Nota de premsa

El BERD reconeix a CaixaBank amb els seus premis ‘2023 Deal of the Year Green Trade’ en les categories d'economia circular i d'energies renovables

Pioner en finançament sostenible

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Premis BERD per a CaixaBank.

• L'entitat ha vist reconeguda la seva aposta per la sostenibilitat en l'àmbit del finançament sostenible amb multilaterals

• Aquests dos premis se sumen a altres obtinguts per altres organitzacions multilaterals com el de ‘Millor Banc Confirmador 2024’ atorgat per l’IFC (Grup Banc Mundial)

 

El BERD, el Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD, en anglès) ha reconegut a CaixaBank per la seva aposta per la sostenibilitat en l'àmbit del finançament amb multilaterals amb dos reconeixements internacionals. La institució internacional ha premiat dues operacions de finançament de comerç exterior amb els seus premis ‘2023 Deal of the Year - Green Trade’ en les categories d'economia circular i d'energies renovables, que són exemples de la contribució de CaixaBank en l'impuls del comerç en tecnologies i materials verds a les regions del BERD en el marc del Programa d'Ajudes als Intercanvis Comercials (Trade Facilitation Programme), demostrant així el seu suport a la transició cap a una economia verda.

En el primer cas, el ‘2023 Deal of the Year Green Trade in Circular Economy’, la institució multilateral ha destacat un préstec comercial (trade loan) atorgat a un banc turc per a la importació de cisalles manufacturades a Alemanya a favor d'una empresa turca, que permeten processar i produir volums d'acer amb un mínim consum d'energia i costos.

El segon premi, el ‘2023 Deal of the Year Green Trade in Renewable Energy’, posa en relleu una operació de préstec comercial (trade loan) a un banc armeni per a facilitar la importació de panells solars i accessoris des d'Holanda a Armènia.

Aquests premis són un testimoniatge del compromís continu de CaixaBank amb la sostenibilitat i el seu lideratge en el finançament del comerç exterior sostenible. L'entitat ha impulsat des de 2023 una iniciativa de mobilització de Finançament Sostenible en comerç exterior (Trade Finance) amb multilaterals, desenvolupant un diàleg específic amb les principals entitats multilaterals a nivell global, donant lloc a un increment rellevant del Finançament Sostenible en aquest àmbit.

L'entitat és pionera en la qualificació del finançament de comerç exterior (Trade Finance) com a verd i social, gràcies a la verificació que realitzen els bancs multilaterals de finalitats elegibles sota programes de garantia específics. Només entre gener i abril de 2024, la xifra ascendeix a 250 milions de dòlars.

CaixaBank va ser líder en finançament sostenible a Europa en 2023, segons el rànquing de Refinitiv. L'entitat té com a objectiu en el seu Pla Estratègic 2022-2024 la mobilització de 64.000 milions d'euros en finances sostenibles. Des de l'inici del pla fins al tancament del primer trimestre de 2024, s'han mobilitzat 58.683 milions d'euros, la qual cosa suposa un avanç del 92% sobre el total de l'objectiu.

Col·laboració amb el BERD i altres institucions multilaterals

CaixaBank ha estat part del Programa de Finançament del Comerç Exterior del BERD des de 2001, reafirmant el seu compromís d'impulsar el comerç exterior en països emergents i oferir als seus clients les millors solucions de finançament. El BERD és un banc multilateral que impulsa el desenvolupament del sector privat i les iniciatives empresarials en 36 economies en 3 continents.

A banda, CaixaBank també participa en altres programes d'impuls al comerç exterior amb institucions com l’IFC (Grup Banc Mundial), el Banc Asiàtic de Desenvolupament o el Banc Interamericà de Desenvolupament, entre altres.

Precisament, CaixaBank ha rebut de l’IFC enguany el premi a ‘Millor Banc Confirmador 2024’ (Best Confirming Bank) del programa Global Trade Finance Program de l'organisme, un guardó al seu acompliment en la confirmació i finançament d'operacions d'importació i exportació a nivell mundial, i un reconeixement a l'esforç i col·laboració de múltiples equips de l'entitat.

Sobre el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament

El Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament (BERD) va ser creat a l'abril de 1991 per a 'fomentar la transició cap a economies orientades al mercat obert i promoure la iniciativa privada i empresarial'. Des d’aleshores, el banc ha invertit més de 195.000 milions d'euros en més de 7.000 projectes en tres continents. És un líder en finançament climàtic i fa costat activament a Ucraïna i altres països afectats per la guerra a la regió.

 

NOTÍCIES RELACIONADES