Nota de premsa

Redexis tanca un nou préstec sindicat de 300 milions d'euros, amb CaixaBank i BBVA com a coordinadors sostenibles

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gasoducte de transport en construcció de Redexis.

• Els fons serviran per seguir desenvolupant els plans de negoci de la companyia centrats en les activitats de transició energètica, a més del repagament de manera anticipada del préstec de 150 milions que venç el maig de 2023.

• En un entorn de mercat complex, el finançament ha tingut una excel·lent acollida dins el sector bancari, sent finalment recolzada per sis entitats nacionals i internacionals de primer nivell en unes condicions molt atractives.

• Aquest préstec s'inscriu dins l'estratègia de Redexis de portar la sostenibilitat a tots els seus àmbits de negoci i que, en l'àmbit financer, se suma als finançaments sostenibles formalitzats el 2019 i 2020.

Redexis, companyia d'infraestructures energètiques, ha formalitzat un finançament bancari per import de 300 milions d'euros a un termini de 5 anys, podent ser prorrogat dos anys més fins al 2029.

L'operació s'ha estructurat en format “club deal” i ha comptat amb el suport de sis bancs nacionals i internacionals (CaixaBank, BBVA, BNP Paribas, Intesa San Paolo, Mediobanca i Banc Sabadell), sent l'assessor legal Allen & Overy. CaixaBank i BBVA han actuat com a agents de sostenibilitat.

El préstec sostenible ha vinculat el tipus d'interès a la millora dels paràmetres mediambientals, socials i de bon govern corporatiu que serà certificat per l'agència Moody’s ESG Solutions (antigament denominada Vigeo Eiris). Recentment, aquesta agència va millorar el perfil de la companyia passant de “Robust” a “Avançada”, la seva màxima qualificació ESG, amb una puntuació de 62 punts el que ha suposat una millora d'un 68% en els últims 3 anys i situant a Redexis en el Top 20 del sector.

Aquesta operació s'inscriu dins l'estratègia de Redexis de portar la sostenibilitat a tots els seus àmbits de negoci i que, en l'àmbit financer, se suma als finançaments sostenibles formalitzats el 2019 i 2020. Redexis reafirma així la seva aposta per la sostenibilitat i el seu compromís amb l'entorn, al mateix temps que redueix el seu cost de finançament i s'assegura condicions més avantatjoses en un horitzó de millora no només econòmica, sinó també mediambiental i social.

En un entorn macroeconòmic complex, la comunitat financera renova la seva confiança en Redexis, obtenint el suport al seu pla estratègic i a la seva capacitat de crear valor. En aquest sentit, la companyia continuarà invertint en el desenvolupament d'infraestructures energètiques de transició a Espanya, alineades amb l'estratègia de la Comissió Europea - REpowerEU i Fit for 55 -, i de la regulació espanyola, en matèria de descarbonització, reducció d'emissions, seguretat de subministrament i eficiència energètica.

Redexis manté una posició financera sòlida, amb una posició de liquiditat de més de 450 milions, tot això sota un model de negoci resilient a les adversitats macroeconòmiques i que, en els últims anys i malgrat situacions com la COVID 19, ha estat capaç de seguir elevant el seu benefici d'explotació cada any.

En aquestes condicions, Redexis està agraïda pel suport que any rere any rep de la comunitat financera. Aquest suport ve ratificat per la confirmació del rating grau d'inversió (BBB -) que S&P atorga a Redexis, destacant la disciplinada política financera de la companyia basada en una posició financera sostenible i el creixement de la seva activitat, i amb la base d'actius més jove del sector.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

Les iniciatives de CaixaBank en sostenibilitat se centren en impulsar la transició energètica de les empreses i del conjunt de la societat, mitjançant, entre d'altres, el desenvolupament de solucions per a particulars amb focus en mobilitat i habitatge sostenible, i el foment de les inversions amb criteris ASG.

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finançament sostenible, a través de l'impuls de diverses iniciatives centrades en l'oferta de productes, l'assessorament ASG, la conscienciació i la formació.

Sobre Redexis

Redexis és una companyia integral d'infraestructures energètiques dedicada al desenvolupament i operació de xarxes de transport i distribució de gas natural, a la distribució i comercialització de gas liquat del petroli i a la promoció del gas vehicular, d'aplicacions renovables del gas natural i de l'hidrogen. Opera més d'11.900 quilòmetres d'infraestructures energètiques pròpies durant onze comunitats autònomes, facilitant l'accés a llars, negocis i indústries espanyoles a noves fonts d'energia més sostenibles i eficients. A més, Redexis està impulsant el gas vehicular a través d'inversions en noves infraestructures per a la mobilitat. L'empresa manté un sòlid i continuat pla d'expansió amb a prop de 1.500 milions d'euros invertits des de 2010 i treballa sempre amb l'objectiu de crear constant valor en les comunitats on està present. Redexis genera més de 3.000 llocs de treball directes i indirectes. El 2021, l'Índex de Sostenibilitat i Infraestructures GRESB li va atorgar la menció “Líder de Sector” mantenint la màxima qualificació de cinc estrelles en matèria ESG (Environmental, Social and Governance), aconseguint un total de 91 punts sobre 100; i recentment ha obtingut el resultat d'“Advanced” en el rating de Sostenibilitat i RSC de Moody’s ESG Solutions.

 

NOTÍCIES RELACIONADES