Nota de premsa

La bilbaïna Paula Martín guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma”

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
La bilbaïna Paula Martín guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma”

• La cofundadora del Centre DAMAR optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros i una campanya de difusió a través de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

• DAMAR és un centre Integratiu de Nutrició i Psicologia a Bilbao especialitzat en Psiconutrició, treballant aspectes emocionals i físics relacionats amb diferents dificultats de la vida.

 

La bilbaïna Paula Martín, cofundadora del Centre Damar, dedicat a la psiconutrició, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial Nord de la segona edició del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank. Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi i dona suport a la labor i l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Així, DAMAR és un centre Integratiu de Nutrició i Psicologia a Bilbao especialitzat en Psiconutrició. L’enfocament integratiu i interdisciplinar que, segons indica la mateixa Paula Martín, “ens permet treballar aspectes emocionals i físics relacionats amb diferents dificultats de la nostra vida. Apostem per un concepte de salut humanista i integral”. A més, promouen un model de salut integratiu “on la Psicologia i la Nutrició en col·laboració alberguen la clau per al canvi de les persones. Entenem que ment, cos i esperit es troben en constant interacció”.

Un projecte que va començar per la necessitat urgent de poder donar un servei terapèutic respectuós, científic i incondicional. “Volíem retornar a la societat tot el que havíem après d’ella d’una manera càlida i funcional. I, sobretot, de la manera en la qual nosaltres hem pogut sanar en les nostres pròpies ferides, des del que creiem i hem viscut”, explica Paula Martín.  Actualment, DAMAR està format per un equip de 6 dones professionals en un espai de salut totalment innovador. “Normalment, en la societat trobem una visió reduccionista de la salut centrada en la causa i afecte i sota un paraigua únicament biologicista. A DAMAR comptem amb una mirada humanista i biopsicosocial, és a dir, un tipus d’enquadrament que la societat d’avui dia mereix”, conclou la bilbaïna.

Per a l’elecció del projecte de Paula Martín, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

En el conjunt del territori espanyol, han participar 1.023 professionals autònomes, la qual cosa suposa un increment del 48% respecte a la primera edició

Paula Martín optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d’una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Dona Autònoma 2020’ elaborat per l’Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és l’escollit majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l’economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d’oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a  l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d’acció vinculades a l’esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D’aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES