Nota de premsa

imagin impulsa un projecte per detectar i frenar l'expansió d'incendis a través d'intel·ligència artificial

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Pablo, Laura i Cosmin, creadors d’Utopía.

• Utopia, la iniciativa guanyadora de la tercera edició de l'imaginPlanet Challenge, es concep com un software capaç de prevenir i avaluar mitjançant intel·ligència artificial els riscos d'un incendi forestal i reaccionar amb màxima rapidesa.

• Per incubar el projecte, els creadors d'Utopia han viatjat de la mà d'imagin a Silicon Valley, on han rebut sessions de formació a les universitats de Stanford i Berkeley, i han visitat empreses com Google i Meta.

• Més de 2.500 joves de tota Espanya han participat en la tercera edició del programa organitzat per imagin per impulsar idees d'emprenedoria capaces de generar un impacte positiu al planeta.

 

Utopia, un projecte dirigit a reduir el temps de resposta als incendis, ha resultat guanyador de la tercera edició de l'imaginPlanet Challenge, la iniciativa d'imagin que dona suport a joves amb idees d'emprenedoria per protegir el medi ambient. A través d'aquest programa, imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ofereix formació i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores perquè puguin desenvolupar projectes capaços de generar un impacte positiu al planeta.

El projecte Utopia es concep com un software que mitjançant intel·ligència artificial i visió per computació és capaç de prevenir, detectar i avaluar focus d’incendis forestals per poder reaccionar amb màxima rapidesa. L'objectiu del projecte és reduir el temps de resposta i protegir els ecosistemes terrestres, alienant-se amb l'ODS 15. Utopia ha sigut ideat per tres estudiants d'Enginyeria Electrònica Industrial de la Universitat Politècnica de València: Cosmin Ionescu (22 anys), Laura Sempere (22 anys) i Pablo José Gómez (22 anys).

Després d'alçar-se amb el guardó, com a punt de partida per arrencar la fase d'incubació del projecte i crear el seu producte mínim viable (MVP), l'equip d'Utopia ha tingut l'oportunitat de viatjar aquest mes de juliol a Silicon Valley de la mà d'imagin. Durant dues setmanes, els creadors d'Utopia han participat en un programa d'incubació del seu projecte, que ha inclòs formació en les prestigioses universitats de Stanford i Berkeley, i visites a empreses inspiradores i d'èxit com Google i Meta. A més, els guanyadors han participat en multitud d'activitats dirigides a fomentar tant l'evolució del projecte com el propi creixement com a equip, amb una agenda completa que també ha inclòs un road trip en el qual han pogut conèixer els Parcs Naturals de Califòrnia, Arizona i Nevada.

2.500 participants en la 3a edició de l'imaginPlanet Challenge

El projecte guanyador de la tercera edició de l'imaginPlanet Challenge ha resultat escollit entre els més de 650 equips inscrits a l'imaginPlanet Challenge, que en aquesta edició ha comptat amb més de 2.500 joves participants. Durant els últims mesos, imagin ha ofert a tots ells un programa de formació especialitzada a través de sessions presencials i telemàtiques sobre sostenibilitat i emprenedoria, i ha posat a la seva disposició eines i recursos per donar forma a les seves idees.

D'entre tots els participants, imagin va seleccionar 10 equips finalistes, que el passat mes de juny van presentar els seus projectes davant un jurat d'experts format per professionals vinculats a empreses de referència en sostenibilitat i membres de l'equip d'imagin. La iniciativa ha comptat a més amb la implicació de la comunitat d'imaginers, que van votar el seu projecte favorit a través dels canals digitals.

Després del procés d'incubació que ha arrencat a Silicon Valley, Utopia presentarà el projecte al setembre en una sessió format Demo Day davant d'inversors, business angels, plataformes acceleradores i organitzacions de referència de l'ecosistema emprenedor.

El projecte comptarà amb el suport d'imagin també en la fase d'acceleració per impulsar-lo i contribuir que es converteixi en una iniciativa capaç de generar impacte positiu al planeta.

imaginPlanet, una aposta per la sostenibilitat

L'imaginPlanet Challenge forma part del conjunt de productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat que imagin, a través d'imaginPlanet, desenvolupa per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. A través d'imaginPlanet s'activen accions de suport a causes socials i mediambientals pròpies o impulsades per persones o organitzacions a qui imagin dona el seu suport.

El pla de sostenibilitat d'imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. En aquest sentit, els incentius per a nous clients substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles com, per exemple, reforestacions, neteja d'oceans o donacions a causes solidàries. Així mateix, a més d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El model de sostenibilitat d'imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels estàndards més alts d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis financers mobile only a aconseguir aquesta certificació.

Més de 4 milions d'imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden els seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment, compta amb una comunitat de 4'3 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.  

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que l'han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.