Nota de premsa

La madrilenya Laura Martínez guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” en la Direcció Territorial Madrid Sud

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La madrilenya Laura Martínez guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” en la Direcció Territorial Madrid Sud

• La cofundadora de La Caperuza optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros i una campanya de difusió a través de l'Asociación de Trabajadores Autónomos.

• La Caperuza és la unió de dos oficis tradicionals, la ramaderia de pasturatge i la transformació artesanal, que convergeixen en una petita formatgeria on s'elabora formatges i iogurt de manera artesanal, natural i sense conservants.

• En total a Espanya, en aquesta segona edició han participat 1.023 professionals autònomes, de les quals 54 són de la Comunitat de Madrid.

 

Laura Martínez, fundadora de La Caperuza, empresa dedicada a la formatgeria artesanal i la ramaderia sostenible, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial de Madrid Sud de la segona edició del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la labor i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia. 

La Caperuza és la unió de dos oficis tradicionals, la ramaderia de pasturatge i la transformació artesanal, que convergeixen en una petita formatgeria on la Laura i la seva sòcia la Concha elaboren formatges i iogurt de manera artesanal, natural, cuidant tot el procés i amb molta atenció i manyaga.

La llet que utilitzen procedeix de la seva pròpia ramaderia, La Caperuza; gestionada per la Laura i el seu marit el Belu. Junts crien cabres de raça malaguenya que surten a pasturar diàriament per la vall del Bustarviejo (Serra nord de Madrid). Aquesta acció ajuda a més a mantenir la biodiversitat i prevenir incendis entre molts altres beneficis. En el seu desig de cuidar el medi ambient i l'entorn utilitzen sistemes de reciclatge d'aigua, de gestió de pastures per aconseguir la seva regeneració i de gestió dels residus animals reutilitzant el fem en els seus propis horts, obrint fa poc una petita horta en la qual conreen verdures de temporada.

Laura Martínez, veterinària des de l’any 2015, ramadera i formatgera des de l’any 2018, és una apassionada dels animals i la natura dedicant la seva vida a ells. “després de diferents cursos d'emprenedoria, gestió d'empreses i molts altres, vaig decidir continuar la meva carrera professional en el món rural. Fent-li un volt radical a la meva vida, per viure en al i pel camp.”, ha assenyalat.

Laura Martínez ha estat seleccionada entre més de 54 candidatures que s'han presentat a Madrid. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus productes i serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

En el conjunto del territorio español, han participado 1.023 profesionales autónomas, lo que supone un incremento del 48% respecto a la primera edición.

Laura Martínez optará, junto con las otras 13 premiadas en la fase territorial (una por cada Dirección Territorial de CaixaBank), al galardón nacional. La ganadora del premio nacional obtendrá una dotación económica de 6.000 euros para destinar a acciones de formación empresarial y personal. Además, recibirá un diploma acreditativo y se beneficiará de una campaña de difusión a través de los canales de comunicación de la Asociación de Trabajadores Autónomos.

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Dona Autònoma 2020’ elaborat per l’Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és l’escollit majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l’economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d’oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a  l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d’acció vinculades a l’esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D’aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES