Nota de premsa

La murciana Elena María Esteban guanya el 'Premi A Dona Professional Autònoma' de CaixaBank en la Regió de Múrcia

Iniciativa de l’entitat financera per contribuir a fomentar la igualtat de gènere

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La murciana Elena María Esteban guanya el 'Premi A Dona Professional Autònoma' de CaixaBank en la Regió de Múrcia.

• La fundadora de Gimiele Miel Artesanal optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros en accions de formació empresarial i personal i una campanya de difusió a través de l’Associació de Treballadors Autònoms.

• Entre totes les guanyadores de la fase territorial, se'n seleccionarà una perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

• Gimiele Miel Artesanal té com a objectiu la producció de mel d’alta qualitat, igual que altres subproductes derivats dels ruscos.

• En aquesta tercera edició, han participat un total de 34 professionals autònomes de la Regió de Múrcia.

 

Elena María Esteban, fundadora de Gimiele Miel Artesanal, empresa dedicada a la producció de mel, ha sigut seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la tercera edició del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank en la Direcció Territorial de Múrcia.

Amb aquests guardons, l'entitat financera reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la labor i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Gimiele Miel Artesanal té com a objectiu la producció de mel d’alta qualitat, igual que altres subproductes derivats dels ruscos. Aquesta activitat repercuteix positivament en el medi ambient, ajudant a la biodiversitat de la Regió de Múrcia i incrementant la vegetació gràcies a la labor que realitzen les abelles amb la pol·linització.

Elena María Esteban ha sigut seleccionada entre més de 34 candidatures que s’han presentat a la Regió de Múrcia. Per a la seva elecció, el jurat, integrat per directius i directives de CaixaBank i experts independents, han valorat la seva excel·lència empresarial, tant referent a l'èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional. Entre els aspectes que s'han considerat, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre altres.

En el conjunt del territori espanyol, hi han participat 1.705 professionals autònomes, el que suposa un increment del 66,6% respecte a l'edició anterior.

Elena María Esteban optarà, juntament amb les altres 12 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

La fundadora de Gimiele Miel Artesanal ha declarat que “m’apassiona el meu treball, actualment compto amb 50 milions d’abelles, totes elles compten amb un tracte correcte per part meva, no sofreixen cap mena d’agressió, ni abús pel seu treball. Elles produeixen mel per a elles mateixes, i si sobra producció la comercialitzem”.

Per la seva banda, entre les guanyadores de la fase territorial, se seleccionarà una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

Reconèixer l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu

Amb aquests premis, CaixaBank pretén reconèixer i donar suport a la tasca i l'aportació a la societat del col·lectiu de treballadores per compte propi, que és una peça clau en l'economia.

Els guardons busquen reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i llança per tercer any consecutiu aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2022', elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,2 milions de dones autònomes, un 36,5% del total del col·lectiu. Les dones autònomes són més nombroses que els homes en els sectors del comerç (24,2% dones, 18,4% homes), hostaleria (9,5% dones, 7,6% homes), activitats professionals, científiques i tècniques (11,6% dones, 8,1% homes), activitats sanitàries (7,1% dones, 2,4% homes), activitats administratives (2,4% dones, 1,7% homes), educació (5,2% dones, 2,1% homes), activitats financeres i d'assegurances (2,4% dones,  1,7% homes) i activitats immobiliàries (1,7% dones, 1% homes).

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions.

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank), a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap). 

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44%, amb més d'1,47 milions de clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES