Nota de premsa

La targeta financera amb sistema Braille de CaixaBank, ja disponible a totes les seves oficines d’Espanya

El projecte està concebut per oferir una experiència accessible de pagament amb targeta

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Targeta amb sistema Braille de CaixaBank.

• El projecte, iniciat al maig com a prova pilot, es converteix en un servei disponible per a qualsevol persona que el sol·liciti a tota la xarxa comercial i vàlid per a tots els tipus de targeta emesos per l'entitat.

• Aquest llançament comercial amb el sistema de lectoescriptura per a les persones amb discapacitat visual ha suposat també l'adaptació de tot el procés de contractació i activació de la targeta en el caixer a les necessitats dels usuaris.

• La solució, desenvolupada en col·laboració amb ONCE, és la primera targeta financera amb codi de lectoescriptura Braille que facilita a les persones amb discapacitat visual realitzar compres sense dependre de terceres persones, tant en establiments físics com en e-commerce.

 

CaixaBank ha començat a oferir a totes les seves oficines la targeta amb codi de lectoescriptura Braille, la primera d'aquestes característiques que es comercialitza a Espanya, oferint així una experiència accessible de pagament als usuaris. Després de finalitzar amb èxit un projecte pilot iniciat al maig amb una selecció de clients, la solució, desenvolupada en col·laboració amb ONCE, passa a comercialitzar-se a tota la xarxa comercial de l'entitat, incloent així les seves oficines de tota Espanya. A més, s'està treballant perquè aquesta solució es pugui sol·licitar també a través dels canals digitals de l'entitat.

El llançament comercial de la targeta específica amb aquest sistema de lectoescriptura per a les persones amb discapacitat visual ha suposat també la modificació de tot el procés de contractació i activació de la targeta, perquè aquests no necessitin l'ajuda de terceres persones en aquest procés i puguin realitzar-lo amb totes les garanties de confidencialitat i privacitat.

L'entitat ha obert lliurement la contractació de la targeta a qualsevol persona que ho sol·liciti a través de la seva xarxa comercial. És una petició que poden realitzar tant nous clients com clients amb targetes de CaixaBank que vulguin tenir-les adaptades al sistema Braille.

Així mateix, la solució s'ha estès a tots els tipus de targetes emeses per CaixaBank Payments & Consumer, la filial de CaixaBank especialitzada en mitjans de pagament. Això suposa poder disposar en sistema Braille de les modalitats de crèdit, de dèbit i de prepagament de les marques presents en el catàleg de l'entitat.

En el moment d'activació de la targeta, el client podrà triar entre diversos canals i independentment del que triï, es garanteix que ho podrà fer de forma totalment autònoma, sense la necessitat d'ajuda per part de tercers i sense haver de compartir les seves dades sensibles.

A més, també s'han fet desenvolupaments perquè totes les targetes en Braille es puguin configurar de manera automàtica i mostrin un menú en alt contrast amb guiat per veu mitjançant contactless en els caixers de CaixaBank.

‘Pack Braille’ per a facilitar el seu ús quotidià

La nova targeta és molt similar en disseny i manté les prestacions de qualsevol altra targeta emesa per CaixaBank Payments & Consumer, però amb la característica afegida que la informació clau per a la realització de compres s'indica en sistema Braille, amb un tipus, grandària i contrast de lletra adequats per a les persones amb baixa visió.

Els clients disposen d'un pack de dues targetes per a poder utilitzar-les còmodament en tota mena de canals. Una d'elles és el format de targeta habitual, amb pagament contactless per realitzar pagaments en comerços físics i utilitzar-la també en caixers. La principal diferència respecte a la resta de les targetes emeses per l'entitat és que el número identificatiu (PA) es troba en codi Braille, així com un signe que indica el tipus de targeta: “C” crèdit, “D” dèbit, “P” prepagament i “B” Business.

A més d'aquest format estàndard, els clients disposaran d'una segona targeta específica per a compres per Internet, que sí que recull en aquest sistema de lectoescriptura totes les dades identificatives necessàries en els processos d’e-commerce, per a poder operar sense necessitat d'ajuda.

El compromís amb l'accessibilitat de CaixaBank

Per a CaixaBank, el llançament de la targeta en sistema Braille suposa un pas més en el seu compromís per ser una banca inclusiva i accessible per a totes les persones.

L'entitat financera entén l'accessibilitat d'una manera àmplia, que suposa no només oferir als seus clients el major nombre possible de canals d'accés als seus productes i serveis, sinó també treballar perquè aquests canals puguin ser utilitzats pel major nombre possible de persones. Per aquest motiu, treballa per a l'eliminació d'aquelles barreres físiques i sensorials que puguin suposar un obstacle per l'accés a les seves instal·lacions o als seus productes i serveis a les persones amb alguna discapacitat.

En aquest sentit, una gran majoria de les oficines de CaixaBank (86% en l'actualitat) són accessibles, amb aplicació del concepte "cota zero": eliminació de desnivells i instal·lació de rampes i elevadors per a evitar desnivell. Igualment, el 99% de la xarxa de caixers de l'entitat estan adaptats a persones amb discapacitat, incloent-hi la possibilitat que les persones amb discapacitat visual puguin utilitzar el teclat en Braille i la navegació guiada per veu.

L'accessibilitat també s'aplica als canals digitals. Per exemple, l'app mòbil CaixaBankNow ofereix contrast de colors i grandària de fonts adequats per a persones amb baixa visió, a més de la possibilitat de navegació per veu. A més, www.caixabank.es, el portal comercial de l'entitat, és l'únic del sector a Espanya acreditat amb el nivell d'accessibilitat AA, segons les directrius per al contingut web 2.0 del W3C-WAI.

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat especialitzada en finançament al consum i mitjans de pagament. La companyia gestiona un crèdit viu de més de 8.500 milions d'euros i és l'entitat líder en pagament amb targeta amb un parc de 33,4 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació en compres del 31,6%.

CaixaBank Payments & Consumer engloba més de 20 societats relacionades amb el món del consum i del pagament, filials 100% o participades amb socis estratègics, amb l'objectiu d'accelerar i ampliar les capacitats de l'entitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES