Nota de premsa

MicroBank dona suport a un establiment de tattoos i roba vintage a Lleida

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Seu de MicroBank

• Les propietàries del comerç Kaiva Vintage Tattoo ens expliquen que el préstec de MicroBank els ha donat tranquilitat per iniciar el negoci.

• El banc social de CaixaBank ha concedit el 2022 a Catalunya 29.873 préstecs per un import de 308,5 milions d’euros.

CaixaBank, a través del seu banc social MicroBank, dona suport a l’obertura de la botiga Kaiva Vintage Tattoo, un comerç de roba vintage i on també s’hi fan tatuatges.

L’entitat financera ha concedit un préstec destinat a cobrir les despeses de l’obertura d’aquest comerç que té dos objectius ben diferenciats:  vendre roba de segona mà  i oferir els serveis de l’estudi de tatuatge.

Al capdavant d’aquest negoci hi ha l’Alexandra Muñoz i la Marta Morros, de 30 i 23 anys, respectivament, totes dues provinents de feines d’atenció al públic en establiments franquiciats. La seva experiència d’anys com a comercials per compte d’altri no els satisfeia del tot, i ambdues van pensar en una idea de negoci on es pogués combinar la venda de productes vintage amb l’expertesa de la l’Alexandra al capdavant de l’estudi de tatuatge.

Aviat farà un any que van obrir i expliquen que el seu model de negoci es diferencia clarament de la resta de botigues de roba; a banda dels tattoos, elles ofereixen únicament roba vintage i només tenen una talla per producte, per tant, no tenen estoc sinó que cada peça que venen és única i exclusiva.  Contràriament al que es pot pensar, roba vintage no sempre significa roba feta servir, moltes peces són noves i de marques de moda. El  que si tenen en comú totes elles és que fa més de vint anys que han estat fabricades.

Un altre tret característic d’aquest negoci vintage i que genera molta controvèrsia entre el públic en general són els seus proveïdors. Elles no compren roba nova o usada a particulars sinó que compren a proveïdors de diferents països d’Europa i sobretot als Estats Units, on hi ha molta cultura del vintage vinculada a la reutilització per generar menys residus, i on s’hi poden trobar autèntiques relíquies.

Per altra banda, les dues emprenedores confirmen que el segment dels tattoos està molt a l’alça entre els joves i que cal prendre un seguit de precaucions sanitàries que no tots els estudis de tatuatge tenen en compte. Per exemple,  aconsellen que és millor fer-se un tattoo fora de la temporada d’estiu ja que s’eviten infeccions.

Finalment, destaca que les dues empresàries tenen altres línies de negoci que estan desenvolupant i que ja han posat en marxa recentment, com és la venda de roba feta a mà d’una casa eivissenca així com la promoció d’artistes locals i organització d’actes.

MicroBank, el banc social de CaixaBank, va atorgar finançament amb impacte social pel valor de 308,5 milions d'euros a Catalunya el 2022. En total, l'entitat va formalitzar 29.873 operacions l'any passat a la comunitat catalana entre microcrèdits per a famílies i emprenedors, i préstecs a empreses socials.

En el conjunt d'Espanya es va superar la xifra rècord de 1.000 milions d'euros. Concretament, MicroBank va formalitzar 100.323 operacions a Espanya per un total de 1.016 milions d'euros, import que suposa un increment del 6,6% respecte a l'any anterior.

El segment d'activitat més destacat va ser el corresponent als microcrèdits familiars, que busquen fer front a necessitats puntuals de col·lectius amb pocs recursos, amb 24.247 operacions a Catalunya pel valor de 183,5 milions d'euros. A Espanya, aquest finançament va aconseguir els 636,5 milions d'euros l'any passat, la qual cosa representa un creixement del 16,4%. L'import mitjà d'aquests microcrèdits es va situar en 7.764 euros, un 23,3% més que l'exercici anterior.

Aquest segment de suport a famílies amb dificultats d'accés al crèdit va representar el 63% del volum total finançat pel banc social de CaixaBank.

El capítol de microcrèdits per a l’inici o consolidació de negocis va recolzar 3.881 iniciatives catalanes l'any passat per un import de 51 milions d'euros. A Espanya, MicroBank va concedir 13.118 préstecs a emprenedors, autònoms i microempreses (una xifra inferior a l'any anterior a conseqüència del descens de microcrèdits destinats a mitigar els efectes de la crisi de la Covid) per un valor global de 171,1 milions d'euros el 2022. L'import mitjà d'aquests microcrèdits va ser de 13.046 euros, lleugerament per sobre dels 12.870 euros de 2021.

Suport al finançament amb impacte social

La tercera gran àrea d'activitat de MicroBank, la relativa a les línies específiques per a sectors amb impacte social, va contribuir a materialitzar 1.745 projectes a Catalunya pel valor de 73,9 milions d'euros. A Espanya es van aconseguir els 5.220 projectes, enfront dels 5.142 de l'exercici anterior, per l’import de 208,2 milions d'euros, en línia amb el volum aportat el 2021. Aquestes línies, dirigides a projectes d'economia social, educació, emprenedoria, innovació i salut que generin un impacte positiu en la societat, suposen el 20,5% del capital concedit pel banc. En aquest apartat, el 2022 es destaca l'increment de la línia EaSI, dirigida a empreses de l’economia social, que ha experimentat un creixement del 18,5%, i el bon acolliment dels préstecs Skills & Education vinculats a educació tant per a estudiants com per a empreses.

Banca sostenible

MicroBank dona resposta a diferents segments de població les necessitats financeres de la qual no estan prou cobertes. Té un paper determinant en el Pla de Banca Sostenible, integrat dins del nou Pla Estratègic de CaixaBank, en el qual té encomanada la missió de promoure la inclusió financera, facilitant l'accés al crèdit als col·lectius més vulnerables, així com enfortir el seu compromís amb el desenvolupament socioeconòmic del territori.

Com a únic accionista de MicroBank, CaixaBank fa costat al seu banc social des de la seva creació atorgant-li el finançament necessari per al creixement de la seva activitat creditícia i comercialitzant els seus productes a través de l'extensa xarxa comercial de CaixaBank per a posar a la disposició del client tota la gamma d'opcions amb la màxima qualitat de servei i proximitat possibles.

En la concessió dels microcrèdits, col·laboren a més de manera activa 290 entitats en tota Espanya que aporten coneixement de les persones destinatàries dels préstecs, a més d'assessorar i realitzar un seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).

 

NOTÍCIES RELACIONADES