Nota de premsa

Grenergy signa amb CaixaBank la primera línia de risc comercial verd del mercat espanyol

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Seu de Grenergy

• La línia, amb un límit de 25 milions d'euros, permetrà a Grenergy emetre avals i garanties, crèdits documentaris i finançaments de comerç exterior qualificades de verds.

• CaixaBank torna a mostrar la innovació i diversificació en les solucions de finançament sostenible als productes de Banca Transaccional més utilitzats per les empreses.

• Grenergy torna a ser pionera en finançament verd després de l'emissió del primer programa de pagarés verds del mercat espanyol l'any passat.

Grenergy ha signat amb CaixaBank una línia de risc comercial verd per un import de 25 milions d'euros. Es tracta de la primera operació d'aquest tipus en el mercat espanyol. Aquesta línia de risc comercial permetrà a Grenergy emetre avals i garanties, crèdits documentaris i finançaments de comerç exterior, qualificats de verds per la seva elegibilitat d'impacte mediambiental, segons estableixen els Green Lloen Principles de la Lloen Market Association (LMA).

La signatura de l'operació ha estat possible gràcies a què Grenergy compta amb un Marc de Finançament Verd, que està sotmès a la verificació externa per part de l'agència Sustainalytics.

Aquesta operació és una mostra més del pla de diversificació i innovació que CaixaBank està duent a terme per adaptar les solucions de finançament sostenible als productes de Banca Transaccional més utilitzats per les empreses. El 2021 es van fer 15 operacions sostenibles de Banca Transaccional que van mobilitzar 4.188 milions d'euros, amb empreses de diversos sectors, amb operacions pioneres en factoring, confirming o línies d'avals, entre d'altres.

 

Grenergy

La companyia ja va ser protagonista de la primera emissió de Bons Verds del MARF el 2019, en aquest cas amb verificació independent de Vigeo Eiris, i el 2021 va registrar el primer programa de pagarés verds a Espanya per 100 milions d'euros. 

Grenergy ha estat distingida com ESG Top Performer 2022 entre més de 4.000 companyies per la seva gestió de riscos ESG, un reconeixement atorgat per l'agència Sustainalytics a les companyies líders en el seu sector.

Segons Emi Takehara, CFO de Grenergy, “amb aquesta línia continuem consolidant la nostra posició com a empresa referent en finançament verd, al costat d'entitats financeres compromeses amb  la creació de valor sostenible”. 

 

CaixaBank, compromès amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat. L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El 2021 el banc ha mobilitzat 31.375 milions d'euros en finançaments sostenibles, fet que suposa un augment del 150% del volum de finançaments sostenibles respecte a 2020. 

CaixaBank s'ha posicionat com el 6è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv i és el banc espanyol millor col·locat en aquesta classificació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES