Nota de premsa

Kenmei Technologies guanya els Premis Emprenedor XXI a la Comunitat Valenciana

14a edició d'una convocatòria de referència per als emprenedors

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega dels Premis EmprenedorXXI a Comunitat Valenciana

• Kenmei Technologies desenvolupa un programari, ADELE, que proporciona una solució d'anàlisi i automatització per a la gestió de les xarxes mòbils, basat en l'execució d'algorismes d'intel·ligència artificial sobre una arquitectura de big data.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat.

• L'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en el marc del DayOne Innovation Summit CiutatXXI, on han participat Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, i Pedro Da Silva, director econòmic financer d’Enisa, entre altres ponents.

• Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,63 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.


L'empresa Kenmei Technologies ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a la Comunitat Valenciana, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. En la Comunitat Valenciana, l'organització dels Premis EmprenedorXXI compta amb el suport també de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI València) i Lanzadera / Marina de Empresas.

Kenmei Technologies desenvolupa un programari, ADELE, que proporciona una solució d'anàlisi i automatització per a la gestió de les xarxes mòbils, basat en l'execució d'algorismes d'intel·ligència artificial sobre una arquitectura de big data.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros, l'accés a un programa de formació internacional organitzat per ESADE en col·laboració amb experts de Silicon Valley i mentoring especialitzat.

Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la Covid-19, CaixaBank i Enisa continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que exerceixen. En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat de manera telemàtica, en una sessió en la qual han participat Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, i Pedro Da Silva, director econòmic financer d’Enisa, entre altres ponents. L'acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada DayOne Innovation Summit CiutatXXI, on s'han realitzat jornades relacionades amb la innovació, la tecnologia i l'emprenedoria aplicats a les noves ciutats, més sostenibles, segures, connectades i adaptades.

En aquesta edició, a la Comunitat Valenciana han participat 70 empreses. Les finalistes també han estat presents en aquest lliurament telemàtic i han presentat els seus projectes:

  • Arthex Biotech, laboratori centrat en el desenvolupament de models biomèdics i el tractament de diferents malalties, es dedica al desenvolupament d'un fàrmac contra una malaltia rara neuromuscular degenerativa, anomenada Distròfia Miotònica, que no té tractament. El seu objectiu és provar l'eficàcia del producte en pacients l’any 2022.
  • Aunoa és una empresa de desenvolupament de programari d'intel·ligència artificial per al reconeixement del llenguatge i enfocada a la millora de l'atenció i l'experiència al client mitjançant la creació d'assistents virtuals omnicanal. A través de la plataforma SaaS B2B, es proporciona a l'usuari ominicanalidad per accedir a tots els canals existents de missatgeria i, automatització de tots els serveis d'informació, atenció al client, màrqueting i venda, entre altres.
  • Dawako Medtech desenvolupa sistemes d'ecografia personalitzada a través de pegats específics per al desenvolupament de la imatge biomèdica per a la salut digital i medicina de precisió. Ha desenvolupat la primera versió d'una plataforma tecnològica d'imatge biomèdica de nova generació, per al monitoratge remot de pacients i l'anàlisi intel·ligent de biomarcadors d'imatge ecogràfica de forma cost-eficient.
  • Wenalyze és una solució de data analytics que permet als bancs i asseguradores automatitzar i optimitzar els processos per als seus clients comercials mitjançant l'ús de fonts de dades obertes. Facilita el mesurament dels riscos comercials, la seva evolució i control, aprofitant les fonts de dades obertes, les xarxes socials i les dades internes de les companyies d'assegurances.


Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 955 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes), que rebran un premi en metàl·lic de 5.000 euros.

A més, es premiarà a les empreses que ofereixin les millors solucions als principals reptes de la societat actual, que obtindran un premi en metàl·lic de 15.000 euros. En total, s'han definit un total de 8 reptes: Ciutat XXI (ciutats més sostenibles, segures, connectades i adaptades), Viu XXI (digitalització, nous models de negoci i reactivació del sector hoteler, restauració, turisme i oci), Benestar XXI (la salut dels ciutadans), Llavor XXI (transformació digital i innovació en el sector agroalimentari), Planeta XXI (la sostenibilitat mediambiental), Banca XXI (un nou model de banca més pròxima al client), Junts XXI (iniciatives d'impacte social), Deeptech XXI (augmentar la competitivitat de la indústria gràcies a la ciència i la transferència tecnològica).

Tant els guanyadors a nivell territorial com els guanyadors de les diferents categories i un finalista de cada repte també tindran accés a un programa de formació internacional i mentoring especialitzat.

A més, totes les empreses guanyadores dels premis i les finalistes dels reptes participaran en el Investors Day EmprenedorXXI i tots els participants d'aquesta edició podran accedir al DayOne Open Innovation Program per realitzar una prova de concepte amb CaixaBank.

Enguany, els guardons compten amb el suport d’AgroBank, CaixaBank Digital Business, CaixaBank Payments & Consumer, Zone2boost, Imagin, MicroBank, VidaCaixa, Banca d'Empreses, Negoci Immobiliari, CaixaBank Hotels&Tourism, Banca Privada, Banca de Particulars, CaixaBank Sèniors i CaixaBank Negocis.

Així mateix, la convocatòria compta amb el suport i col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l’Agência Nacional da Inovaçao de Portugal.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació el 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprenedorXXI, CaixaBank i Enisa tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i dirigit per Gonzalo Gortázar, té 15,2 milions de clients en el mercat ibèric; la major xarxa comercial de la península, amb més de 4.200 oficines; i continua reforçant el seu lideratge en banca digital amb un percentatge de clients digitals del 67,6%.

L'essència de CaixaBank és un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.

CaixaBank ha rebut el premi “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental 2020” de la revista britànica Euromoney, pel seu lideratge i compromís social en la seva resposta a la crisi del coronavirus. També ha estat triada com a “Millor entitat del món en Banca de particulars 2020” i “Millor Banc a Espanya 2020”, per la revista estatunidenca Global Finance. Aquests premis es sumen als obtinguts en l'àmbit de la banca digital, com el “Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2020”, i en l'àmbit de banca privada, en el qual CaixaBank ha estat triada “Millor entitat de Banca Privada d'Europa per la seva cultura i visió digital 2020”, i “Millor Entitat de Banca Privada a Espanya 2020”, per les revistes The Banker i PWM (Grup FT).

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional de Innovación és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des de 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a Enisa buscant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència en tots els sectors i en totes les Comunitats Autònomes.

Els préstecs participatius d’Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros a un milió i mig.

La cartera històrica d’Enisa supera els 7.200 préstecs destinats a més de 6.600 empreses per un import de més de 1.090 milions d'euros. 

Sobre IVACE

L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), entitat de dret públic adscrita a la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, té a càrrec seu la gestió de la política industrial de la Generalitat i el suport a les empreses en matèria d'innovació per a la competitivitat i modernització de les mitjanes i petites empreses i àrees industrials, emprenedoria, internacionalització i captació d'inversió, disseny i desenvolupament de mesures de finançament del sector privat que no afecto el marc d'actuació atribuït a altres organismes, així com la promoció d'enclavaments tecnològics, la seguretat industrial de productes i instal·lacions industrials, la metrologia, vehicles i empreses i el foment de l'estalvi, l'eficiència energètica i les fonts d'energies renovables, així com la gestió de la política energètica de la Generalitat.

Dins d'aquest marc és objectiu fonamental de l'Institut promoure i estimular la competitivitat empresarial, el desenvolupament sostenible i l'adaptació de les empreses de la Comunitat Valenciana a les exigències del mercat, facilitant les actuacions d'I+D+i empresarial, així com potenciar la reorganització, reconversió i modernització de les petites i mitjanes empreses, així com impulsar la seva creació i implantació, prestant particular atenció al desenvolupament tecnològic, la innovació, la internacionalització i comercialització.

Per això, l'activitat de l’IVACE adquireix especial rellevància amb la situació actual de crisi sanitària i econòmica en la qual es troben tant les empreses com el conjunt de la societat valenciana, a causa de la pandèmia de SARS-CoV.

Sobre CEEI València

Per part seva, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI València) promou l'emprenedoria i la innovació, donant suport a la creació d'empreses innovadores, la seva consolidació i creixement; amb l'objectiu de generar riquesa i ocupació en el teixit empresarial valencià.

Des de la seva fundació el 1991, el CEEI València ha assessorat a més de 8.000 emprenedors, desenvolupant 2.400 plans d'empresa i impulsant la creació de més de 1.500 empreses, amb més de 13.000 llocs de treball directes generats. Cal destacar la creació i consolidació de més de 400 empreses innovadores en el seu Centre.

Sobre Lanzadera / Marina Empresas

La incubadora i acceleradora de startups Lanzadera forma part, juntament amb EDEM Escuela de Empresarios i la societat d'inversió Angels, del pol d'emprenedoria Marina de Empresas. Es tracta d'una iniciativa de Juan Roig situada en la Marina de València que té la missió de formar, assessorar i finançar als emprenedors d'avui i del futur i que constitueix una aposta per la creació de riquesa, l'ocupació i el foment de la cultura de l'emprenedoria.

Des de la seva creació el 2013, Lanzadera ha donat suport a més de 600 startups, aportant més de 15M€ de finançament en préstecs de Lanzadera. Entre totes han aconseguit generar més de 3.250 llocs de treball directes, així com inversió externa de més de 130 milions d'euros. Per formar part del programa, els emprenedors poden enviar el seu projecte a www.lanzadera.es en qualsevol moment de l'any.

 

NOTÍCIES RELACIONADES