Nota de premsa

Grupo NH Hotels, Meliá Hotels International, Hotel The Serras Barcelona, Gran Hotel Inglés i Hotel Don Pancho guanyen el premi Hotels&Tourism de CaixaBank a nivell nacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadors dels Premis CaixaBank Hotels&Tourism, acompanyats de Manuel Giménez Rasero, conseller d´Economía, Ocupació i Competitivitat de la Comunitat de Madrid, y del equip de CaixaBank Hotels&Tourism.

• Els guardons reconeixen la innovació i transformació digital; la sostenibilitat i responsabilitat corporativa; i la modernització i reposicionament de l'oferta turística.

• Grupo NH Hotels ha estat premiat en la categoria de “Transformació digital”; Meliá Hotels International en la de “Responsabilitat Corporativa”; i Hotel The Serras Barcelona, Gran Hotel Inglés i Hotel Don Pancho com a “Millor Reposicionament o Reforma”.

 

Grupo NH Hotels, Meliá Hotels International, Hotel The Serras Barcelona, Gran Hotel Inglés i Hotel Don Pancho han resultat guanyadors de la fase nacional de la segona edició dels premis Hotels & Tourism de CaixaBank, que reconeixen la innovació i transformació digital; la sostenibilitat i responsabilitat corporativa; i la modernització i reposicionament de les empreses turístiques en tot el país. Després d'analitzar les característiques dels diferents projectes i iniciatives presentades, s'han seleccionat aquestes cinc companyies del sector turístic i hoteler com les millors en les diferents categories dels premis: “Transformació digital”, “Responsabilitat Corporativa” i “Millor Reposicionament o Reforma”.

L'acte de lliurament de premis s'ha celebrat avui a l'estand de CaixaBank a Fitur, la fira turística més rellevant del sector, amb presència de Ion Vilcu, director del Departament de Membres Afiliats de la OMT, i de David Rico, director de CaixaBank Hotels&Tourism. Amb aquests guardons, CaixaBank, entitat financera de referència en el sector hoteler i turístic, té l'objectiu d'impulsar noves actuacions que ajudin a fomentar la millora i renovació de les empreses dedicades al turisme, sector estratègic per al país.

Grupo NH Hotels ha guanyat el premi a la “Transformació digital”, per la innovadora combinació dels seus serveis “Check In”, “Choose your room” i “Online Check Out”, que posen a mà dels clients que reserven per canal directe el control sobre la seva estada. Carla Cudós, directora de Relacions Públiques de Grupo NH Hoteles, ha estat l’encarregada de recollir el guardó, lliurat pel conseller d'Economia, Ocupació i Competitivitat de la Comunitat de Madrid, Manuel Giménez Rasero; i el director territorial de CaixaBank a Madrid, Rafael Herrador.

Meliá Hotels International ha estat guardonat amb el premi a la “Responsabilitat Corporativa”, pel seu projecte CO2perate d'optimització dels seus recursos per reduir emissions i consum d'aigua; i potenciar el consum d'energies renovables. Mark Hoddinott, Chief Real Estate Officer de Meliá Hotels International, ha rebut el premi que ha estat lliurat per Francina Armengol, Presidenta del Govern dels Illes Balears, i María Cruz Rivera, directora territorial de CaixaBank a Balears.

El premi a “Millor Reposicionament o Reforma”, que reconeix l'originalitat dels projectes de reposicionament o reforma, el seu disseny innovador i l'impacte en la destinació, en la subcategoria d'establiments de 50 habitacions o menys, s'ha concedit ex aequo a Hotel The Serras Barcelona i a Gran Hotel Inglés. Jordi Serra, propietari i president d'Hotel The Serras Barcelona, ha rebut el guardó de la mà de Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, i María Alsina, directora territorial de CaixaBank a Barcelona. Per part seva, el premi a Gran Hotel Inglés l'ha recollit Ignacio Jiménez, CEO i soci fundador de Hidden Away Hotels i Carmen Cordón, propietària de l’hotel. Aquest premi l'ha lliurat també Manuel Giménez Rasero, conseller d’Economia, Ocupació i Competitivitat de la Comunitat de Madrid, i Rafael Herrador, director territorial de CaixaBank a Madrid. Finalment, el premi a “Millor Reposicionament o Reforma” en la subcategoria d'establiments de més de 50 habitacions s'ha concedit a Hotel Don Pancho. El director general del Grupo Don Pancho, Francisco Quiles, ha recollit el premi de la mà d'Antonio Pérez, alcalde de Benidorm, i Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana.

Accèssits

Alannia Resorts ha obtingut l'accèssit en la categoria de “Transformació digital”, per la innovació que han aplicat en la creació d'una app pròpia que permet que el client gestioni la seva estada amb eficiència i comoditat. Javier Fur, CEO i propietari de grup Marjal, ha recollit el premi, que ha estat lliurat per Henrik Campos, director general de Turisme de la Comunitat Valenciana, i també per Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana.

Per part seva, Senator Hotels&Resorts ha obtingut l'accèssit en la categoria de “Responsabilitat Corporativa”, per la seva aposta per un turisme sostenible, respectuós amb el medi ambient, per la inclusió social a través d'acords amb entitats socials, la igualtat de gènere i oportunitats, formació dels seus empleats i cultura d'empresa. El reconeixement l'ha recollit José María Rossell Massachs, vicepresident i CEO de Grupo Senator Hotels&Resorts, de la mà de Manuel Muñoz, secretari general de Turisme de la Junta d’Andalusia, i Juan Ignacio Zafra, director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Murcia.

L'accèssit en “Millor Reposicionament o Reforma”, en la subcategoria d'establiments de 50 habitacions o menys, ho ha obtingut Hotel Casa Palacio María Luisa, premi que ha recollit la fundadora i presidenta de Kaizen Hotels, María Luisa Cuñado Azcarate, i que li ha lliurat Manuel Muñoz, secretari general de Turisme de la Junta d’Andalusia, i Guillermo Martín, director comercial de Banca d’Empreses de CaixaBank a Andalusia Occidental.

María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental. Finalment, l'accèssit en la subcategoria d'establiments de més de 50 habitacions del premi “Millor Reposicionament o Reforma” se li ha concedit a Hotel Delamar. En aquest cas, l'encarregat de recollir el premi ha estat Enric Dotras, president del Gremi d’Hosteleria de Lloret de Mar, en nom de Jordi Frigola, CEO del Grupo Frigola, entregat a mans de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar; Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme; i Antonio Asensio, director comercial de Banca d’Empreses de CaixaBank a Catalunya.

El jurat dels premis el formen professionals de CaixaBank especialistes en el sector turístic i en Responsabilitat Corporativa, i d'institucions rellevants del sector com són la Fundació Bancària “la Caixa”, la Confederació Espanyola d'Hotelers i Allotjaments Turístics (CEHAT), l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) i la Federació Hotelera de Mallorca.

Aposta pel sector turístic i hoteler

Aquest guardó és una mostra més de l'aposta de CaixaBank pel mercat turístic i, concretament, pels projectes sostenibles i innovadors del sector a Espanya, un suport que es materialitza a través de la seva línia de negoci especialitzada CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers.

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

CaixaBank Hotels & Tourism, a més, té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola. A més, l'entitat financera és membre de l'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Aquesta afiliació, que va ser aprovada el passat 11 de setembre en la 23a Assemblea General de la OMT celebrada a Sant Petersburg, situa a CaixaBank com el primer banc europeu en convertir-se en membre afiliat d'aquesta organització internacional, la principal de l'àmbit turístic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES