Nota de premsa

Petites accions per eliminar el plàstic del mar

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Una platja de les Illes Balears.

La contaminació per plàstic és una de les grans amenaces a les quals s'enfronta el medi marí. S'estima que al 2050 hi haurà més plàstics que peixos al mar.

Però no cal esperar tant de temps per comprovar els efectes d'una amenaça que ja és real. Tres de cada cinc espècies marines tenen alguna resta de material plàstic a l'intestí. Abocaments que cada any maten unes 100.000 aus, balenes, tortugues i altres espècies, segons l'ONU.

Per combatre un dels perills més grans per a la biodiversitat marina i, en conseqüència, per a l'ésser humà, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha decidit participar en Microplastic Watchers, un projecte de ciència ciutadana marina integrada a Observadors del Mar, una plataforma de referència a les Illes Balears.

«Microplastic Watchers ens permetrà treballar a través de l'educació ambiental i la ciència ciutadana per arribar a la transformació social i ecològica que necessitem», assegura Victoria Llabrés Noguera, responsable de l'àrea d'educació ambiental del GOB.

L'objectiu és recollir dades de la presència i l'abundància de microplàstics (partícules de menys de 5 mm) i mesoplàstics (partícules d'entre 5 i 25 mm) al medi marí per poder treballar en el diagnòstic i la sensibilització d'aquest problema global.

 

NOTÍCIES RELACIONADES