Nota de premsa

Gonzalo Gortázar destaca que “les empreses líders tenim la responsabilitat de ser referents en l'impuls a la diversitat” en el lliurament dels Premis Dona Empresària CaixaBank 2023

Reconeixement a l'excel·lència empresarial i al talent femení

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar es reuneix amb les guanyadores de la 7ª edició dels Premis Dona Empresària CaixaBank.

• Per al conseller delegat de CaixaBank, “els Premis Dona Empresària són un projecte molt il·lusionant per a l'entitat, ja que engloben dues grans prioritats per al Grup. D'una banda, donar suport i mantenir-se sempre a prop de les empreses, i de l'altra, ser referents en l’impuls de la diversitat”.

• María José Cascajo, com a guanyadora nacional del Premi Dona Empresària CaixaBank 2023, ha estat una de les empresàries espanyoles guardonades als IWEC Awards, que enguany es van lliurar a Torí (Itàlia) entre el 5 i 7 de novembre.

 

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha destacat “que les empreses líders tenim la responsabilitat de ser referents en l'impuls a la diversitat” i ha assenyalat que “és important que tots ens involucrem en la lluita contra la desigualtat per equilibrar la balança i accelerar la reducció de la bretxa actual”.

Així ho ha afirmat el conseller delegat de CaixaBank durant la celebració del lliurament dels Premis Dona Empresària CaixaBank 2023; una trobada que ha reunit en l’'all in one' de CaixaBank a Madrid a la guanyadora nacional, María José Cascajo, fundadora i directora financera de la farmacèutica HC Clover, i a les guanyadores regionals d'uns guardons que celebren aquest any la seva setena edició.

Durant la sessió, en la qual també han participat diferents representants de l'equip directiu de CaixaBank, Gortázar ha destacat l'alta qualitat de les candidatures en aquesta edició dels premis, consolidats en els últims anys pel seu reconeixement a l'excel·lència empresarial i per la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola. “Els Premis Dona Empresària CaixaBank són un projecte molt il·lusionant per a l'entitat, ja que engloben dues grans prioritats per al banc. D'una banda, donar suport i mantenir-se sempre a prop de les empreses, i de l'altra, ser referents en l’impuls de la diversitat”, ha afirmat.

El directiu ha fet referència a les diferents iniciatives de l'entitat en matèria de diversitat, com els premis WONNOW, i ha recordat: “CaixaBank compta amb un 57% de dones i amb el 43% de les dones directives, i la xifra va creixent a bon ritme, cosa que confirma que, tot i que encara queda molt per fer, anem en la bona direcció".

En la trobada, les directives han rebut també la invitació a participar en la Comunitat Dona Empresària CaixaBank, una comunitat operativa a través de LinkedIn que funciona com a punt de trobada per establir vincles professionals entre totes les dones guardonades en les set edicions dels premis, i com a plataforma per compartir coneixement, idees i experiències entre elles. La Comunitat ofereix també accés a experiències exclusives, com fòrums, debats, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals, amb els quals es vol contribuir al desenvolupament i el lideratge de la dona en l'àmbit dels negocis.

Les guanyadores de la 7a. Edició dels Premis Dona Empresària CaixaBank:

  • Guanyadora nacional: María José Cascajo, fundadora i directora financera de C. Clover Productos y Servicios, empresa dedicada al sector farmacèutic.
  • Andalusia: María Dolores Morales Vicente, CEO de Biosabor, empresa dedicada al sector agroalimentari.
  • Balears: Begoña Amengual, directora general de MAC Hotels, empresa del sector hoteler.
  • Barcelona: Elena Massot Puey, vicepresidenta i consellera delegada de Vertix Grupo Inmobiliario, empresa dedicada a la promoció immobiliària.
  • Canàries: Yukonda Esparragoza, propietària de Lavandería Romeral, empresa dedicada al sector de la bugaderia industrial.
  • Castella-La Manxa i Extremadura: Carmen López Serrano, CEO de Vegenat, empresa dedicada al sector agroalimentari.
  • Castella i Lleó: María Eugenia Clemente, directora general d'Alestis Aerospace, empresa dedicada al sector de l'aeronàutica.
  • Catalunya: Sonia Plana, CEO de Exquisitarium SL, empresa dedicada al sector de l'hostaleria.
  • Comunitat Valenciana: Maite Marín, directora general del col·legi Mas Camarena.
  • Ebro (Aragó, La Rioja i Navarra): María Mariné, CFO de Quality Corn Grain, empresa dedicada al sector agroindustrial.
  • Madrid: Benita Martín, CEO de Copladur, empresa del sector de la construcció (ex aequo amb María José Cascajo, seleccionada guanyadora nacional).
  • Múrcia: Encarna Ortiz, CEO de Grupo Vigilant, empresa dedicada a la seguretat privada.
  • Nord (Astúries, Cantàbria, Galícia i País Basc): Adriana Domínguez, presidenta executiva d'Adolfo Domínguez, grup dedicat al sector de la moda.

Els Premis Dona Empresària CaixaBank

Els 'Premis Dona Empresària CaixaBank' s'han consolidat en els últims anys pel seu reconeixement a l'excel·lència empresarial i per la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola.

El jurat dels premis, integrat per un grup de directives i directius de CaixaBank, selecciona una guanyadora regional per cada Direcció Territorial del banc, i posteriorment, en una segona fase, es tria la guanyadora nacional que, com a tal, també és una de les empresàries espanyoles guardonades en els premis internacionals IWEC Awards, que enguany es van lliurar a la ciutat de Torí (Itàlia) entre el 5 i el 7 de novembre.

En els més de quinze anys d'història, IWEC ha guardonat 538 empresàries en representació de 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries compten, de manera conjunta, amb més de 410.000 treballadors i una facturació anual de 49.700 milions de dòlars.

El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

Els 'Premis Dona Empresària CaixaBank' s'inscriuen en el marc del programa de diversitat Wengage, un projecte transversal de CaixaBank desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural...

Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, i per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona a l'entitat; i iniciatives en l’àmbit extern per als clients i la societat, focalitzades a impulsar la diversitat i la igualtat d'oportunitats en quatre àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, esport i entorn rural.

CaixaBank compta amb un 42,9% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les tres primeres empreses del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

El projecte està impulsat també per la divisió de CaixaBank Empreses. L'entitat s'ha consolidat com a banc de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals hi treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial.

En l'àmbit internacional, CaixaBank dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger.