Nota de premsa

Goirigolzarri es reuneix amb una representació dels esportistes que competiran als Jocs Paralímpics

CaixaBank presenta a Madrid la seva exposició itinerant sobre l'esport paralímpic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Miguel Carballeda, president del CPE, es reuneixen amb una representació dels esportistes que competiran als Jocs Paralímpics en el marc de la exposició itinerant #InconformistasDelDeporte

• Miguel Carballeda, president del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE), i José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, han departit amb atletes com Desirée Vila, José Ramón Cantero i Sergio Ibáñez, a poques setmanes del desplaçament cap a Tòquio.

• Tots ells han visitat la mostra sobre esport paralímpic situada a l'oficina CaixaBank Store Puerta Alcalá – Serrano de Madrid, que estarà disponible fins al 23 de juliol i que posteriorment es desplaçarà a l'ambaixada espanyola a Tòquio sempre que la situació sanitària ho permeti.

• CaixaBank patrocina el Comitè Paralímpic Espanyol i el pla ADOP, l'objectiu del qual és proporcionar als atletes els mitjans econòmics precisos i la visibilitat necessària perquè puguin preparar-se per competir com a esportistes d’elit.

• Aquesta nova iniciativa, denominada “Junts fins a la meta”, dona continuïtat a la campanya “20 per als 20” impulsada per CaixaBank i que buscava promoure accions que ajudessin a l'esport paralímpic espanyol en els mesos previs a la cita esportiva de Tòquio.


El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE), Miguel Carballeda, s'han reunit avui amb una representació d'esportistes que competiran als Jocs Paralímpics a Tòquio a finals d'agost. A la trobada han acudit l'atleta Desirée Vila, el judoka Sergio Ibáñez i el nadador José Ramón Cantero.

Tots ells han departit a l'oficina Store Puerta Alcalá-Serrano de CaixaBank a Madrid, on han visitat, a més, la recentment inaugurada exposició itinerant #InconformistasDelDeporte, l'objectiu de la qual es focalitza en acostar l'esport paralímpic i els seus èxits a tota la societat en el marc de l'acord de patrocini de l'entitat financera amb el CPE.

Goirigolzarri ha destacat a la trobada “la importància de visibilitzar l'esport paralímpic al nostre país i fer brillar els èxits dels nostres atletes, que treballen amb esforç, tenacitat i treball en equip”. L’executiu ha posat en valor les múltiples accions impulsades per l’entitat en aquest patrocini estratègic. “La nostra vinculació i treball conjunt amb el Comitè Paralímpic ens ha permès col·laborar activament amb la formació i preparació d’esportistes d’elit, al mateix temps que ens associa amb els seus valors, que estan en línia amb els nostres valors fundacionals de compromís social, econòmic i cultural”.

Per part seva, Carballeda ha ressaltat “el valor de les moltes iniciatives que CaixaBank està duent a terme a favor de la difusió de l'esport paralímpic, en favor dels ‘Inconformistes de l'esport’, com resa el seu lema”. El president del CPE ha valorat l'exposició, “que tracta sobre el present i el passat històric dels nostres esportistes paralímpics, ens ajuda a acostar-nos una mica més a la societat i entronca a més perfectament amb la celebració del 25 aniversari del Comitè Paralímpic Espanyol”.

A través d'aquesta iniciativa, CaixaBank reprèn el seu suport a un dels patrocinis estratègics de l'entitat, com és l'acord amb el Comitè Paralímpic Espanyol i el pla ADOP, l'objectiu del qual és proporcionar als atletes els mitjans econòmics precisos i la visibilitat necessària perquè puguin preparar-se per competir com a atletes d'elit.

Compromís amb la diversitat i la inclusió en l'esport

D'aquesta manera, l'entitat financera incideix en el seu compromís amb l'esport paralímpic, que té els seus orígens l'any 2016, quan CaixaBank va decidir apostar pel patrocini de l'esport adaptat per fomentar la inclusió en l'esport i reafirmar el seu compromís amb la diversitat.

El primer acord va ser com a patrocinador principal de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, amb l'objectiu d'impulsar el bàsquet en cadira de rodes, tant en la modalitat masculina com femenina. Al mateix temps, CaixaBank es va implicar en els campionats d'escola de bàsquet en cadira de rodes per arribar a totes les franges d'edat de la societat.

Posteriorment, l'any 2019, CaixaBank es va convertir en nou patrocinador del Comitè Paralímpic Espanyol. Mitjançant aquest patrocini, CaixaBank col·labora activament amb el CPE, a través del programa ADOP i múltiples activitats en paral·lel per acostar l'esport paralímpic a tota la societat.

El 2020, amb l'acord renovat amb la FEDDF, l'entitat financera va prorrogar el seu compromís amb l'esport paralímpic complint amb els seus principals objectius, que passen perquè els atletes puguin comptar amb els millors mitjans possibles per aconseguir els seus èxits esportius i traslladar a la societat els valors que representen. 

A més, durant aquest temps CaixaBank ha aportat, com a valor afegit a la seva col·laboració, la posada en marxa de campanyes de difusió amb l'objectiu donar a conèixer l'esport paralímpic i els seus esportistes, afavorint un major coneixement de les seves gestes esportives i dels valors que impregnen cadascuna de les seves accions.

CaixaBank ha organitzat una gira de tres parades per Espanya per donar a conèixer la història de l'esport paralímpic i el dia a dia dels esportistes espanyols. El punt de partida va ser València, del 7 al 17 de juny; seguida de Sevilla, del 21 de juny a l'1 de juliol, i el final és a Madrid, on la mostra estarà oberta a tot el públic de manera gratuïta fins al proper 23 de juliol. Després de la gira nacional, l'exposició viatjarà a l'Ambaixada Espanyola a Tòquio, on s'inaugurarà a final d'agost, sempre que la situació sanitària ho permeti, coincidint amb l'inici dels Jocs Paralímpics.

A aquesta exposició es poden trobar objectes imprescindibles per a aquests atletes, així com anècdotes, testimonis i vídeos rellevants que resumeixen l'evolució de l'esport adaptat al nostre país.

Als quatre mòduls tridimensionals integrats dins de l'oficina de CaixaBank es poden apreciar múltiples imatges de l'evolució dels Jocs Paralímpics des del 1960, amb especial recalcament als jocs celebrats a Barcelona ’92. Al mateix temps, és possible veure algunes de les medalles més importants aconseguides per la delegació espanyola i elements imprescindibles perquè els atletes puguin competir de manera adaptada en diferents modalitats esportives.

L'exposició també compta amb cites d'esportistes de renom i fragments amb curiositats i fragments amb curiositats i històries de l’esport paralímpic escrites i audiovisuals que posen de manifest la constància, el treball i la superació de tots els atletes representats.

De “20 per als 20” a “Junts fins a la meta”

Aquesta mostra itinerant s'emmarca dins del nou programa “Junts fins a la meta” impulsat per CaixaBank. L'acció segueix l’estela marcada per la campanya #InconformistasDelDeporte i el programa inaugural “20 per als 20”, que ha consistit a impulsar un programa de reptes mensuals amb l'objectiu de donar visibilitat a l'esport paralímpic i als seus protagonistes: els esportistes.

Amb l'objectiu d'associar els valors de CaixaBank amb el Comitè Paralímpic Espanyol i elevar la percepció de l'esport paralímpic i els seus esportistes a la societat, l'entitat financera va crear, després de la signatura del patrocini el 2019, el pla de continguts per a “els inconformistes de l'esport”, eix creatiu de la campanya publicitària que ha realitzat CaixaBank durant el transcurs d'aquest acord.

A través d'aquest calendari d'accions, CaixaBank ha acompanyat al CPE en la seva marxa diària fins als Jocs Paralímpics com a soci estratègic.

Declaracions de José Ignacio Goirigolzarri a la trobada amb els esportistes que competiran a Tokio

 

NOTÍCIES RELACIONADES