Nota de premsa

CaixaBank tanca la seva primera operació de finançament de projecte a Nova Zelanda

Finançament internacional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Autopista Pūhoi – Warkworth (Nova Zelanda).

• Es tracta del refinançament del deute de l'autopista Pūhoi – Warkworth, de col·laboració públic-privada entre el Govern de Nova Zelanda i el consorci Northern Express Group.

• CaixaBank és l'únic banc europeu que participa en l'operació, que arriba a un total de 779 milions de dòlars neozelandesos (al voltant de 430 milions d'euros).

• L’entitat és present a Nova Zelanda a través de la seva oficina de representació a Sydney (Austràlia), oberta l’any 2018

 

CaixaBank ha formalitzat la seva primera operació de finançament de projecte (Project Finance) a Nova Zelanda amb la seva participació en el refinançament del deute de l'autopista Ara Tūhono – Pūhoi - Warkworth, a l'illa Nord de Nova Zelanda, que ha arribat a un total de 779 milions de dòlars neozelandesos (al voltant de 430 milions d'euros). CaixaBank ha estat l'únic banc europeu del grup de set bancs participants en l'operació, amb un tiquet de 80 milions de dòlars neozelandesos (al voltant de 45 milions d'euros).

L'autopista Llaura Tūhono, construïda sota el model de col·laboració público-privada entre el Govern de Nova Zelanda i el consorci privat Northern Express Group (NX2), uneix les localitats de Pūhoi i Warkworth, a la regió de Northland, al nord d'Auckland (Nova Zelanda). Amb la seva recent posada en funcionament al juny del 2023, la via, de 18,5 quilòmetres, assegura una millor connectivitat entre Auckland i el nord de l'illa. La nova ruta permet menys congestió de trànsit en el corredor, una millor eficiència, temps de recorregut més fiables, i més seguretat viària per a tots els usuaris, impulsant el creixement econòmic i poblacional de la regió.

La participació de CaixaBank en el refinançament de l'autopista Ara Tūhono és el resultat dels esforços de l'entitat per continuar creixent en el continent oceànic després del tancament del refinançament del Sydney Light Rail en 2021, que va ser en el seu moment el primer finançament de projecte a Austràlia i la primera operació de finançament sostenible (préstec verd) de l'entitat en tota la regió Àsia-Pacífic.

CaixaBank a Oceania

CaixaBank és present a Oceania des del 2018, quan va obrir la seva oficina de representació a Sydney (Austràlia), convertint-se en l'únic banc espanyol al país. Com a part de la xarxa de Banca Internacional de CaixaBank, l'oficina de representació a Sydney té com a principal objectiu promoure els canals de comunicació entre CaixaBank i les autoritats locals i institucions financeres, secundant i acompanyant als clients del banc al país en les seves activitats tant en comerç exterior com en inversions i execució de projectes; així com a empreses australianes amb negocis o interessos a Espanya.

En la seva cartera de productes, CaixaBank ofereix múltiples solucions per a exportadors com Trade Finance (avals, crèdits documentaris d'importació i exportació, cobrança documental, ESPOT, Standby Letters ...), gestió de caixa (pagaments nacionals i internacionals, pagaments massius) i capital circulant (confirming, factoring), així com gestió de comptes, dipòsits a termini, project finance i préstecs corporatius.

L'oficina de representació de CaixaBank a Austràlia assessora i serveix d'enllaç tant a pimes com a microempreses que estan iniciant la seva activitat exportadora, així com a grans corporacions i grups empresarials que gestionen projectes internacionals més complexos.