Nota de premsa

CaixaBank, reconeguda entre les empreses líders mundials en la lluita contra el canvi climàtic per l'organització CDP

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank, reconeguda entre les empreses líders mundials en la lluita contra el canvi climàtic per l'organització CDP

• L'entitat financera entra, per tercer any consecutiu, en l'índex "Climate A List", reservat a les empreses amb les millors valoracions a nivell mundial en actuació davant el canvi climàtic.

• CDP analitza anualment les estratègies ambientals de milers de companyies a petició de 827 inversors internacionals que gestionen actius per valor de 100 bilions de dòlars.

• CaixaBank compta amb un Pla Ambiental amb mesures per fomentar l'eficiència energètica, la contractació d'energia d'origen 100% renovable i la compensació d'emissions.

CaixaBank se situa entre les entitats líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global en entrar, per tercer any consecutiu, en l'índex "Climate A List", una selecció de les empreses que han obtingut les millors valoracions en tot el món en l'avaluació realitzada per l'organització mediambiental CDP.

CDP analitza anualment la informació de milers de companyies de tot el món sobre quines accions i estratègies duen a terme per donar resposta al repte del canvi climàtic. De tots els participants en el procés, només el 9% amb les millors puntuacions a nivell global entren a formar part de "Climate A List".

En l'edició de 2016, formen part de "The Climate A List" 193 empreses de tot el món. CDP realitza la seva avaluació a petició de 827 inversors internacionals que gestionen actius per valor de 100 bilions de dòlars.

Un Pla Ambiental enfocat en els reptes del canvi climàtic

CaixaBank compta amb un Pla Ambiental triennal (2016-2018), especialment enfocat en la lluita contra el canvi climàtic. Concretament, CaixaBank fa anualment un inventari de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle que es generen a conseqüència de la seva activitat, per consum d'electricitat, tractament de residus, viatges dels empleats, etc.

Aquest càlcul de la "petjada de carboni " va acompanyat d'un pla de reducció d'emissions i compensació de les que no s'han pogut evitar. L'entitat s'ha marcat l'objectiu que, l'any 2018, el pla de compensació inclogui tota l'estimació d'emissions, tant a la xarxa d'oficines com als serveis centrals. D'aquesta manera, l'entitat es convertiria en una de les primeres del sector en assolir la situació de "carbon neutral". Per garantir la transparència i traçabilitat de la compensació d'emissions, CaixaBank adquireix crèdits a través de projectes del mercat voluntari d'emissions aprovats pel VCS (Verified Carbon Standard).

Així mateix, CaixaBank ha posat en marxa un pla perquè el 100% del seu consum elèctric provingui d'energies renovables l'any 2018. Aquest objectiu ha suposat per a l'entitat la incorporació a la llista RE100, una iniciativa que agrupa les companyies més importants del món que han anunciat el seu compromís amb l'ús exclusiu d'electricitat d'origen renovable en el desenvolupament de la seva activitat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES