Nota de premsa

Goirigolzarri demana “posar en valor la figura de l'empresariat” perquè les iniciatives empresarials transformen la realitat

Al 'IX Foro Guadarrama', trobada empresarial Castella i Lleó-Comunitat de Madrid

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, al ‘IX Foro Guadarrama’, trobada empresarial Castella i Lleó-Comunitat de Madrid.

• El president de CaixaBank, que aposta per “la col·laboració publicoprivada”, ha defensat que “l'empresari, amb la seva visió i assumpció de riscos, és qui és capaç de canviar les regles del joc”.

• Reconeix que l'economia espanyola “ha sorprès molt positivament” i està mostrant “una fortalesa molt superior a la que anticipàvem”, però assegura que “cal donar prioritat a la inflació”.

• Trasllada als empresaris de Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid que CaixaBank “ha jugat i ha de continuar jugant” un paper important en el desenvolupament econòmic i social de les dues regions en què l'entitat compta amb la confiança de més de 200.000 empreses i més de 3,6 milions de clients particulars.

 

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha fet una crida aquest dijous a “posar en valor la figura de l'empresariat” en un context de gran incertesa en la societat i l'economia marcat per la digitalització i la transició climàtica, que la pandèmia i la guerra d'Ucraïna han accelerat, i al qual s'han incorporat elements nous com els canvis a les cadenes de subministraments o la importància dels riscos geoestratègics.

"Hem de ser conscients de les oportunitats que es generaran i que seran aprofitades per aquells agents que entenguin les dinàmiques del canvi i actuïn amb decisió i determinació", ha traslladat Goirigolzarri a la inauguració de l''IX Foro Guadarrama', trobada d'empreses de Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid, organitzat per la revista 'Castella i Lleó Econòmica'. A l'acte han estat presents, a més, per part de CaixaBank, la directora territorial a Castella i Lleó, Belén Martín; i la directora de Comunicació i Relacions Institucionals, María Luisa Martínez Gistau.

El president de CaixaBank ha defensat que “la iniciativa empresarial passa de ser un tema prioritari a ser un tema imprescindible” i ha defensat “la col·laboració publicoprivada”.

"Són els empresaris els que, amb les seves iniciatives, transformen aquesta realitat, perquè l'empresari amb la seva visió i assumpció de riscos és qui és capaç de canviar les regles del joc", ha traslladat davant d'un auditori d'empresaris de Castella i Lleó i la Comunitat de Madrid.

Referent a això, Goirigolzarri ha destacat que “per fomentar la iniciativa empresarial, les administracions públiques han de tenir com a principal objectiu crear un brou de cultiu capaç d'atreure i retenir talent i inversions”. En aquest sentit, ha plantejat que cal comptar amb "un règim de seguretat jurídica i fiscal", "un esquema excel·lent d'educació i formació", així com "la creació d'unes condicions en què es valori i promogui la inversió, tant nacional com estrangera”.

"L'economia ha sorprès molt positivament"

En l'anàlisi que ha realitzat de l'escenari macroeconòmic, el president de CaixaBank ha apuntat a un creixement del Producte Interior Brut (PIB) aquest any, segons les xifres que analitza CaixaBank Research, “al voltant del 2%”. "L'economia espanyola està mostrant una fortalesa molt superior a la que anticipàvem l'any passat, ha sorprès molt positivament, fins i tot als que estàvem més optimistes", ha admès.

Tot i que ha assegurat que Espanya ha estat dels darrers països de l'euro en recuperar els nivells de PIB del 2019, “cosa que significa una pèrdua d'oportunitat per al creixement”, Goirigolzarri ha incidit que “hi ha dos elements diferencials” respecte a altres cicles alcistes com són les exportacions, principalment de serveis, i el comportament que té el mercat laboral.

Amb tot, ha assenyalat la inflació com a “principal repte per als propers mesos”. "Cal donar prioritat a la inflació i l'objectiu principal del Banc Central Europeu (BCE) ha de ser tornar la inflació al seu objectiu a mitjà termini del 2%", ha subratllat per destacar que "és fonamental controlar la inflació perquè no fer-ho afectaria els fonaments de les expectatives i la ruptura d'aquest concepte afectaria la credibilitat dels bancs centrals”. "La inflació continuarà marcant el camí dels tipus d'interès", ha admès.

Durant la seva intervenció, Goirigolzarri ha explicat que sempre ha pensat que “el factor de vulnerabilitat més gran” de l'economia espanyola és el desequilibri dels comptes públics i que el seu “punt feble” és la seva productivitat “a la qual només es pot fer front amb polítiques des de la banda de l'oferta”.

“Gran pes” de Madrid i Castella i Lleó

Durant la seva intervenció en el marc del ‘IX Foro Guadarrama’, Goirigolzarri ha apuntat que CaixaBank entén la realitat de la Comunitat de Madrid i de Castella i Lleó pels seus “vincles històrics” i perquè les dues regions “tenen un gran pes des del punt de vista de negoci”. "Tenim molt interioritzat l´important paper que CaixaBank ha jugat i que ha de continuar jugant en el desenvolupament econòmic i social d´aquestes dues regions", ha compromès.

En aquesta línia, ha explicat que són més de 200.000 les empreses a les comunitats de Castella i Lleó i de Madrid que “han confiat” en CaixaBank i “a les quals volem recolzar en els seus projectes”. "També som molt conscients que comptem amb la confiança de més de 3,6 milions de persones entre les dues comunitats, un 40% de la població", ha traslladat.

“Volem estar molt a prop dels nostres clients i de la societat reafirmant el nostre suport a tots els ciutadans, empreses i institucions de Madrid i de Castella i Lleó”, ha defensat Goirigolzarri que ha posat l'accent en que CaixaBank vol “liderar el procés de transformació” del sector financer”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES