Nota de premsa

CaixaBank, líder en Finançament Sostenible a Europa el 2023, segons el rànquing de Refinitiv

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Parc eòlic Mt. Gellibrand (Austràlia).

• L'entitat assoleix el primer lloc del rànquing europeu de Refinitiv LSEG per primera vegada i el sisè lloc en la classificació mundial.

• Refinitiv LSEG ha comptabilitzat 120 finançaments per valor de 18.740 milions de dòlars.

 

CaixaBank ha estat l'entitat líder en finançament sostenible a Europa el 2023, segons el rànquing elaborat per Refinitiv LSEG. CaixaBank ha assolit la primera posició en aquest rànquing per primera vegada en la seva història, amb un total de 120 operacions per valor de 18.740 milions de dòlars. El 2022, CaixaBank va finalitzar en tercera posició d'aquest rànquing europeu, amb 99 operacions per valor de 12.717 milions de dòlars. El 2021 es va situar en sisena posició, amb 82 operacions que van pujar a 11.062 milions de dòlars.

El rànquing de Refinitiv LSEG és una de les referències més utilitzades en matèria de finançament sostenible, ja que consolida tota l'activitat de finançament verd, finançament social i finançament sostenible a escala global.

Sisena posició en la classificació mundial

En la classificació mundial de Refinitiv LSEG, CaixaBank ha finalitzat 2023 en sisena posició, la seva millor posició històrica, i és l'únic banc espanyol que apareix en els deu primers llocs. Per assolir aquest lloc, Refinitiv LSEG ha comptabilitzat 126 finançaments que van assolir un total de 19.187 milions de dòlars.

CaixaBank, referent internacional en sostenibilitat

La sostenibilitat és un pilar del Pla Estratègic 2022-24 de CaixaBank. L'entitat ha pres el compromís de mobilitzar 64.000 milions d'euros en finances sostenibles en aquest període de tres anys. A 30 de setembre de 2023, CaixaBank ja havia assolit els 43.272 milions d'euros, la qual cosa representa el 67,6% de l'objectiu, i es posiciona com un referent internacional en Finançament Sostenible.

Recentment, CaixaBank ha estat reconeguda per Global Finance el 2023 com a “Banc Líder en préstecs ESG al Món” i “Banco Líder en Suport a la Societat a Europa Occidental 2023”, havent rebut també el 2023 el reconeixement per part d'Euromoney com el “Millor Banco en Sostenibilidad de España”. Aquests guardons reconeixen el lideratge del banc en l'àmbit del finançament sota criteris ambientals, socials i de bon govern i col·loca a CaixaBank com un referent en l'àmbit internacional.

Annexos