Nota de premsa

CaixaBank reforça la seva activitat en el sector energètic als EUA amb la seva participació en l’operació de project finance més gran d’aquest any

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Projecte Plaquemines LNG (EUA)

• L'entitat actua per primera vegada com a banc assegurador d'un finançament de projecte (project finance) en la primera economia del món.

• El finançament de la construcció i explotació de Plaquemines LNG, la planta de liqüefacció de gas natural impulsada per l'estatunidenca Venture Global LNG, arriba a un total de 13.200 milions de dòlars, sobre els quals CaixaBank assegura 625 milions de dòlars entre el finançament del projecte i altres facilitats creditícies relacionades.

• CaixaBank és present als Estats Units des de l’any 2015, quan va obrir la seva oficina de representació a Nova York. Des d’aleshores, ha participat en 35 operacions en el sector energètic.

CaixaBank ha participat com a banc assegurador en el projecte de finançament de la construcció i explotació de la planta de liqüefacció de gas natural Plaquemines LNG, promoguda per Venture Global LNG, una de les líders en gas natural dels Estats Units. L’operació, que és fins al moment l’operació de project finance més gran de l’any al continent, s’ha tancat per un muntant total de 13.200 milions de dòlars, sobre els quals CaixaBank assegura 625 milions de dòlars entre les facilitats de finançament de projecte i altres facilitats creditícies relacionades.

D'aquesta manera, l'entitat continua reforçant la seva presència i activitat en el sector energètic als Estats Units, on és present des de l’any 2015, quan va obrir la seva oficina de representació a Nova York. Es tracta, a més, de la primera vegada que l'entitat actua com a banc assegurador en un project finance al país, confirmant la creixent presència i experiència de CaixaBank en l'àmbit del finançament de projectes en la primera economia del món.

La planta Plaquemines LNG ocuparà una zona de 2,5 quilòmetres quadrats (632 acres) a Plaquemines Parish (Louisiana, EUA), a 30 quilòmetres al sud de Nova Orleans. Quan estigui a ple rendiment, la planta tindrà una capacitat d'exportació de fins a 20 milions de tones mètriques a l'any, la qual cosa la converteix en un projecte geoestratègic perquè permetrà l'increment de les exportacions de gas natural liquat (LNG) cap a Europa i Àsia, impulsant la diversificació de l'oferta mundial, i contribuint a la seguretat del subministrament energètic d'aquestes economies.

És el segon projecte de l'estatunidenca Venture Global LNG en el que participa CaixaBank. L’any 2019, l'entitat va participar en el finançament de la planta de liqüefacció Calcasieu Pass LNG com a Senior Managing Agent, en una operació valorada en total en 7.300 milions de dòlars.

CaixaBank als Estats Units

CaixaBank és present als Estats Units des de l’any 2015, quan va obrir la seva oficina de representació a Nova York. L’oficina està centrada en comerç exterior i finançament estructurat i corporatiu. Els principals sectors d’activitat de l’oficina de representació de l’entitat a Nova York són els de les infraestructures, l’energia, l’alimentació i l’aeronàutic. Completant la seva presència al continent nord-americà, CaixaBank compta també amb una oficina de representació a Toronto (Canadà), des de l’any 2018, convertint-se en el primer banc espanyol amb presència física en aquest país.

Des de l’any 2015, als Estats Units, CaixaBank ha participat en 35 operacions de finançament de projectes del sector energètic, entre els que destaquen per volum les plantes de gas liquat Calcasieu Pass LNG,  de Venture Global (2019), les d’energia eòlica onshore Traverse Wind de Invernergy (2021), la d’eòlica offshore Vineyard Wind (2021), promoguda per CIP i una filial nord-americana d’Iberdrola, o les d’energia solar amb emmagatzematge de bateries Blythe Solar I i Blythe 110 de Nextera Energy (2021).

Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món i d’acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell. L’entitat financera és, a més, propietària del portuguès Banco BPI, la quarta entitat financera més gran del país en termes d’actius. 

La xarxa internacional de CaixaBank ofereix suport als clients empresa de l’entitat que operen a l’exterior, així com a corporacions locals a través de cobertura mundial amb més de 180 professionals, prop de 30 punts de presència internacional i acords amb més de 1.660 bancs corresponsals.

La xarxa de Banca Internacional de CaixaBank està formada per sucursals a Alemanya, França, Regne Unit, el Marroc i Polònia; 2 equips Spanish Desk a l’austríac Erste Bank (Viena) i al mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic); 18 oficines de representació repartides pels 5 continents; i 2 sucursals a Portugal, dependents de l’Àrea de Equities & Corporate Finance dins de CIB & International Banking.

La Banca Internacional de CaixaBank és l’única xarxa internacional de banca a Espanya certificada per AENOR.   

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES