Nota de premsa

Greystar i Vía Célere financen la seva cartera de Build-to-Rent amb un préstec verd de CaixaBank de 200 milions d'euros

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Es tracta del crèdit verd immobiliari més gran concedit per CaixaBank a Espanya enguany.

• El préstec es destinarà a l'adquisició i gestió de 22 promocions residencials localitzades en zones d'alta demanda de lloguer a Madrid, Màlaga, Sevilla, València i Bilbao.

• El finançament té un termini de set anys i compta amb cobertura per a una potencial pujada de tipus durant aquest període.

Greystar Real Estate Partners, LLC ("Greystar"), líder mundial en inversió, promoció i gestió d'habitatges en lloguer, i Vía Célere, promotor i gestor líder d'actius residencials a Espanya i Portugal, han signat un acord de finançament verd amb CaixaBank per valor de 197,5 milions d'euros per a l'adquisició i gestió de 22 promocions residencials destinades al lloguer en localitzacions d'alta demanda de Madrid, Màlaga, Sevilla, València i Bilbao. El termini de finançament és de set anys i l'acord inclou a més una cobertura que protegeix en cas que es produeixi una pujada de tipus durant aquest període.

Es tracta del préstec immobiliari verd més gran concedit per CaixaBank a Espanya l'any i compleix amb els Principis de Préstecs Verds emesos per la Loan Market Association (LMA), alineant-se amb les categories d'edificació sostenible i eficiència energètica. DLA Piper ha assessorat a CaixaBank en aquesta operació. El 2022, CaixaBank va concedir 8.074 milions d'euros en finançament verd. D'aquest finançament, el 43,7% (3.532 milions d'euros) es va destinar a projectes immobiliaris.

La Joint Venture compta amb 22 edificis en zones d'alta demanda de lloguer com Màlaga, Sevilla, València i Bilbao. El 88% de les promocions està en construcció i el 66% es lliurarà durant 2023; el percentatge restant està previst que es completi entre 2024 i 2025. Els edificis tindran certificat BREEAM i Certificat d'Eficiència Energètica en els nivells A i B, els estàndards de major rang, que certifiquen edificis que redueixen el consum d'energia.

La cartera operarà sota la marca 'Be Casa Essential', caracteritzada per oferir habitatges assequibles d'un a tres dormitoris dissenyats expressament per al lloguer. Les promocions estaran dotades de zones comunes i serveis per als llogaters com gimnàs, co-working, club social i piscina comunitària, entre d'altres. “Be Casa Essential” és el resultat de l'escissió de la marca ‘Be Casa’, propietat de Greystar, que ja opera una cartera de 2.500 apartaments de flex living a Espanya. En l'operació, Jones Day ha actuat com a assessor de la Joint Venture.

Juan Manuel Acosta, director general de Greystar a Espanya, ha declarat: "Aquest anunci d'acord de finançament verd amb CaixaBank suposa un pas endavant en el nostre objectiu d'augmentar l'oferta d'habitatge de lloguer sostenible i de qualitat a Espanya. En Greystar estem molt orgullosos de garantir a través d'aquest acord la construcció sostenible i l'eficiència energètica dels nostres edificis".

Sobre Greystar

Greystar és una empresa líder en inversió, gestió i desenvolupament d'actius residencials, logístics i de life sciences a nivell mundial. Amb seu a Charleston, Carolina del Sud, Greystar gestiona actius immobiliaris valorats en més de 250.000 milions de dòlars en gairebé 227 mercats a nivell mundial, i compta amb oficines als Estats Units, Europa, Llatinoamèrica i la regió Àsia-Pacífic. Greystar és el major operador d'apartaments de lloguer als Estats Units, on gestiona aproximadament 794.000 llits, i compta amb una sòlida plataforma institucional de gestió d'inversions amb aproximadament 62.000 milions de dòlars en actius sota gestió, inclosos més de 26.000 milions de dòlars d'actius en desenvolupament. Greystar va ser fundada per Bob Faith el 1993 amb la intenció de convertir-se en un proveïdor de serveis de classe mundial en el sector residencial de lloguer.  Per saber més, visiti www.greystar.com

Sobre Via Célere

Vía Célere és una companyia immobiliària especialitzada en la promoció, inversió i gestió d'actius residencials. Gràcies al seu innovador model de negoci i al seu equip de professionals, Vía Célere és avui una de les empreses líders en el sector residencial ibèric. La companyia aposta per la innovació i la sostenibilitat com pilars fonamentals dels seus projectes, alhora que mostra el seu compromís permanent amb la satisfacció dels seus clients, accionistes i el desenvolupament professional dels seus empleats. Värde Partners, empresa líder mundial en inversions alternatives, és el principal sponsor de Vía Célere.

CaixaBank, referent europeu en sostenibilitat

CaixaBank és una entitat amb un fort vincle històric amb l'impacte social de la seva activitat i assumeix la responsabilitat d'impulsar una economia positiva per al benestar de les persones. Amb aquest propòsit, el banc ha desenvolupat un Pla de Banca Sostenible, integrat dins el Pla Estratègic de CaixaBank, que recull la seva proposta per resoldre reptes com l'impuls de les finances sostenibles, la desigualtat, el canvi climàtic i l'atur.

La sostenibilitat és un dels tres pilars en què es basa l'entitat per assolir els resultats del Grup i s'estableixen tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, així com promoure una cultura responsable sent referents en governança. CaixaBank té com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles fins al 2024.

El 2022, CaixaBank va ser el banc líder en finances sostenibles a Europa segons la classificació de Bloomberg, que va situar a l'entitat en la primera posició del rànquing EMEA Top Tier Green Loans,. Per la seva part, Refinitiv va posicionar a CaixaBank en la tercera posició del rànquing EMEA TopTier Green & Sustainability-Linked Loans.

 

NOTÍCIES RELACIONADES