Nota de premsa

La toledana Gema Garrido guanya el 'Premi A Dona Professional Autònoma' de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura

Iniciativa de l'entitat financera per contribuir a fomentar la igualtat de gènere

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
La toledana Gema Garrido guanya el 'Premi A Dona Professional Autònoma' de CaixaBank a Castella-la Manxa i Extremadura.

• La fundadora de Globalarqueología optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros en accions de formació empresarial i personal i una campanya de difusió mitjançant l'Associació de Treballadors Autònoms.

• Entre totes les guanyadores de la fase territorial, se'n seleccionarà una perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

• Gema Garrido es dedica al món de l’arqueologia des de l’any 2001, participant en la direcció de jaciments a França o Egipte i en el desenvolupament d’obra pública, urbanisme i projectes d’investigació.

• En aquesta tercera edició, han participat un total de 70 professionals autònomes de Castella-la Manxa i Extremadura.

 

Gema María Garrido Resino, fundadora de Globalarqueología, empresa dedicada a projectes d’arqueologia, obra pública, investigació i urbanisme, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la tercera edició del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank en la Direcció Territorial de Castella-la Manxa i Extremadura.

Amb aquests guardons, l'entitat financera reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la labor i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Gema Garrido és llicenciada en Humanitats per la Universitat de Castella-la Manxa, en l'especialitat de Cultura i Patrimoni Històric. Ha dirigit diferents projectes arqueològics en jaciments a França i Egipte, amb 60 peons al seu càrrec, com a part de la missió espanyola a Hereacleópolis Magna. També ha col·laborat en projectes d'obra pública, recerca i urbanisme, i ha participat en camps de voluntaris en els quals ajuda a donar a conèixer i posar en valor el patrimoni arqueològic a estudiants de tot el món.

Gema Garrido ha estat seleccionada entre més de 70 candidatures que s'han presentat a Castella-la Manxa i Extremadura. Per a la seva elecció, el jurat, integrat per directius i directives de CaixaBank i experts independents, ha valorat la seva excel·lència empresarial, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional. Entre els aspectes que s'han considerat, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre altres.

“La major part de l'activitat laboral en arqueologia es desenvolupa com a petita empresa. És una activitat professional que no és fàcil, i ser dona avui dia encara ho complica una mica més”, afirma Gema Garrido, qui afegeix que “per això aquest reconeixement des d'una entitat com CaixaBank suposa un gran impuls per a manteniment i la sostenibilitat de la nostra feina”.

En el conjunt del territori espanyol, hi han participat 1.705 professionals autònomes, el que suposa un increment del 66,6% respecte a l'edició anterior.

Gema Garrido optarà, juntament amb les altres 12 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

Per la seva banda, entre les guanyadores de la fase territorial, se seleccionarà una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

Reconèixer l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu

Amb aquests premis, CaixaBank pretén reconèixer i donar suport a la tasca i l'aportació a la societat del col·lectiu de treballadores per compte propi, que és una peça clau en l'economia.

Els guardons busquen reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i llança per tercer any consecutiu aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Tal com es desprèn de l''Informe Dona Autònoma 2022', elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,2 milions de dones autònomes, un 36,5% del total del col·lectiu. Les dones autònomes són més nombroses que els homes en els sectors del comerç (24,2% dones, 18,4% homes), hostaleria (9,5% dones, 7,6% homes), activitats professionals, científiques i tècniques (11,6% dones, 8,1% homes), activitats sanitàries (7,1% dones, 2,4% homes), activitats administratives (2,4% dones, 1,7% homes), educació (5,2% dones, 2,1% homes), activitats financeres i d'assegurances (2,4% dones,  1,7% homes) i activitats immobiliàries (1,7% dones, 1% homes).

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions.

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank), a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap). 

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44%, amb més d'1,47 milions de clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES