Nota de premsa

José Ignacio Goirigolzarri urgeix a culminar la Unió Bancària i impulsar el Fons de Garantia de Dipòsits Europeu

En el ‘IV Foro Internacional Expansión’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
José Ignacio Goirigolzarri, al ‘IV Foro internacional Expansión’.

• El president de CaixaBank indica que els bancs centrals han de mantenir el focus en l'evolució de la inflació, perquè “no està dominada”, però sense perdre de vista l'estabilitat financera.

• Afirma que l'evolució de l'economia espanyola “ha sorprès a tothom” i que el servei d'estudis de l'entitat, CaixaBank Research, elevarà fins al voltant del 2% la previsió de PIB espanyol d'aquest 2023.

 

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat aquest dimecres que “en situacions de turbulències (com les recentment viscudes arran de la caiguda de diverses entitats estatunidenques) encara es fa més evident la necessitat de culminar la Unió Bancària”, una lliçó que, ha subratllat, “està apresa però no aplicada”.

Durant la seva participació en l'‘IV Fòrum Internacional Expansión’, que se celebra en la localitat madrilenya d'Alcalá de Henares, el president de CaixaBank ha assegurat que “la Unió Bancària no s'acabarà fins que no tinguem un Fons de Garantia de Dipòsits Europeu, que, en definitiva, evita la correlació entre el risc bancari i el risc sobirà”.

Goirigolzarri s'ha mostrat confiat en què la presidència espanyola de la Unió Europea contribuirà a avançar en aquest camí, malgrat que en aquest moment no és una de les prioritats a curt termini de la UE, ja que seria fonamental per acabar amb la fragmentació europea.

El president de CaixaBank ha explicat que, en tot cas, les recents crisis de diverses entitats als Estats Units són casos particulars i que no tenen comparació amb la realitat espanyola i de la zona euro. En aquest sentit, ha deixat clar que el model de negoci a Espanya és molt diferent al d'aquestes entitats, i que els bancs espanyols tenen un “model molt diversificat en termes d'inversió i dipòsits”.

Respecte a l'actuació dels bancs centrals arran d’aquestes turbulències, Goirigolzarri ha mostrat la seva comprensió perquè mantinguin el focus en l'evolució de la inflació, perquè “no està dominada”. “La lluita contra la inflació és absolutament prioritària i és lògic que el BCE estigui adoptant una política de prendre decisions en funció de les dades que van apareixent”, ha afegit.

D'altra banda, el president de CaixaBank ha explicat també que l'evolució de l'economia espanyola “ha sorprès a tots” i que el servei d'estudis de l'entitat, CaixaBank Research, elevarà pròximament fins al voltant del 2% la previsió de PIB per al 2023.

Aquesta positiva evolució permetrà recuperar en el segon trimestre d’aquest any el nivell de PIB del 2019 previ a la pandèmia, ha augurat Goirigolzarri, qui, amb tot, ha advertit que l’economia espanyola té grans reptes que ha d’abordar com més aviat millor: la baixa productivitat i el desequilibri dels comptes públics.

CaixaBank, el primer banc a Espanya

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya amb un volum d'actius de més de 618.000 milions d'euros i una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI. El grup compta amb més de 20 milions de clients, la xarxa d'oficines i caixers més gran a Espanya i Portugal, i el lideratge en banca digital, amb més d'11 milions de clients digitals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES