Nota de premsa

CaixaBank signa un acord amb el SEPE i Fundae per oferir formació en economia i finances oberta a totes les persones que vulguin millorar la seva carrera professional

En el marc de l'aposta de l'entitat pel foment de la cultura financera i de la millora educativa de la població

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Signatura del conveni amb Antonio de Luis, director gerent de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo; David López Puig, director de Recursos Humans de CaixaBank, i Gerardo Gutiérrez, director general del Servicio Público de Empleo Estatal.

• Les sessions, 100% en línia, ja estan disponibles de manera gratuïta en l'espai “Digitalitza't” de Fundae.

• Entre els temes tractats, destaquen guies introductòries a l'operativa en borsa i les finances en l'empresa, anàlisi de la situació dels mercats i qüestions d'actualitat, com el ‘bitcoin’ o l'impacte de la guerra d'Ucraïna.

 

CaixaBank, primer banc d’Espanya, el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) i la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (Fundae) han aconseguit un acord per oferir continguts formatius sobre economia, finances i inversió a totes les persones interessades a adquirir nous coneixements per progressar en la seva carrera professional.

David López, director de Recursos Humans de CaixaBank; Gerardo Gutiérrez, director general del SEPE, i Antonio de Luis, director gerent de Fundae, han participat en l'acte de ratificació del conveni, celebrat a Madrid.

Per a CaixaBank, la col·laboració s'emmarca en el seu compromís amb el foment de l'educació financera, així com en el suport a iniciatives en favor de la millora de la formació de la població a tots els nivells, plasmades a través d'iniciatives com CaixaBank Dualiza a favor de la Formació Professional.

Cursos 100% online disponibles a través de “Digitalitza't Plus”

Els cursos ja es troben a la disposició dels interessats a través de la pàgina web corporativa de Fundae i poden localitzar-se fàcilment a través del cercador de la secció “Digitalitza't Plus”.

En total, són 32 sessions, totes elles online i impartides per especialistes de cadascuna de les matèries, alguns d'ells economistes membres de l'equip de CaixaBank Research i altres experts independents de reconegut prestigi. La formació va dirigida a treballadors assalariats, especialment aquells pertanyents a pimes, així com a autònoms, aturats i, en general, qualsevol persona interessada a adquirir nous coneixements professionals que millorin la seva ocupabilitat.

Els continguts cedits per CaixaBank abasten una àmplia varietat de temes relacionats amb l'economia i les finances, incloent des de guies bàsiques d'introducció a assumptes com l'operativa en borsa o la comprensió dels estats financers d'una empresa fins a anàlisi de qüestions d'actualitat, com l'impacte del conflicte a Ucraïna en els mercats, les conseqüències de la COVID-19 en l'economia mundial, la irrupció del bitcoin o el projecte de desenvolupament de l'euro digital.

Cal destacar el focus que la formació oferta per CaixaBank posa en qüestions relacionades amb la fiscalitat, amb un webinar monogràfic sobre què tenir en compte a l'hora de fer la declaració de la renda i sessions més especialitzades dirigides a persones que inverteixen en productes financers i en accions.

Sobre l’espai “Digitalitza’t Plus”

Digitalitza't Plus conforma un model de cooperació públic-privat destinat a facilitar de manera gratuïta, mitjançant una plataforma accessible des de qualsevol part del món, l'adquisició de competències professionals que s'estan demandant en el mercat laboral. Es pot accedir directament als recursos disponibles a través de https://digitalizateplus.fundae.es i a través de les pàgines web del SEPE i de Fundae.

SEPE i Fundae són els promotors d'aquest espai, que té com a finalitat posar a la disposició de manera gratuïta importants recursos formatius per millorar les competències professionals de les persones treballadores. Amb un interès creixent entre les persones treballadores, en els seus tres anys de funcionament, ha superat les 4.900.000 visites i compta amb la col·laboració de 57 empreses privades i entitats públiques estatals i amb més de 1.500 recursos formatius gratuïts.

CaixaBank, entitat compromesa amb la cultura financera

CaixaBank desenvolupa una important labor en el foment de la cultura financera amb iniciatives dirigides a accionistes de l'entitat, clients i també a tota la societat en general. Aquest compromís ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat, amb la finalitat d'ajudar en la presa de decisions responsables sobre l'economia personal i familiar.

En aquest sentit, destaca el ‘Programa Aula’, llançat l’any 2010 de manera pionera entre les empreses de l'IBEX35 per dotar als accionistes minoristes de CaixaBank de coneixements sobre economia i finances que els ajudessin a prendre les seves decisions d'inversió de forma més fonamentada.

Des del seu llançament, el ‘Programa Aula’ ha anat evolucionant amb més contingut i noves eines utilitzades per a la seva divulgació a través de cursos presencials, webinars i diversos recursos per a la formació a distància, com el podcast ‘Formació financera Aula’ -que ja compta amb una segona temporada online- o la sèrie audiovisual ‘Formació sobre rodes’, llançada al febrer de l’any 2022.

A més, a través del ‘Programa Funcas de Estímulo de la Educación Financiera’, impulsat per la Fundación de las Cajas de Ahorro (Funcas) i l’Asociación de Cajas y Bancos creados por las Cajas (CECA), CaixaBank treballa diàriament amb l'objectiu de divulgar coneixement i conscienciar a totes les persones sobre la importància de desenvolupar la seva cultura financera.

CaixaBank Dualiza i el suport a la Formació Professional

CaixaBank Dualiza reforça l'aposta de l'entitat per la Formació Professional i la seva modalitat dual com a part del compromís que CaixaBank manté des de la seva fundació amb els objectius socials i, en concret, amb la millora dels nivells educatius de la població.

CaixaBank Dualiza continua la labor iniciada l’any 2016 per la Fundació Bankia per a la Formació Dual, promovent aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar i difondre la Formació Professional al nostre país.

Dualiza s'ha convertit en un referent de la promoció de la Formació Professional gràcies a les activitats realitzades pel desenvolupament de projectes educatius en centres d'FP, la formació de docents i alumnes en matèries específiques o com a complement a ensenyaments ja adquirits, la seva labor de pont entre centres educatius i empreses, la seva ambició per facilitar una transferència d'informació entre tota la comunitat educativa i, sobretot, pel seu desenvolupament de la recerca sobre l'àmbit de la Formació Professional.

Des de l’any 2021, CaixaBank Dualiza ha beneficiat a un total de 21.889 alumnes, 2.677 empreses i més de 1.435 centres educatius a través de les seves quatre línies d'activitat: promoció i impuls de la FP, recerca i orientació.

Sobre Fundae

La Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, Fundae, és una entitat del sector públic que gestiona els fons públics destinats a la formació per l'enfortiment del teixit productiu i l'ocupació al nostre país. A Fundae estan representats l’administració general de l’Estat, les comunitats autònomes i les organitzacions empresarials i sindicals més representatives.

Sobre SEPE

El Servicio Público de Empleo Estatal és un òrgan de l’administració general de l’Estat espanyol que té encomanat l'ordenació, desenvolupament i seguiment dels programes i mesures de la política d'ocupació, la gestió de l'ocupació, el registre públic dels contractes, la gestió de subvencions d'ocupació a les empreses i la gestió de les prestacions per desocupació. Està adscrit al Ministerio de Trabajo y Economía Social.