Nota de premsa

CaixaBank selecciona “start-ups” internacionals líders en innovació per desenvolupar solucions que millorin els serveis a comerços

Iniciativa per apropar l'ecosistema emprenedor a l'entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank

• L'entitat, a través de CaixaBank Payments & Consumer, filial especialitzada en finançament al consum i mitjans de pagament, ha participat en el programa EIC Corporate Partnership, promogut pel Consell Europeu d'Innovació (EIC).

• Aquestes start-ups han estat triades entre més de 5.000 companyies del portfolio d'empreses subvencionades o invertides per l’EIC, la principal agència de la Comissió Europea de suport a la innovació.

• CaixaBank i el Consell Europeu d'Innovació uneixen forces per accelerar la innovació en el sector financer i donar resposta als principals reptes i necessitats actuals.


CaixaBank, a través de CaixaBank Payments & Consumer (CPC), filial especialitzada en finançament al consum i mitjans de pagament, ha participat en el programa EIC Corporate Partnership, impulsat pel Consell Europeu d'Innovació (EIC) per buscar empreses innovadores que ajudin a desenvolupar noves solucions que millorin els serveis que l'entitat ofereix als seus clients comerços i responguin als reptes i necessitats actuals del sector. 

A través d'aquest programa, CaixaBank i l’EIC, la principal agència de la Comissió Europea de suport a la innovació, uneixen forces per accelerar la innovació en el sector financer. Aquesta col·laboració permet a CaixaBank millorar agilitat i eficiència en l'accés a la innovació, accelerar el desenvolupament de projectes capdavanters i facilita la identificació de talent internacional. 

L'entitat ha seleccionat diverses start-ups internacionals capdavanteres en innovació per desenvolupar conjuntament projectes de negoci dirigits als comerços. En un primer moment, CaixaBank ha triat a la irlandesa Sedicii, la italiana You are my guide i la catalana Verbio per desenvolupar un pilot amb l'entitat. Per a una segona fase, s'han seleccionat a les star-ups Beabloo (Catalunya) i Billion (Polònia), que també treballaran amb equips de CaixaBank Payments & Consumer per desenvolupar solucions que donin resposta als reptes i necessitats actuals del sector. 

Els projectes seleccionats per començar a desenvolupar solucions conjuntes en una primera fase són: 

  • Sedicii. està desenvolupant una xarxa de verificació d'identitat global que permet la verificació de la identitat de persones i empreses en temps real, la qual cosa garanteix que les empreses puguin reaccionar ràpidament a les noves demandes reguladores i de la indústria. L'empresa desenvolupa un programari per a la identificació i autenticació de persones, empreses, productes i altres béns i serveis físics i virtuals. A més, té un motor de risc que ajuda a prevenir el frau. La plataforma modular de Sedicii ajudarà a agilitar el procés d'alta digital que realitzen els comerços que volen ser clients de CaixaBank. 
  • You are my guide és una empresa que utilitza la Intel·ligència Artificial per ajudar les companyies a augmentar el seu ROI de màrqueting coneixent millor als seus clients, entenent quins continguts funcionen millor i ajudant en la producció de contingut. You are my guide enriqueix la informació dels clients a les empreses, a través de l'anàlisi de fonts d'informació externes (com les xarxes socials), per poder fer campanyes més personalitzades i adaptades a les necessitats de cada client. La recollida d’informació es realitza respectant la regulació vigent sobre protecció de dades (RPGD).
  • Verbio és un proveïdor global d'Intel·ligència Artificial conversacional que ajuda a automatitzar l'atenció a clients dels call centers. Verbio, a través del reconeixement de veu gràcies a aquesta tecnologia, pot identificar quin és el motiu pel qual el client està trucant, poder obtenir informació addicional per a connectar-se als sistemes de l'empresa i resoldre el motiu de la trucada des del primer contacte amb el client. D'aquesta manera, s'evita transferir la trucada del client a diversos departaments, demanar dades addicionals i allargar la trucada.


Accés a la innovació a nivell europeu
 

Aquestes start-ups han estat triades entre més de 5.000 del portfoli d'empreses subvencionades o invertides de l’EIC. Del total, es van triar 24 en una primera fase i finalment 11 han estat avaluades per directius de CaixaBank. Durant els últims mesos, les empreses han presentat els seus productes i serveis, la tecnologia amb la qual treballen i han definit el pilot que desenvoluparan durant els pròxims mesos. En total, s'han realitzat més de 80 sessions de treball. 

Tal com indica Juan Gandarias, conseller delegat de CaixaBank Payments & Consumer, “la qualitat de les start-ups que hem vist en aquesta col·laboració amb l’EIC ha estat molt elevada. El procediment de selecció del Consell Europeu d'Innovació ens permet accedir a innovació d'alt nivell de tota Europa i seleccionar segons els nostres propis criteris, capacitat i necessitats alguns projectes, amb els quals esperem treballar de la mà per millorar l'eficiència dels nostres serveis”. 

Segons Jean David Malo, director de l’EIC i de SMEs Executive Agency (EISMEA), “aquesta exitosa col·laboració amb CaixaBank demostra que estem en el camí correcte per aprofitar tot el potencial d'innovació a Europa. I no ens detindrem aquí. Realment creiem que aquest és només un primer pas en una col·laboració duradora beneficiosa per a tots i especialment per a les start-ups i scale-ups finançades per l’EIC, que treballaran amb un dels bancs més importants d'Europa. Aquest és l'objectiu del nou Consell Europeu d'Innovació: recolzar a emprenedors visionaris”. 

Escenari de col·laboració en el desenvolupament d'innovació

Amb aquesta iniciativa, es pretén acostar l'ecosistema emprenedor a l'entitat i desenvolupar conjuntament projectes innovadors que donin resposta a les noves necessitats de la societat i als reptes actuals.

La iniciativa s'emmarca en l'aposta de CaixaBank per un escenari de col·laboració amb start-ups i fintech en el desenvolupament d'innovació. Aquesta col·laboració permet millorar agilitat i eficiència en innovació, accelerar el temps des que sorgeix una idea fins que es comercialitza el nou producte o servei i permet identificar talent.

Al seu torn, per a les start-ups, col·laborar amb empreses com CaixaBank els permet escalar ràpidament. Aquesta col·laboració els dona l'oportunitat de disposar de multitud de recursos molt valuosos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d'un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat. CaixaBank impulsa iniciatives de co-creació amb start-ups i fintechs per afavorir la innovació compartida, exemples d'això són Zone2boost i Start4big. L'entitat també fa costat a l'ecosistema emprenedor a través de la iniciativa DayOne Open Innovation Program, en el marc dels Premis EmprenedorXXI. 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya fruit de la unió de CaixaBank Payments, CaixaBank Consumer Finance, PromoCaixa i 20 filials més.

La companyia, presidida per Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, i el conseller delegat de la qual és Juan Gandarias, gestiona un crèdit viu de prop de 8.300 milions d'euros i és l'entitat líder en pagament amb targeta, amb un parc de 20,4 milions d'unitats comercialitzades i una quota per facturació del 23,3% en compres i del 24,1% a través dels TPV en els comerços.

La missió de la companyia es centra en desenvolupar solucions per oferir la millor experiència de pagament i facilitar el finançament de les il·lusions i projectes dels clients, de manera senzilla, àgil i responsable, a través de canals propis i acords amb grans distribuïdors comercials.

CaixaBank Payments & Consumer, amb vocació internacional que compta amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, també treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques de la companyia.

Sobre el Consell Europeu d'Innovació

El Consell Europeu d'Innovació (EIC) dona suport a la innovació, als emprenedors, petites empreses i científics de primer nivell amb idees brillants amb ambició d'escalar internacionalment.

El Consell Europeu d'Innovació és la principal novetat d’Horitzó Europa i representa la iniciativa d'innovació més ambiciosa duta a terme per Europa, amb un pressupost de 10.500 milions d'euros per al període 2021-2027. El suport a innovadors, emprenedors, petites empreses i científics en el marc del Consell Europeu d'Innovació va molt més allà de l'aprovació de beques i subvencions.

L’EIC ofereix serveis d'acceleració empresarial que ajuden a accelerar el ritme de la innovació, incloent l'assessorament empresarial i serveis emblemàtics com els EIC Corporate Days i EIC Investor Days, on les pimes innovadores poden aprofitar les oportunitats de promoció i associació amb inversors i empreses. A més, l’EIC ha llançat recentment el programa EIC Greenhouse Gas (EIC GHG), en el qual les pimes reben suport i orientació d'experts per reduir les seves emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i co-crear innovacions ecològiques.

 

NOTÍCIES RELACIONADES