Nota de premsa

Més de 10.000 voluntaris es mobilitzen en la celebració de la Setmana Social de CaixaBank

El banc, a través de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, ha superat el nombre previst de participació en el seu programa de voluntariat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Setmana Social CaixaBank.

• Els empleats de l'entitat, juntament amb familiars i clients, han participat en un "marató" de voluntariat que ha tingut lloc del 15 al 23 d'octubre.

• La Setmana Social de CaixaBank ha organitzat més de 2.000 activitats repartides per tot Espanya gràcies a la col·laboració de prop de 1.000 entitats socials.

• Sota el lema 'Tots Compten Amb Tu’, les activitats programades per CaixaBank han estat relacionades amb el suport a persones en situació de vulnerabilitat, la lluita contra la pobresa, el foment de l'ocupació, el respecte pel medi ambient o l'acompanyament a nens i grans, entre moltes altres.

 

Més de 10.000 empleats, familiars i clients de CaixaBank i les seves filials, amb la col·laboració activa de Voluntaris CaixaBank, han participat en la setmana més solidària de l'any organitzada per l'entitat per fomentar el voluntariat en favor d'iniciatives solidàries.

La Setmana Social, després de dos anys sense poder celebrar-se de manera presencial a causa de la pandèmia, ha superat les expectatives de participació que preveia l'entitat. En total, s'han oganitzat més de 2.000 activitats de voluntariat distribuïdes per tot Espanya, del 15 al 23 d'octubre.

Aquesta nova edició de la Setmana Social  s'ha  desenvolupat sota el lema 'Tots Compten Amb TU', i ha comptat amb el suport de prop de 1.000 entitats socials que han ajudat que les activitats de voluntariat arribin a totes les províncies del territori.  

Les accions que s'han dut a a contemplen un ampli ventall de tipologies, des de sensibilització i acció a favor del mediambient, discapacitat, pobresa infantil, gent gran, educació o immigració.

Entre d'altres, s'ha dut a terme a Barcelona una activitat familiar de recollida i classificació de residus al costat de l'Associació Naturaneta i una neteja de platges en totes les illes Balears de la mà de la Fundació Palma Aquarium.

L'esport també ha tingut cabuda gràcies a diferents activitats per fomentar la inclusió de persones amb discapacitat (piragüisme amb la Fundació Toletum Caiac, a Toledo, o jornada de bàdminton, al costat de la Federació Andalusa de Bàdminton, a Huelva).

Entre les activitats de sensibilització i tallers de diverses tipologies, destaquen els organitzats a València per a persones amb paràlisi cerebral, al costat d'Avapace, o les teràpies amb animals per a nens amb discapacitat, amb la Fundació Teanima, a Madrid.

La importància del voluntariat per a CaixaBank

El foment del voluntariat és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l' entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank desenvolupa un dels majors programes de voluntariat d'Espanya, amb una trajectòria de més de 15 anys. Està format per empleats en actiu de CaixaBank i el seu grup, així com jubilats i prejubilats, amics, familiars i clients. Durant el 2021, més de 5.000 persones compromeses van participar com a voluntaris actius i han contribuït a ajudar més d'1.70.000 persones vulnerables a tot Espanya en matèria d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.

Les Setmanes Socials de CaixaBank suposen una oportunitat perquè persones pròximes a l'entitat financera i interessades en el compromís social, puguin sumar-se a aquestes iniciatives solidàries.

Sobre l'Acció Social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei cap als seus clients i tota la societat en general.

L'impuls d' iniciatives d' acció social i el foment del voluntariat són una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l'activitat financera, l'entitat ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

L'estratègia d'Acció Social es centra en fomentar accions socials pròpies, altres en col·laboració amb la Fundació "la Caixa", així com altres aliances que s'impulsen de forma directa des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, la major d'Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes de primera mà, així com donar suport a la Fundació "la Caixa" en la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa i la organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES