Nota de premsa

La VI Convocatòria d'Ajudes de CaixaBank Dualitza i FPEmpresa selecciona els 30 projectes de FP més innovadors del país

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Alumnes d’FP durant unes pràctiques en una empresa.

• Un total de 47 centres educatius de la major part d'Espanya prenen part en aquesta edició de la Convocatòria.

• Els projectes provenen de 17 famílies professionals de les 27 existents.

• Els beneficiaris rebran en conjunt 402.759 euros per al seu desenvolupament.

• La directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha mostrat la seva satisfacció perquè “cada vegada més centres educatius coneguin i participin en la Convocatòria Dualitza i perquè aquesta participació sigui diversa, tant pel contingut dels projectes, els sectors escollits, així com per la mateixa titularitat dels centres”.

 

La VI edició de la Convocatòria d'Ajudes de CaixaBank Dualitza i l'Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa ha seleccionat els 30 projectes més innovadors del país impulsats per 47 centres educatius de FP en col·laboració amb empreses, que rebran un total de 402.759 euros per al seu desenvolupament.

La major part d'aquests projectes, un total de 19, han estat presentats per centres de manera individual mentre que els altres 11 han estat seleccionats en la categoria en xarxa, caracteritzada per ser fruit de la col·laboració de diversos centres de diferents territoris donant suport a una única idea.

Aquests 30 projectes implicaran a un total de 66 entitats col·laboradores i 258 professors a través de què es millorarà l'aprenentatge de 2.320 estudiants.

La major part dels centres seleccionats són de titularitat pública, gairebé 9 de cada 10, mentre que la resta són concertats.

A l'hora de dur a terme la selecció d'aquests 30 projectes, la comissió d'avaluació ha tingut en compte que siguin innovadors, fomentin la coparticipació entre centres, tinguin impacte social, diversifiquin els agents participants, estableixin mecanismes de coordinació i comunicació, tinguin en compte la perdurabilitat per proporcionar resultats a llarg termini, que siguin transferibles, facilitin la comunicació dels èxits aconseguits i cerquin impactar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Respecte a aquest últim punt, es destaca com una majoria de projectes aposten per impactar en l'ODS Educació de qualitat, seguit del d'Indústria, innovació i infraestructura i, en un tercer lloc, Treball decent i creixement econòmic.

Pel que fa a les famílies professionals en què es desenvoluparan aquestes iniciatives, la major part ho farà en Fabricació Mecànica i Informàtica i Comunicacions, seguit d'Electricitat i Electrònica i Instal·lació i Manteniment. Això no obstant, la varietat de propostes presentades fa que hi hagi representació en 17 de les 27 famílies professionals existents.

La directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha mostrat la seva satisfacció perquè “cada vegada més centres educatius coneguin i participin en la Convocatòria Dualitza i perquè aquesta participació sigui diversa, tant pel contingut dels projectes, els sectors escollits, així com per la mateixa titularitat dels centres”.

San Luis ha afegit que “aquesta varietat permet oferir una visió real del que és l’FP però també del que és la Convocatòria, on s'aposta per la col·laboració entre tots els agents de la Formació Professional amb l'objectiu de millorar l'aprenentatge i l'ocupabilitat dels estudiants”.

Per part seva, el president de FPEmpresa, Luis García, ha afegit que “cadascun dels projectes seleccionats significa una manera de compartir i aprendre junts entre les empreses i els centres d’FP”.

El desenvolupament de projectes que poden implementar-se en entorns reals torna a ser protagonista en aquesta convocatòria, plasmats en auditories energètiques en centres educatius, rèpliques d'entorns de ciberseguretat amb atac i defensa d'infraestructures, construccions de bancs d'assaig, o aplicacions per facilitar l'economia circular a través de l'ús del cotxe compartit.

La llista completa de projectes seleccionats es pot consultar en www.caixabankDualitza.es

CaixaBank Dualitza        

CaixaBank Dualitza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la societat.

L’entitat defensa que només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en què es redueixin les desigualtats.

Per fer-ho, CaixaBank Dualitza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses perquè la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat gairebé 22.000 estudiants, 2.500 empreses i 1.700 centres educatius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES