Nota de premsa

La burgalesa Silvia Caballero guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a Castella i Lleó

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional de les treballadores por compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
La burgalesa Silvia Caballero guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a Castella i Lleó

• La CEO de Cuidamos optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros i una campanya de difusió a través de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

• Cuidamos és un projecte de cura, atenció i acompanyament de persones majors, dependents o con qualsevol grau de dependència o discapacitat en domicilis particulars i hospitals.

• En total a Espanya, en aquesta segona edició han participat 1.023 professionals autònomes, de les quals 27 somni de Castella i Lleó.

 

Silvia Caballero, CEO de Cuidamos, empresa dedicada al sector dels serveis, ha estat seleccionada por la seva trajectòria professional com la guanyadora de la direcció territorial de Castella i Lleó de la segona edició del ‘Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank’.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la labor i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

La emprenedora burgalesa és diplomada en Relacions Laborals, va realitzar un Màster de Recursos Humans i, posteriorment, va cursar el Màster en Prevenció de Riscos Laborals per l’EOI. La seva trajectòria professional va unida a l’atenció i servei a les persones. Des de l’any 2013, centra els seus esforços a trobar a professionals amb vocació i experiència per cuidar a persones majors i, d'altra banda, presta els serveis més adequats perquè aquest col·lectiu pugui continuar vivint a la seva casa amb la millor qualitat de vida possible. Cuidamos centra els seus esforços en la cura, atenció i acompanyament de persones majors, dependents o amb qualsevol grau de dependència o discapacitat en domicilis particulars i hospitals. El seu objectiu és ajudar als altres complint la seva raó de ser, atendre els altres com ens agradaria que atenguessin els nostres sers estimats o a nosaltres mateixos.

Silvia Caballero ha estat seleccionada entre més de 27 candidatures que s'han presentat a Balears. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

En el conjunt del territori espanyol, han participar 1.023 professionals autònomes, la qual cosa suposa un increment del 48% respecte a la primera edició.

Silvia Caballero optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d’una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Dona Autònoma 2020’ elaborat per l’Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és l’escollit majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l’economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d’oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a  l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d’acció vinculades a l’esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D’aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES