Nota de premsa

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, l'Associació Missatgers de la Pau i la Fundació Convent de Santa Clara traslladen 25 ferits de guerra des de la frontera d'Ucraïna fins a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Membres de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, Mensajeros de la Paz i de la Fundació Convent de Santa Clara amb les ambulàncies obtingudes al ‘Repte 30x15’.

• Les tres entitats han organitzat el corredor humanitari més gran gestionat fins ara entre Ucraïna i Espanya per al trasllat de persones vulnerables i refugiats que necessiten atenció mèdica.

• 25 ferits de guerra van arribar ahir provinents de Leòpolis i Mariúpol, que ja estan sent atesos en centres hospitalaris de Madrid gràcies a INGESA, i demà arriben a Espanya set pacients oncològics.

• Les tres entitats han organitzat també el trasllat a Espanya de gairebé 550 refugiats i han aconseguit 69 ambulàncies medicalitzades per enviar Ucraïna i atendre ferits sobre el terreny.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank i les entitats socials Fundació del Convent de Santa Clara i Missatgers la Pau han organitzat i coordinat el trasllat fins a Espanya de 25 ferits de guerra i cinc acompanyants.  Els nouvinguts provinents de Leòpolis, Mariúpol i altres ciutats afectades pel conflicte, estan rebent atenció mèdica per les ferides en una desena de centres hospitalaris de la Comunitat de Madrid, en col·laboració amb l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), dependent del Ministeri de Sanitat. Es tracta del corredor humanitari més gran organitzat fins ara entre Ucraïna i Espanya per a l'evacuació de persones vulnerables o que necessiten atenció sanitària.

Les tres entitats, especialment compromeses amb el trasllat  de persones refugiades i afectades per la guerra, han organitzat i coordinat des del mes de març cinc combois humanitaris, la qual cosa ha permès traslladar Espanya al voltant de5 50 ucraïnesos, en la seva majoria dones i nens, però entre els quals hi ha també malalts oncològics que havien hagut d'interrompre els seus tractaments, ferits de guerra, militars i refugiats civils en situació de vulnerabilitat.

A més d'aquest quart comboi arribat ahir, demà es gestionarà l'arribada a Espanya d'altres set malalts oncològics, acompanyats pels seus familiars, que reprendran els seus tractaments en hospitals espanyols. Aquests dos últims combois han comptat amb la participació d'uns 50 voluntaris, incloent acompanyants, conductors, traductors i personal sanitari.

Una ajuda coordinada per traslladar refugiats i enviar ambulàncies medicalitzades

A més del trasllat i l'acollida dels refugiats, les tres entitats han impulsat en les últimes setmanes el Repte 30x15, amb l'objectiu de fer arribar a Ucraïna ambulàncies medicalitzades per a l'atenció de pacients i ferits.  En total, s'han aconseguit 69 vehicles, més del doble dels 30 com a objectiu inicial, gràcies a les donacions de particulars, empreses i ONG o fundacions.

Del total d'ambulàncies donades, CaixaBank n'ha aportat 60 a aquest repte, gràcies a la implicació de la seva xarxa comercial, clients, col·laboradors i proveïdors que han volgut donar suport a la iniciativa. Donada l'àmplia capil·laritat de la xarxa de CaixaBank, amb presència a 2.200 municipis espanyols, s'ha recaptat ajuda procedent de tots els punts del país. En concret, 56 ambulàncies provenïen de les 14 delegacions territorials de l'entitat, i 4 de proveïdors de CaixaBank Payments & Consumer i imagin.

Per la seva banda, l'Associació Missatgers de La Pau i la Fundació Convent de Santa Clara han aconseguit 9 vehicles.

Cada ambulància, amb un valor unitari de 15.000 euros, va equipada amb medicaments, equips de reanimació, desfibril·ladors i lliteres i permetrà atendre, de mitjana, un centenar de persones durant la seva vida útil.

Altres iniciatives de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank en suport a Ucraïna

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, amb més de 6.000 membres actius distribuïts per tot el territori nacional, col·labora també amb iniciatives en favor dels afectats pel conflicte a Ucraïna com la recollida de medicaments, aliments no peribles o productes de primera necessitat per a les persones que acaben d'arribar a Espanya o per enviar sobre el terreny.  També s'està col·laborant en la recepció i acollida de tots els nouvinguts, gestionant el seu allotjament en hotels, gestionant tots els transfers cap a les seves ciutats i oferint ajuda i atenció especialitzada en la inserció laboral o l'aprenentatge de l'idioma, entre altres iniciatives.

Així mateix, els Voluntaris de CaixaBank gestionen els fons en suport a les persones refugiades acollides a Espanya, aportats pels empleats de CaixaBank i les filials del seu grup través de Bizum, una iniciativa que ja ha superat els 410.000 euros.  El banc s'ha compromès a aportar una quantitat que iguali l'aportació reunida per la plantilla.

De forma paral·lela, CaixaBank manté oberta una plataforma de donatius per facilitar, de forma totalment gratuïta, aportacions econòmiques a les organitzacions humanitàries que duen a terme accions de suport als afectats i que fins ara ha canalitzat donatius per import de més de 4,3 milions d'euros.  Quant a les mesures relatives a serveis financers, destaca l'exempció de comissions per a les transferències realitzades amb destinació a Ucraïna i països limítrofs, l'ús gratuït dels caixers per  a clients de bancs ucraïnesos i la posada en funcionament d'un protocol especial d'atenció a les persones refugiades procedents d'Ucraïna a les oficines.

Sobre l'Associació de Voluntaris de CaixaBank

El programa de Voluntariat de CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de 17 anys, l'Associació està formada per empleats i exempleats el Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, més de 6.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant més de 9.000 activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i medi ambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

Sobre l'Associació Missatgers de La Paz

L' Associació Missatgers de la Pau és una organització no governamental declarada d'utilitat pública i d'àmbit nacional i internacional i distingida, entre altres guardons, amb el Premi Príncep d' Astúries de la Concòrdia. Sobre la base de Madrid, Espanya, treballem en més de 50 països a favor de la promoció humana i social dels nuclis més desfavorits de la societat, adaptant-nos a les diferents realitats socials.

L' Associació Missatgers de la Pau és l' entitat original fundada pel Pare Àngel i és actualment la seu central del grup social d'organitzacions fundades per ell. Formen part d'aquest grup social també entitats de les comunitats autonòmiques, seus locals en diferents països i l'Associació Edat Daurada i la Fundació Missatgers de la Pau. Missatgers de la Pau, amb el Pare Ángel García al capdavant, sempre ha tingut com a objectiu principal la promoció humana i social dels nuclis més desfavorits de la societat pel que ha anat adaptant-se a les diferents realitats socials que ha anat tenint Espanya i la resta del món al llarg dels seus anys d' història.

Sobre la Fundació Convent de Santa Clara

La Fundació del Convent de Santa Clara és una organització sense ànim de lucre, declarada d' utilitat pública que té com a objectius fundacionals:

  • La prevenció, detecció i atenció a la població en situació d' exclusió social i en risc d' exclusió social, preferent però no exclusivament, a famílies desestructurades, monoparentals i altres; violència de gènere; addiccions; persones en situació de vulnerabilitat, infància i gent gran; immigració, persones sense llar, sense feina i noves formes de pobresa.
  • La sensibilització dels problemes de la població i promoció de la corresponsabilitat des de la integració a la xarxa d'entitats amb finalitats socials i la col·laboració amb les administracions.
  • La promoció de la mútua integració en el teixit social dels diferents col·lectius.
  • La gestió i promoció de projectes de solidaritat i desenvolupament en el tercer i quart món.
  • L'ajuda humanitària a persones que veuen amenaçada la seva integritat o que veuen perillar els seus drets fonamentals.

Actualment la Fundació es troba abocada al suport de persones que pateixen les conseqüències de la Guerra a Ucraïna, fonamentalment l'acollida de persones, l'enviament d'ajuda humanitària i el trasllat de persones malaltes o ferides en el conflicte armat.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES