Nota de premsa

Payflow, Tucuvi, Shotl, All Read, Brave Corporation, X1Wind, Agerpix i Orquest guanyen els Premis EmprenedorXXI

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadors dels Premis EmprenedorXXI

• L'acte de lliurament s'ha realitzat en el marc del 4YFN amb la intervenció de Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme; Galo Gutiérrez, director general d'Indústria i de la PIME; José Bayón, CEO d’ENISA, i Ana Díez Fontana, directora de Negocis i Emprenedors de CaixaBank.

• El premi inclou una dotació econòmica de 15.000 euros per a tots els guanyadors, mentoring especialitzat i l'accés a un programa de formació internacional, al qual tindran accés tant els qui han guanyat com els qui han arribat a la final de cada repte.

• Amb aquests guardons, CaixaBank i ENISA han reconegut a les vuit empreses d'Espanya i Portugal que ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual.

• En aquesta edició, els premis han comptat amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, CaixaBank Real Estate, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.


Les empreses Payflow, Tucuvi, Shotl, All Read, Brave Corporation, X1Wind, Agerpix i Orquest han guanyat els Premis EmprenedorXXI, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’ENISA.

L'acte de lliurament s'ha realitzat en el marc del 4YFN i ha comptat amb la intervenció de Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme; Galo Gutiérrez, director general d'Indústria i de la PIME; José Bayón, CEO d’ENISA, i Ana Díez Fontana, directora de Negocis i Emprenedors de CaixaBank. Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, CaixaBank i ENISA continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceix aquest col·lectiu.

Per a la selecció de les empreses guardonades han participat més de 100 persones als 8 jurats, que representen als principals agents de l'ecosistema emprenedor. Entre ells, han estat representants d'entitats com ESADE, AEBAN i IESE, fons de capital de risc, acceleradores, incubadores i corporates.

El premi inclou una dotació econòmica de 15.000 euros per a tots els guanyadors, mentoring especialitzat i l'accés a un programa de formació internacional organitzat per Esade, “Moonshot Thinking for Entrepreneurs”, que es desenvoluparà en un format híbrid amb estades a Barcelona i Estònia i connexions virtuals amb Silicon Valley, al qual tindran accés els guanyadors i el finalista de cada repte.

A més, tant els qui s'han fet amb cada premi com les empreses finalistes de cada repte i les guanyadores de la fase territorial, formaran part de l’Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per  realitzar una prova de concepte amb CaixaBank. 

Solucions per als principals reptes de la societat actual

En aquesta edició s'han premiat a les empreses que ofereixen les millors solucions als principals reptes de la societat actual i han estat triades entre les 955 start-ups participants d'Espanya i Portugal.

  • Shotl (Catalunya) ha obtingut el premi al repte CiutatXXI - Ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades. Shotl ofereix un software per implementar i operar serveis de transport a la demanda, combinant tecnologia, coneixement i suport tècnic. 
  • X1Wind (Catalunya) ha estat mereixedor del guardó al repte PlanetaXXI - La sostenibilitat mediambiental. X1 Wind desenvolupa una innovadora plataforma eòlica flotant que redueix significativament el pes i els costos, gràcies al seu disseny de penell a favor del vent i al seu sistema d'amarrament en un sol punt, la qual cosa li permet captar energia eòlica en aigües profundes. 
  • Orquest (Madrid) ha aconseguit el guardó al repte ViuXXI - Digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci. Orquest és un software de planificació i gestió de personal basat en algoritmes d'avantguarda, anàlisi avançada i intel·ligència artificial, dissenyat específicament per a la indústria retail i la restauració i menjar ràpid. 
  • Tucuvi (Madrid) ha estat mereixedor del guardó al repte BenestarXXI - La salut dels ciutadans. És un cuidador virtual que garanteix la continuïtat assistencial en la llar de les persones grans i pacients crònics a través de trucades de telèfon automàtiques i personalitzades realitzades per un assistent virtual, escalant la capacitat de les cures. 
  • En el repte BancaXXI - Un nou model de banca més pròxima al client, la premiada ha estat Payflow (Madrid). Payflow és una plataforma tant per a empreses com per a clients que permet als empleats accedir als seus ingressos a la carta. D'aquesta manera, els empleats poden utilitzar l'app per cobrar quan vulguin o on vulguin una part del seu salari. 
  • Agerpix (Castella i Lleó) ha estat premiada en el repte LlavorXXI - Transformació digital i innovació en el sector agroalimentari. Agerpix posseeix un sistema capaç de comptabilitzar fruita directament sobre els arbres. Aquest sistema és capaç de fer una predicció de collita amb un 90-95% de precisió fins a dos mesos abans de la mateixa i a més, permet conèixer en temps real el creixement diari de la fruita 
  • Al repte JuntsXXI - Iniciatives d'impacte social, ha resultat vencedora l'empresa Brave Corporation (País Basc). Aquesta companyia ha revolucionat la indústria de verificació d'edat amb l'única solució d'anàlisi facial instantània i anònima que evita l'accés de menors a continguts i productes per a adults en el món físic i Internet. 
  • All Read (Catalunya) ha guanyat el repte DeeptechXXI - Augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica. All Read Machine Learning Technologies - MLT és una empresa de l'ecosistema de logística intel·ligent (Smart Logistics), dedicada a la identificació, traçabilitat i monitoratge d'actius en processos operatius.

Per part seva, els finalistes han estat: Cleverea (BancaXXI), Biel Glasses (BenestarXXI), Ironchip (CiutatXXI), Energiot Devices (DeeptechXXI), Gaptain (JuntsXXI), Pyrates Smart Fabrics (PlanetaXXI), Agrosingularity (LlavorXXI) i Hotelbreak.es (ViuXXI).

Aquest any, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d’ Empreses, CaixaBank Real Estate, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

A més, l'Ambaixada d'Israel a Espanya ha atorgat un accèssit a la innovació a l'empresa Biel Glasses. Aquesta start-up dissenya, produeix i comercialitza ulleres electròniques intel·ligents utilitzant Intel·ligència Artificial, robòtica i realitat mixta, per solucionar els problemes de mobilitat i millorar l'autonomia de les persones que pateixen baixa visió.

14 anys de trajectòria: 6,7 milions en premis i més de 8.900 participants

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.

Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i ENISA tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir del 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI. El banc, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, té 21,1 milions de clients al mercat ibèric, la major xarxa comercial de la península, amb unes 6.300 oficines i 15.400 caixers automàtics, i el lideratge en banca digital amb 10,4 milions de clients digitals.

L'essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.

Sobre ENISA

L'Empresa Nacional d'Innovació és una empresa pública adscrita al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les Comunitats Autònomes.

Els préstecs participatius d’ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros a un milió i mig.

La cartera històrica d’ENISA supera els 7.000 préstecs desemborsats, destinats a més de 6.300 empreses per un import de més d’1.100 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES