Nota de premsa

José Ignacio Goirigolzarri: "A CaixaBank volem tenir una relació a llarg termini amb els nostres clients"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, a 'Formació sobre Rodes'

• El president de CaixaBank és protagonista de l'últim capítol de la sèrie audiovisual 'Formació sobre Rodes', impulsada per l'entitat per promoure la cultura financera en la societat, que es publica amb motiu del 'Dia de l'Educació Financera'.

• Goirigolzarri ha explicat que la banca ajuda als seus clients a través de l'assessorament en la gestió dels seus estalvis o concedint finançament perquè puguin dur a terme els seus projectes.

• CaixaBank compta amb el seu propi Pla de Cultura Financera, en el marc de l'eix social del Pla de Banca Sostenible, que comprèn iniciatives adreçades a diferents tipus de públics.

• La xarxa de Voluntariat CaixaBank ha impartit durant el primer semestre de l'any més de 2.100 tallers d'educació financera a més de 45.000 persones en situació de vulnerabilitat.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha destacat el valor que té per a l'entitat la relació amb els clients i el compromís social. "Nosaltres volem tenir una relació a llarg termini amb els nostres clients", ha assegurat. En l'últim capítol de la sèrie 'Formació sobre Rodes', que es publica amb motiu de la celebració del 'Dia de l'Educació Financera', Goirigolzarri ha explicat que la banca és "un dels pocs sectors en l'economia que tenim relació amb tots els ciutadans i empreses d'aquest país".

En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha clients que tenen els seus estalvis en les entitats i "nosaltres els ajudem amb la nostra assessoria i amb els nostres productes a rendibilitzar-los. I amb aquesta rendibilització el que fem és assegurar el seu futur". A banda, el president de CaixaBank ha indicat que altres clients demanen finançament: "Persones físiques que el que volen és assolir els seus somnis i aconseguir-los a curt termini. O aquelles empreses que necessiten finançament per dur a terme aquella il·lusió del projecte empresarial".

Durant la xerrada enregistrada en un breu trajecte en cotxe, Goirigolzarri també ha exposat que "un banc ha de tenir una rendibilitat per sobre del cost de capital, perquè és la manera de ser sostenible", si bé ha reconegut que "per ser un banc rendible, el que necessita són clients que estiguin encantats". "Però és molt difícil, per no dir impossible, tenir clients encantats si no tens un equip que realment estigui compromès en el seu servei", ha afirmat.

El president de CaixaBank ha assenyalat, a banda, que "tenim un fort compromís social que desenvolupem en la nostra tasca social, en la tasca de voluntariat i, a més, en les aportacions que fem a través dels dividends a la Fundació “la Caixa”, que fa una magnífica tasca social a tot el país".

‘Programa Aula’ de formació financera

La sèrie audiovisual ‘Formació sobre rodes’ està integrada en el ‘Programa Aula’ de formació financera i pretén acostar als interessats conceptes financers, econòmics i de sostenibilitat a través del format vídeo. ‘Aula’ va néixer amb la voluntat de dotar als accionistes minoristes de l'entitat de coneixements sobre economia i finances que els ajudin a prendre les seves decisions d'inversió de forma més fonamentada.

Des del seu llançament, ha incrementat el seu contingut i les eines utilitzades per a la seva divulgació. Així, aquesta aposta per l'educació financera es fa actualment a través de cursos presencials, webinars i diversos recursos per a la formació a distància. Mitjançant aquest programa, CaixaBank va aconseguir només el 2022 acostar els seus continguts a més de 10.000 accionistes, que van participar en les diferents iniciatives de formació.

L'entitat difon ‘Formació sobre rodes’ a través del perfil de X (anteriorment Twitter) per a accionistes de CaixaBank (@AccionistesCABK), un canal únic a l'Ibex 35 amb informació exclusiva per a aquest col·lectiu. Tots els vídeos realitzats també estan disponibles en el canal de YouTube de CaixaBank.

Compromís amb la cultura financera

CaixaBank té un ferm compromís amb l'educació i la cultura financera. L'entitat compta amb el seu propi Pla de Cultura Financera, en el marc de l'eix social del Pla de Banca Sostenible, que comprèn iniciatives adreçades a diferents tipus de públics. Durant l’any 2022, més de 100.000 persones van assistir a conferències, cursos i tallers organitzats per CaixaBank, i els seus continguts digitals van superar els 12,5 milions de visualitzacions.

L'entitat desenvolupa tres tipus d'accions: conscienciació, formació i creació de coneixement. CaixaBank busca contribuir a la millora dels coneixements sobre conceptes econòmics i financers rellevants per a la presa de decisions del dia a dia de clients, accionistes, col·lectius vulnerables i de la societat. 

Entre les iniciatives de CaixaBank hi ha el programa 'Molt per Fer', amb contingut divulgatiu i de conscienciació sobre finances difós a través de diferents mitjans digitals, o les accions dutes a terme per la xarxa de Voluntariat CaixaBank. Per la seva banda, el programa 'Aula' de formació sobre economia i finances ajuda els accionistes de l'entitat a ampliar coneixements per prendre les millors decisions; i a través de CaixaBank Research, el servei d'estudis del banc, es promou el coneixement mitjançant la recerca i l'anàlisi econòmica amb articles i conferències.

Al seu torn, MicroBank, el banc social de CaixaBank, que se suma des del 2015 amb iniciatives relacionades amb l'educació financera, ha llançat recentment un blog on es poden trobar continguts sobre temàtiques d'interès general.

D'altra banda, CaixaBank està adherida al 'Programa Funcas d’Estímul de l’Educació Financera', amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament d'activitats destinades a augmentar la cultura financera dels espanyols.

Voluntariat CaixaBank

La xarxa de Voluntariat CaixaBank ha impartit durant el primer semestre de l'any més de 2.100 tallers d'educació financera a més de 45.000 persones en situació de vulnerabilitat. L'objectiu de les sessions, que s'han realitzat tant de forma presencial com online, és contribuir al fet que els beneficiaris siguin conscients de la importància de l'estalvi, sàpiguin gestionar els ingressos i despeses, i puguin millorar la seva economia personal.

El programa d'educació financera de Voluntariat CaixaBank s'estructura en tres àrees, segons les característiques dels beneficiaris i amb materials dissenyats específicament per als diferents perfils: adults en risc d'exclusió social, persones amb discapacitat intel·lectual i joves. En tots els casos, s'utilitza material adaptat a cada tipus d'alumne. Durant el primer semestre, els voluntaris han impartit més de 325 tallers entre adults i persones amb discapacitat intel·lectual; i han ofert més de 1.580 sessions a joves de 4t d'ESO. A banda, han realitzat més de 190 xerrades d'educació financera per a gent gran.

Les sessions, d'entre 1 i 2 hores de durada, s'han dut a terme en col·laboració amb més de 640 entitats i centres educatius de tota Espanya, i en elles han participat més de 440 voluntaris amb coneixements tècnics en economia i finances personals.

Els participants en la iniciativa poden aprendre, de manera pròxima i senzilla, conceptes bàsics sobre educació financera, així com adquirir eines i pautes bàsiques perquè els beneficiaris aprenguin a gestionar el seu pressupost.