Nota de premsa

El Plaza 3x3 CaixaBank arriba als 50.000 participants acumulats a la finalització del seu desè aniversari

Patrocini englobat en la campanya de CaixaBank #CreiemEnElBàsquet

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jugadors i jugadores de diferentes equips a la parada del Plaza 3x3 CaixaBank a Barcelona.

• L’edició actual, que ha comptat amb 12 parades a ciutats de tota Espanya, ha conclòs amb 4.000 participants dividits en més de 1.000 equips, 1.500 partits disputats i 50.000 visitants.

• Des del 2012, el Plaza 3x3 CaixaBank ha superat els 300.000 visitants a les 113 parades itinerants per 43 ciutats que ha realitzat el més gran circuit de bàsquet 3x3 gratuït i a l’aire lliure d’Espanya.

 

El circuit Plaza 3x3 CaixaBank ha tancat la seva edició 2022 superant totes les previsions i notablement per sobre de les xifres registrades fa un any. En total, 12 ciutats de tota Espanya han viscut 12 parades amb més de 4.000 participants, 1.500 partits i 50.000 visitants des del maig fins al novembre. La desena edició d’aquest circuit FEB - CaixaBank ha suposat un èxit de convocatòria, bàsquet i transmissió dels valors que impregnen el més gran circuit de bàsquet 3x3 gratuït i a l’aire lliure d’Espanya.

Les 12 parades d’aquesta edició 2022 s’han viscut a Melilla, Madrid, Màlaga, Palma, Pamplona, la Corunya, Santander, Barcelona, Alcalá de Henares, Saragossa, Granada i Sevilla, complint en totes elles amb els protocols sanitaris que han garantit la salut de participants i visitants. En total, des del 2012, el Plaza 3x3 CaixaBank ha viscut 113 parades a 43 ciutats de tota Espanya i ha comptat amb 50.000 participants i 300.000 visitants des del seu començament.

Amb les seleccions absolutes i l’esport urbà

Al llarg d’aquesta edició, la del desè aniversari, el circuit ha coincidit amb la presència a la ciutat de les seleccions absolutes, masculina (a Pamplona) actual campió d’Europa, i femenina (a la jornada inaugural celebrada a Melilla, on els participants van rebre la visita de tot l’equip).

A més, per segon any consecutiu, les parades a Madrid i Barcelona s’han celebrat en el marc del Madrid Urban Sports i l’Extreme Barcelona, respectivament, dos dels esdeveniments d’esport urbà més reeixits d’Espanya.

Ambaixadors FEB i visitants il·lustres

Els participants i visitants han pogut conèixer de prop tres dels grans Ambaixadors FEB: Fernando Romay, Carlos Jiménez -actual team manager de la Selecció Masculina- i Marta Fernández, qui ha sigut l’encarregada de posar el tancament a la darrera jornada de l’any, a Sevilla. Amb els ambaixadors FEB, els nens i nenes inscrits al torneig han pogut participar en diversos concursos d’habilitat i tir. Al costat d’aquests, han estat també protagonistes visitants il·lustres com la Selecció Femenina al complet.  

L’impuls de l’Univers Dona i homenatge a una pionera

Des de la seva primera edició el 2012, el circuit ha estat vinculat al programa de promoció de bàsquet femení Universo Mujer que, al costat de la pista central CaixaBank, a més dona nom a una de les pistes de cada parada, com a plataforma d’impuls a la pràctica del bàsquet per part de nenes i joves, que en aquesta edició 2022 han representat al voltant del 30% del total de participants, inscrites en totes les categories del circuit, des de Pre-Mini a Sènior.

En la parada a Santander, el Plaza 3x3 CaixaBank va retre homenatge a Conchita Santamaría, exjugadora i capitana del primer equip de bàsquet femení de la història a Santander, qui als seus 99 anys d’edat no es va perdre la jornada, rebent el reconeixement d’institucions, joves i públic en general.

El suport d’institucions, federacions autonòmiques i voluntaris

Els ajuntaments i les institucions autonòmiques han sigut, un any més, part fonamental de l’èxit del circuit, igual que la col·laboració de les diferents federacions autonòmiques que han participat en aquesta edició.

Per a una d’elles, la Federació Navarra, el pas del Plaza 3x3 CaixaBank per Pamplona 2022 va significar l’acte de tancament de la celebració del seu 75è Aniversari.

A cada parada, s’han celebrat actes de presentació a la pista CaixaBank, en els quals han estat presents tots els seus representants, així com a les conferències de premsa que s’han organitzat prèvies a les jornades. Al mateix temps, a cada ciutat s’ha comptat amb el treball d’un equip de voluntaris adscrits al Programa de Voluntaris FEB-CaixaBank.

113 parades, 43 ciutats i superant els 50.000 participants des del 2012

La FEB va posar en marxa el programa Plaza 3x3 l’any 2012, des de la seva primera edició de la mà de CaixaBank. Des del seu inici, el circuit ha assolit ja les 113 parades, 50.000 participants i 300.000 visitants. Tot això en un total de 43 ciutats de tota Espanya: la Corunya, Albacete, Alcalá de Henares, Alcázar de San Juan, Almendralejo, Almeria, Àvila, Badajoz, Barcelona, Bilbao, Burgos, Cáceres, Castelló, Cartagena, Còrdova, Gijón, Guadalajara, Granada, Huelva, Jaén, Jerez de la Frontera, Lleó, Leganés, L’Hospitalet, Logronyo, Madrid, Màlaga, Melilla, Múrcia, Palma de Mallorca, Pamplona, Plasencia, Sant Sebastià, Santa Cruz de Tenerife, Santander, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Sevilla, San Cristóbal de La Laguna, Terrassa, València, Saragossa i Zarautz.

CaixaBank, patrocinador de referència del bàsquet espanyol

CaixaBank és soci patrocinador de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i  patrocinador oficial de la Selecció Espanyola a totes les seves categories, masculines i femenines. L’entitat financera s’ha involucrat amb el bàsquet nacional des de l’any 2013 i la seva implicació i activació de múltiples iniciatives al voltant d’aquest esport han ajudat a visibilitzar i ampliar la repercussió dels més grans èxits assolits internacionalment.

En la seva implementació de l’estratègia de patrocini local, CaixaBank ha col·laborat amb els principals esdeveniments de bàsquet que s’han celebrat en l’última dècada a Espanya, tant professionals com amateurs, traslladant els valors de l’esport a tots els racons del país. Entre aquests, hi hael compromís amb el circuit Plaza 3x3 CaixaBank, el més gran circuit de bàsquet 3x3 gratuït i a l’aire lliure d’Espanya.

A més, la FEB i CaixaBank compten amb un programa de voluntariat esportiu específic que transcendeix la pròpia competició: el programa voluntaris FEB CaixaBank. Després de set anys, aquest programa ha aconseguit teixir una sòlida comunitat de prop de 22.000 voluntaris que donen suport a tots els esdeveniments oficials de bàsquet organitzats per la FEB.

 

NOTÍCIES RELACIONADES