicions en productes de Banca Transaccional amb CaixaBank.

• Solarpack pretén formalitzar operacions financeres en format verd, per desenvolupar projectes que generin impacte positiu i accelerin la transició cap a una energia neta i assequible per a tots.

• El Marc de Finançament Verd de Solarpack ha estat validat per DNV, que ha actuat com a expert tècnic independent.

• CaixaBank, a través del seu servei d'assessorament ASG, ha ajudat Solarpack a crear el seu Marc de Finançament Verd, on s'integra l'estratègia de sostenibilitat de Solarpack en la política de finançament.

Solarpack ha dissenyat un Marc de Finançament Verd per integrar la seva estratègia de sostenibilitat en la política de finançament de la companyia. Per a això, ha comptat amb l'assessorament de CaixaBank CIB&IB, que compta des d'aquest any amb un servei d'assessorament ASG per a clients corporatius i institucionals.

El Marc de Finançament Verd estableix la manera en què Solarpack pretén formalitzar operacions financeres que qualifiquin de finançament verd o green financing, per desenvolupar projectes que generin impacte positiu i accelerin la transició cap a una energia neta i assequible per a tots, en línia amb el seu propòsit corporatiu.

La finalitat del Marc de Finançament Verd és garantir l'impacte mediambiental positiu a través dels finançaments de la companyia, d’acord amb els Principis de Bons Verds publicats per la International Capital Market Association i els Principis de Préstecs Verds publicats per la Loan Market Association (LMA), segons correspongui en cada cas. La companyia DNV GL Business Assurance España S.L. ha estat l'encarregada de verificar l'alineament del marc amb aquests Principis.

"Aquest Marc de Finançament Verd reforça encara més el nostre compromís amb el medi ambient en un moment tan important com l'actual, en què cal accelerar la transició energètica cap a un model d'economia circular i descarbonitzat”, assegura Pablo Burgos, conseller delegat de Solarpack.

Gràcies a l'agilitat que aporta aquest Marc, Solarpack i CaixaBank han qualificat de Verdes posicions en línies d'avals i riscos comercials, comptes de crèdit i confirmació, per un volum superior als 100 milions d'euros.

Addicionalment, Solarpack compta amb un volum total d'aquests productes de 520 milions d'euros (incloent els 100 milions d'euros de CaixaBank) i el seu objectiu és qualificar en finançament verd 1.000 milions d'euros el 2023.

Servei d'assessorament ASG de CaixaBank

El servei d'assessorament ASG de CaixaBank pretén ajudar als seus clients corporatius i institucionals a analitzar i establir la seva estratègia i posicionament sostenible. Amb aquest servei consultiu, CaixaBank pretén impulsar la transició dels seus clients cap a la neutralitat en les emissions de carboni i acompanyar-los en els seus processos d'adaptació, entesa i definició d'objectius sostenibles a curt i llarg termini. Des de l'Acord de París el 2015, s'han succeït un seguit de fites regulatòries i un impuls de la sostenibilitat, que es focalitza en la necessària descarbonització global per garantir la sostenibilitat en tots els nivells. Aquest canvi de paradigma per poder avançar cap a una economia sense carboni suposa un objectiu ambiciós i complex. CaixaBank, com a entitat financera, assumeix el seu paper de canalitzador de finançament i promou la inversió amb l'objectiu d'impulsar la transició dels seus clients cap a la neutralitat en carboni. A través de la seva àrea Structured Finance - Sustainable Finance de CIB&IB facilita un procés d'assessorament ASG per als seus clients per ajudar-los a desenvolupar el seu pla de sostenibilitat integral i adequar el seu finançament a les necessitats específiques del seu camí de descarbonització.

Sobre Solarpack

Solarpack és una empresa multinacional especialitzada en el desenvolupament, construcció, comercialització i operació de projectes solars fotovoltaics a gran escala amb presència en mercats de ràpid creixement a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica Llatina, Àsia i Àfrica. Des de la seva fundació el 2005, la companyia ha desenvolupat plantes d'energia solar fotovoltaica que representen una capacitat total de 1.151 MW, a més d'haver construït 894 MW clau en mà o EPC (enginyeria, adquisició i construcció). Ara com ara, la companyia té en cartera 19 projectes que sumen 671 MW a Espanya, Itàlia, Xile, el Perú, l'Índia i Malàisia. A més, Solarpack opera i manté 34 plantes, amb una capacitat total de 916 MW, i presta serveis de gestió d'actius per a un total de 741 MW de projectes propis i de tercers. Amb seu a Getxo, Espanya, Solarpack té una presència geogràfica diversificada i dona feina a més de 350 persones en 10 països.

 

NOTÍCIES RELACIONADES